Fórum témák
» Több friss téma |
Az előbb említettem, hogy az áramgenerátor nem fog neked + energiát termelni. Ha változik a tápja, akkor hozzá igazítja az áramot.
ja értem, de ez az ingadozás (az áramcsökkenés) ugye nem károsítja a diódát?
Kaptam végre diódát, össze is raktam a modullal. A kollimációhoz nem a legtökéletesebb a modul, mert eléggé nagy a nyalábátmérő. De fókuszálva lehet szórakozni vele.
Bővebben: Link Bővebben: Link Itt látszik, hogy egy kis por mire képes a külső lencsén: Bővebben: Link Videó: Bővebben: Link
Jobb, mint a kínai pointer lencséje?
Nem tudom milyen a kínai pointer lencséje. De a modult is keleten gyártják.
Mondj olyat amit nem ott gyártanak...!
Hát ezért mondom, hogy azt is ott gyártják.
Próbáltam nézegetni, milyen kicsire lehet a fókuszt összehozni : Bővebben: Link Bővebben: Link Talán 0,01mm körül lehet a fókuszban.
Sziasztok!
Van 7db eladó diódám ha érdekel valakit az apróhírdetések között megtalálja!
Heló
Nem tudod véletlen, hogy milyen lencsére lenne még szükség, hogy a sugár ne csak egy pontban legyen ilyen pici átmérőjű, hanem akár több méteren keresztül?
Hello! :integet2:
tudja valaki hol lehet olyan lézerdiódát szerezni, ami min 16x-os dvd íróból van? Üdv.
Mondjuk 16x-os dvd íróból? Keresgélj rosszat neten. Én feladtam hirdetést, hogy veszek rossz dvd írót.
Vagy menj be számítestechnikai boltba, általában szoktak foglalkozni PC javítással, hátha akad a kezükbe rossz DVD író. Nekem onnan van az egyik.
sajna énis így kaptam egy lapra többször kinyomtattam több méretben és kijött hogy melyik a jó.
Csak sajna akkor azt nem mértem le.
ok.
egyébként a szupepe féle kapcsolásnál mit kell csatolni a mod in feliratú csatlakozóhoz?
Ha csak sima lézerfényt akarsz, akkor semmit.
azzal lehet szaggatni a lézert ha négyszögjelet kötsz rá, de könnyen tönkreteheti a lézert, ha nem precizen állítgatod.
Mi lenne ha egy villogó áramkörét csatlakoztatnám hozzá (pl. a 2 tranyósat)?
Nagyjából az is négyszögjel nem?
Sziasztok!
Szeretnék én is építeni . kérdés: az http://hqvideo.hu/info/hu/le_m0003-650.html -n található modul nyákja nem elég az áramkorláthoz?? ha csak a diódát csrélem ugy nem jó?
Szia!
Szerintem azon egy nagyon egyszerű áramgenerátor-féle van, a szupepe féle szerintem jobb.
men bírja a terhelést? nem lehet valahogy megoldani?
kézit kéne csinálnom. végigböngésztem már tőbb fórumot mindenhol azt a generátort használják az igaz. később tervezem hogy egy A3 as matricavágót csinálnék, de ez még igencsak odébb van.
még 1 kérdés:
először "drótozva " müszerrel beállít a 200mA utána forrasztom a diódát.
Meg az nem is "igazi" áramgenerátor. Ha melegszik, szedi jobban az áramot..
szerk.: Ha megépítetted az áramgenerátort, állítsd be 0-ra az áramot (mondjuk egy LEDen próbáld ki), aztán rakd rá a lézert és állítsd be max 200mA-ig. Először a diódát csatlakoztasd és csak UTÁNA rakd rá a tápot!!
SMD-be meg lehet csinálni az áramgenerátort. Semmi sem áll az utadban
|
Bejelentkezés
Hirdetés |