Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MyElecParts alkatrész kereső és készlet nyilvántartó
Témaindító: majkimester, idő: Jan 2, 2024
Hali!
Nekem tetszik A tárolási hely mit jelent? meg lehet adni, hogy padlás bal3 szekrény 56. fiók?
Igen, azt jelenti, hogy hol raktározod az adott alkatrészt. Ez alapján lehet megtalálni.
Eredetileg csak egy lista lett volna, de nemrég alakítottam át, hogy bármilyen csoportosításban lehessen létrehozni tárolási helyet. A Padlás -> Bal 3 Szekrény -> 56. Fiók is simán megoldható. Ez az oldal még nincs kész, de éppen ezen dolgozok. A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2024
Nagyon szuper! Sokat fejlődött.
Lesz rá lehetőség majd, hogy kipróbáljuk "élesbe" is? Akár egy kis demó programmal.
Szuper!
Csak az a baj, ehhez 2 * nagyobb rendet kell tartani, a fiókban is meg az adatbázisban is A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2024
Lesz majd demo verzió is a probálgatáshoz, de még ahhoz pár dolgot meg szeretnék csinálni, hogy valamennyire kerek legyen.
Sziasztok,
A tárolási helyek és az alkatrész kategória paraméterek kezelését beépítettem, de video helyett itt az ideje kirukkolnom egy Demo verzióval: https://drive.google.com/drive/folders/1t_N8XKFsjSuzjwZxjw1Ro8S3Feb...haring A demo Win7-től fölfele működik, én Win7 és Win10-en teszteltem, ha valaki kipróbálja más verzión, írja meg a tapasztalatait. Win7-en egy korlátozás van, a webp kép fileokat ott nem kezeli. A demóban minden funkció elérhető, viszont minden adatbázisba mentett dolog az újraindítással törlődik. Az adatbázis mellett a mellékleteket, képeket fájl rendszerre menti, ezért ha kitörölsz például egy tokozást, az a következő indításkor újra létezik de már kép nélkül. És fordítva is, ha létrehozol egy alkatrészt mellékletet, az alkatrész eltűnik, a melléklet az ott marad a file rendszeren. A megosztásban 3 file található: ndp48-x86-x64-allos-enu.exe - .NET Framework 4.8 telepítője. Ez Win10-től automatikusan telepedik, nem kell felrakni, régebbi windowsra igen. SqlLocalDB.msi - Helyi adatbázis fileok kezeléséhez kell. A program használata előtt telepíteni kell, e nélkül nem fog működni. MyElecParts Demo.zip - Ez maga a demo, bárhova ki lehet csomagolni, csak legyen oda jogosultsága a programnak írni. (Ne a Program Files alá például, mert oda nincs.) A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2024
Sziasztok,
A demót ezek szerint nem nagyon próbálta senki, vagy legalább is nem volt érdemi véleménye, de még van mit tenni, ideje szintet lépni az alkatrész felvétel hatékonyságában. Sok sok alkatrész esetén senki nem szeretne kézzel adatlapokat vadászni, meg paramétereket rögzíteni, ideje ezt is megkönnyíteni kicsit. Több apróbb fejlesztés mellett hozzáadtam a programhoz a meta keresőt, ami megkönnyíti az előbbieket. Jelenleg két forrásból dolgozik. Diszkrét félvezetők esetén az All Tr. oldalát érdemes használni, mert onnan a jellemző paraméterek és az adatlap is kinyerhető. Más alkatrész esetén a Datasheet Cat. lesz segítségre.
A DEMO 2 ami tartalmazza a meta keresőt is innen elérhető:
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2024
A következő nagy falat is elkészült, ez pedig a több nyelv támogatása, azaz a program mostantól magyarul is használható.
Ez elsőre egyszerűnek és unalmasnak tűnik mindent csak lefordítani, de egy két dologgal azért előre nem számoltam. Figyelembe kell venni az adott nyelvre szokásos formázásokat is (tizedespont vagy tizedesvessző), dátum formátum. De ami ennél is több munkát adott az az adatbázis tartalmánál is a több nyelv támogatása. Végül sok agyalás után ezt is megoldottam úgy, hogy nem csak az adatbázis első feltöltésekor lehet kiválasztani az adatok nyelvét, hanem menet közben is lehet váltani. Ez mellett még bekerült két újabb forrás a meta keresőbe, és tovább lett kicsit fejlesztve, plusz egyéb kisebb fejlesztések is történtek például a beállítások terén. Még mindig nincs teljesen kész, de már majdnem ... Már nem tervezek semmi jelentős változtatást, inkább tesztelés és hibajavítás ami most következni fog. Ha valaki érez egy kis affinitást, hogy ebben segítsen akkor ilyesmi feladatok lennének: 1. Angol nyelvi szövegek lektorálása 2. Magyar nyelvi szövegek lektorálása 3. Alkatrész paraméterek átnézése 4. Általános review 5. Monkey teszt A demo 3 elérhető a előző hozzászólásban megadott helyen. A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2024
Szia!
Nagyon érdekelne a raktár tárolás szisztéma, de Linuxot futtatok. Arra gondolom nem lehet lefordítani... Boy
Szia, .NET Framework 4.8-cal készítem és ez csak Window-ra van, de talán egy próbát megérne a Wine alatt futtatni, ha van kedved kísérletezni.
A .NET Framework 4.8 elvileg feltehető alá: Bővebben: Link Windows-on adatbázisnak az MS SQL LocalDB-t használom, ezzel a Data/Database/MyPartsLocalDB.mdf file-ba menti az adatbázis tartalmat a program. Előnye, hogy a Data könyvtárat kell csak lemásolni és kész a teljes backup. Linux-ra nincs MS SQL LocalDB, de van normál MS SQL Server: Bővebben: Link Ezt kellene telepíteni és az exe melletti config-ban (MyElecParts.exe.config) a connect string-et átírni talán valami ilyesmire:
Nem nyert.
laci@laci-desktop:~$ wine --version wine-5.0.3 (Debian 5.0.3-3) laci@laci-desktop:~$ wine '/home/laci/Letöltések/ndp48-x86-x64-allos-enu.exe' 0034:err:winediag:SECUR32_initNTLMSP ntlm_auth was not found or is outdated. Make sure that ntlm_auth >= 3.0.25 is in your path. Usually, you can find it in the winbind package of your distribution. Nálam 2.4.13 van. Ez pedig minimum 3.0.25- öt akar. wine: could not open working directory L"C:\\windows\\sysnative", starting in the Windows directory. A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2024
Meglehetősen régi wine-vel probálkoztál, az aktuális stabil verzó a 9.0.
Nem a Wine a probléma, hanem a winbind csomag, amit a disztribúció biztosít, amely a tárolóban van.
A Debian 11 tárolójában 2:4.13 verziószámú van. A terminál ki is írta, mi a gond: Make sure that ntlm_auth >= 3.0.25 is in your path. Usually, you can find it in the winbind package of your distribution. Hiába fogom a wine saját tárolóját felvenni a szoftverforrások közé, mert ugyan frissítődik Wine9-stable-ra, de a winbind marad, ez nincs ott benne. Wine tárolója a Debian 11-hez: https://dl.winehq.org/wine-builds/debian/dists/bullseye/main/binary-amd64/
apt-get update winbind nem segít?
Nem vagyok debian-os, szoval csak egy tipp.
Nincs Linux-om, de Feltettem Virtual Box-ba egy Debian 12.7-et és arra a Wine 9.00-át, majd erre a .NET Framework 4.8-at. A Wine alapbol telepítheti a Mono Framework-ot azzal is elindul egyébként, de kipróbáltam a telepített .NET-tel is.
Két dolgot kellett elsőre javítanom, így nálam már fut linuxon is, de adatbázist még nincs., így csak a keresés funkciók mennek egyelőre. Kicsit beteg egy Win 10-en futtatott virtual boxban lévő Debian-on Wine-nal elindítani egy Window-os programot, de müködni látszik. Kell még adatbázist faragni, hogy jobban lehessen teszelgetni.
Kiderült, hogy az előbb mindkét esetben a Mono framework-kel sikerült elindítanom. Miután ténylegesen kipróbáltam az installált .NET Frameworkkel, azzal nem is ment, szóval a wine install után elég elinditani a wine MyElecParts.exe-vel, és a wine feldobja, hogy installálja a Mono-t, az kell tenni és azzal elindul.
A .NET Framework-öt nem kell felrakni. A MS SQL-t ez alapján lehet telepíteni: Bővebben: Link Debian-ra az Ubuntu 22.04 leirás alapján raktam fel: (mindegyik apt-t használ) Bővebben: Link Az install során az Express verziót kell választani, majd a confignál megadott jelszóval beállítani a connect string-et a MyElecParts.exe.config-ban:
sa helyett persze lehet saját user-t is létrehozni, de ezzel nem időztem. A MyElecParts.exe.config file-ban a
Majd hamarosan megosztom azt a verziót, amivel linuxon is lehet próbálkozni. Sokat nem tesztelgettem, ami elsőre feltünt a fontok nem mindehol egyeznek, és a linkek szine a Parts oldalon nem kék, és egy bizonyos a táblázatoknál használt text igazítás függvény nincs implementálva mono-ban, bár ez a kinézeten nem tünt fel. Biztos van még más is, meg a stabilitást egy nativ linux installon lehetne tesztelni. A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2024
Sikerült a Linux Wine-os futtatásnál jelentkező megjelenítésbeli problémákat orvosolni, már jól jelennek meg a betűkészletek Wine alatt is.
DEMO 4 elérhető itt: Bővebben: Link Feltettem egy kis leírást is, hogyan lehet Linux-on telepíteni. A linux-os futtatás eléggé kisérleti,, nem tudom hosszú távon mennyire stabil a Wine alatti futtatás. A Linux-os futtatáshoz eszközölt javításokon kívül az előző demóhoz képes ezek kerültek bele: - Meta kereső továbbfejlesztése - Passzív alkatrész hozzáadása (alkatrész kategóriák, gyártók és tokozások nagy mennyiségben kerültek a programba) - Egyéb apróbb finomítások, hibajavítások (kezdeti nyelv választás, 1 példányban futás ellenőrzése, kilépés megerősítése ha szerkesztve lett valami, youneedone smd kód kereső oldal új verziójának támogatása, metakereső a Datasheet 4U oldallal a korábbi (azonos tulajdonosú és adattartalmú) Semiconductors ES helyett, stb.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |