Fórum témák
» Több friss téma |
igen a demó miatt nem küld ki jelet az LPT-re
Ha minden igaz pár napon belül leér végre a teljes Mamba Black
A gép sebességétől függ az LPT port sebessége is? Egy régi P3-as 800MHz-es laptoppal próbálgatom, (szkópon nézem) de pl egy 50 pontból álló ábránál már csak 7-8 fps-sel rajzol. Remélem a gép lassúsága miatt, és nem a DAC-ok sebességével van a baj.
A proci esetleg hatáéreset de XP oprendszerrel nem fogsz tudni felmenni kb 13-14 kölé szkópon sem.
Ha a laptopot csak a lézerre használod rakj fel win98-at az kidolgozza az lpt-re a 30 k-t simán. Az XP-nek sajnos ez a hátránya ezzel kapcsolatban. Vagy dupla oprendszert rakj rá ha az XP is kell. Na persze ha az van rajta. A mamba fut win98-on is tehát nem csak a gép sebességétől függ az LPT sebesség Az XP nagyon rosszul kezeli. Sőt próbáltam win 2000-el is és az is már lassan kezeli.
Köszi, ez jó hír. Az LPT csati egyes lába (blanking) közvetlen mehet a Szupepe féle áramgenerátor modulációs bemenetére? Vagy szükség van tranzisztoros illesztésre, hogy biztosan ne menjen 5V fölé a feszültség?
az mehet oda egyenesen. Az 1-es láb kb 3 voltot ad le de úgy állítsd be hozzá hogy kapcsold ki a kitakarást a progiban.
de asszem ha bekapcsolod a laptopot akkor már adja a feszt csak ha a mambát beolvasod akkor kikapcsolja és elkezdi a vezérlést. Lényeg hogy folyamatos üzemben állítsd be mert villogtatással csalókák az értékek.
Heló
Kb mekkora tükröket kell rakni a galvókra? Gondolom minél kisebbet a kisebb súly miatt, de mi az a méret ami ideális?
nekem kb 5mm * 5mm -es 1,5mm vastag tükrök vannak, így 10k a galvóim sebessége, nagyon fontos még az is, hogy a tükör a lehető legpontosabban legyen a tengelyen (a tengely legyen a tükör szimmetriatangelye : )).
hali
SOS electronic cég az nem a régi somolyi kft? mert akor ismerem !
Sziasztok!
Véletlenül nem rajolta meg valaki az oldalon található pid szabályzót valamilyen programban? Ha ige légyszíves tegye fel az oldalra, mert szerintem sok embernek (nekem is mert nem vagyok biztos néhány értékben) hasznára. Amíg nem vagyok biztos az értékekben, nem akarom megípéteni az áramkört. Remélem valaki felteszi, előre is köszi.
Megosztanád velünk Tomi20, hogy honnan töltöd a Mamba black-et? Mert én sehonnan nem tudom. Nekem a mamba 2004 van meg. Ha megkapom a mamba black-et, szívesen adok rajzot a kapcsolásról, én sprint layoutba csináltam meg. És működik. galvoim 10k-t tudnak, itt van róla videó: Youtube
Sziasztok ! Érdekellne hogy PC tápot lehet e lézerpointere kapcsolni olyan lézere gondolok mint a kinaiboltokban árulnak és müködhető e ezen a pc tápon több ilyen lézer!
Még valami érdekellne szét szedtem a régi dvd olvasómat ami a gépemben volt és kivettem belőle a lézer fejet de elakadtam mivel nem tudom kihasználni nem tudom a kiveztéseket hogy mire kösem a tápot meg ase tudom hogy milyen táp mehet rá meg hogy lehet e belőle lézershow gépet épiteni belőle! segitsetek kérlek benteket !
Sziasztok
Kinai boltokban talalhato lezereket lehet latni fustben? eleg eros egy lezershowhoz?
Sziasztok!
Nekem van egy felesleges USB/ILDA DAC-om . Progi, USB kábel, ILDA kábel.Ez mind gyári ( KÍNA !!! ) , de tud annyit nagy neves cégek terméke. Talán még ugyan azon gépsoron gyártják! Szóval, érdekel valakit? Csere is édekel. Valmilyen komolyabb GALVÓ. 12k felett. Udv
Milyen progival? Mennyiért? Dobhatsz privit is!
Hello először is a PC tápra direktbe kötöd a diódát akkor egyből elfüstöl, kell hozzá áram generátor (nem egy helyre van feltöltve) Ha DVD olvasóból bontottad akkor az nem fog működni a lézershowba mert eléggé gyenge a fénye...
Sziasztok! Egy újabb kérdésel állok elő ezért elnézést is kérek! Szükségem lenne egy két információra! Nos az érdekellne hogy amik a diszkókba és egyébb partykon vannak a zöldlézergépek arra lennék kiváncsi hogy ami a diszkóba van zöldlézer hogy az milyen tipusú lézer az és hány mW -os nem tudom megérten hopgy azok a lézerek amik ilyen bulikon vannak azok hogy nem kárositják a szemet milyen lézerek azok és hol szerezhető be?
Amiket partykon vagy diszkókban használnak az nagyban váéltozó lehet 20 40 100 200 300 és 1 w-os lézerek is .
nincs meghatározva persze azért az 1 w az is húzós már de ez a helytől is függ pl szabadtéren nagyobb területen ahol a füstnek nem sok jelentősége van oda még nagyobb teljesítményű lézereket is stzoktak használni. A használatukat különösen csak az általános lézerre vonatkozó szabályok hatályosak pl: ne nézz bele mert szemkárosodást okoz stb Amíg kb 50- 150 esetleg 200 mw ig fejmagasságban van állítva a lézer és folyamatosan szkennelik addig különösebb probléma nem lép fel kitétel az hogy lehetőleg a lézer ha fejmagasságban van szkenneltetve közvetlen álló nyaláb ne legyen . fejmagasságban ott ahol bárki még véletlenül is belekukkanthat. Ennél nagyobb teljesítmáényű láézereknél már biztosabb ha fej felett van . szkennelve is . A tipusuk általában két féle gázlézer és dióda pumpálású kristály lézer. DPSS lézer Leginkább az utóbbit szokták használni a kis mérete és szkennerekben villogtatható is. ha akkora lézerszkennert látsz mint kb egy magnódeck vagy egy asztali videó az Mind DPSS lézer. bár van olyan is hogy egy vagy két színt gázlézerről vezetnek be a dobozba de ez legtöbbször maszek. a gázlézer lehet kb fél vagy egy mézer hosszú téglalap alaku KB tehát nagy méretű.
Szerintem még ne foglalkozz a zöld lézerrel, két okból
1: nehéz olcsón beszerezni (tízezrekbe kerül) 2: úgy látom hogy kezdő vagy. Ajánlom a DVD írós lézert, azzal jól el lehet szórakozni. A kínai pointert nem ajánlom mert hamar megadják magukat. Ezen az oldalon van pár hasznos info: Bővebben: Link
kösz szépen az infót kezdem most már kapizsgálni még egyszer kösz !
hello! ami az illeti igazad van hogy kezdő vagyok a lézereknél de én már 6 éve foglalkozom elektrotechnikával és mechnikával is és ráébretem arra hogy nekem legjobban a fénytechnika és a audió technika fekszik legjobban! átt olvasgatam a fórumon a lézer témákat és nagyon megtetszet mivel sokat segitene a diszkós technika dolgaimban legjobban a lézergépek és a különbözö effektgépek tetszenk ezért is kérdezek olyan sokat töletek ezért elnézés is kérek csak szeretném megérteni ezt a technikát!
Amit dvd lézert illet hát nem tudom menyire hatásos lehet e belőle mini lézershow épiteni nem tudom de úgy halottam hogy a dvd lézer láthatatlan a sugara de akkor én mit kezdjek vele nekem szükség van partykhoz vallami komolyabb effektgépekhez! gyári gépet nem akarok venni drág is meg én jobban szeretem ha magam rakom össze az ilyen dolgokat mivel akkor tanulhatok is blőle és tallán olcsoban is meguszhatom!
A DVD író lézere nem láthatatlan!!!
Hanem piros. Két féle lézerdióda van benne egy infra és egy látható piros. Csináld meg a szupepe féle áramgenerátort és azzal hajtsd őket, amikor megállípitod hogy melyik az infra lézer és melyik a piros, akkor csak 20-30mA-rel hajtsd. Szupepe oldalán föntvan hogy kell belőni az áramkört.
Neharagudj (zenetom) de mi az a Szupepe ? ha oldal cim megaddnád
Köszi! de még mose tudom hogy kell bekötni a dvd lézerfejet mivel van nekem egy dvd olvasóbol egy lézer fejem csak azon elég sok kivezetés van ahogy láttom! valójában milyen kapcsolás kell a dvd olvasó lézerhez hogy müködtethesem!
Hali
Ebből a lézerből hogyan lehet a legkönnyebben kiszedni a lézerdiódát? Mert szereztem egy dvd-íróban lévő lézerdiódát és ezt szeretném a helyére rakni. http://www.hqvideo.hu/info/hu/le_m0003-650.html
Ilyenbe raktam én is a DVD író lézerét.
Elsőként leforrasztod a nyákot a lézerdiódáról. Igen, azt a fél cm x fél cm-es nyákot Ha ez megvan akkor a fekete lencsét letekered onnan előlről, majd fogsz egy csavart és satuval kinyomod a lézerdiódát.
Értem köszi.
És bele hogyan rakjam?
Nah látod ez már macerás...
Én esztergályossal csináltattam cél-szerszámot, ami azt takarja, hogy mondjuk egy szívószál. Tehát kb olyan vékony a fala, megfelelő átmérőjű. Ez azért kell, hogy amikor teszed be magát a lézerdióda tetejéhez ne érj, csak a pereméhez, ezért kell, hogy üreges, vagy minimum 6-7mm bemélyedés legyen rajta (nem muszály a teljes lyuk) Ezzel lehet visszarakni az eredeti "tokba" a kicserélt lézer diódát. |
Bejelentkezés
Hirdetés |