Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Lehet, hogy azért döglik be amikor kinyitáskor levegőt kapott, az FBS hajlamos erre.
Visszább írta Rosszmáj kolléga, darabka folpack vagy neylonnal lezárni, úgy a kupak. Idézet: Azt a valakit kerüld el. Pancser. Durva hiba. „valaki nagyon erős volt valamikor”
Az a kedvencem, amikor "jól ráverik" levegőssel, utána "reccsentenek" rajta a nyomatékkulccsal...
Ez régebben nagyon így ment. Én meg rá is szoktam: csak kapasd rá -én húzom meg.
Manapság már (legalábbis felénk) nem így csinálják, nem is huzingálok. De le tudom szedni, ha kell.
Úgy vettem, fogalmam sincs ki mikor húzta rá, gondolom az idő is segített neki a tartósságban. Mára eladtam szóval okafogyott a dolog, csak vicces volt látni ahogy emberünk komplett atlétikai világbajnokságot mutat be a rúd végén. Persze csak most vicces, akkor nem volt az..
Feltettem az mp3cut programot, valami gyorstalpalót tudnál írni hogy hogy szedjem szét a másfél órás YT mp3-at legalább nagyjából számokra?
Igen megoldódott. Persze a lényeg, hogy anno pont azért ragadtam a nyílt forráskódú office-nél, mert postscript alapon dolgozott mint egy igazi kiadványszerkesztő, vagy mint általában a MAC-ek. Most meg tömörített xml-t svg-t használ. Így nem nagyon kell konvertálgatni, vagy keveset. A libreoffice pdf-nél szépen be lehet állítani, a kimeneti formátumot. Betűtípusok beágyazása, vektoros formátum módja stb. Ez simán egy az egyben szerkeszthető. Az egyetlen macera, hogy 250 lapnyi oldalt csak úgy tudok átvinni a dwg-be, hogy fájlonként azt a 13-26 lapot elhelyezgetem egymás mellé. De jobb, mint nulláról mindent megcsinálni és tökéletes lett az eredmény.
Igen, mindkét eset megtörtént!
Amióta a refi belerobbant a tartályba, azóta be van burkolva az összes lámpatest a plafonon. A haváriás csoport (ők kifejezetten ilyenekben "utaznak") valóban sokat túlórázott, mire kiporszívózták a cserepeket. Ők a vizuális vizsgálók és tényleg mindenféle jópofa eszközük van, csomót ők fejlesztettek. A szemüveges buli is valóban megtörtént, bár azt egyszerűbb volt kihalászni, mint az üvegcserepeket. Azóta csak "felmadzagozott" szemüveggel lehet pódiumra lépni!
A kérdésnek az erősítős topikban lenne a helye kivéve, hogy nem elektrós. Mekkora károk szoktak keletkezni abból ha a panelt nagyon dzsuvásan adták ide és vízzel át akarom mosni?
Először kompresszorral kifújni a vastagon lepő port!
Vannak tisztító habok, nem vízzel szokták tovább pucolni, majd a napon megszárítani. Én pc alaplapokat láttam így tisztítani. A tisztító habot ráfújni a portalanítás után, rajtahagyni pl. 1 órát, aztán levegővel újra kifújni, szárítani... A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2024
Végül a festékes ecsetet választottam. Annyi elég volt neki.
Számítógép alaplapokat simán kimosom mosogatógépben.
Jó reggelt a tisztelt fórumozóknak!
Hány variációja van egy 4 karakteres elektromos számkombinációs zárnak, ha ismertek a számok és azt lehet még tudni, hogy egy számjegy ismétlődik. A számok 258 nekilássunk kinyitni, vagy reménytelen a variációk sokasága miatt? Nem az aranykészlet trezorját kell kinyitni,hanem egy garázskapuhoz tartozó kültéri számkombinációs zár, a távvezérlő működik, de a számkombinációs zár is jó lenne ha működne ha szükség lenne rá. a három karakter a használat során a nyomógomb körül keletkezett kisebb koszolódás miatt ismerhető .A zár egy kültéri Farfisa, még a kezelési utasítása is megvan, de használatához és a programozásához kellene a kód ismerete.
81 lehetséges kódod van így (3^4). Akár végig is próbálgathatod
Hogyan számoltad ki? Egy karakter ismétlődik!
Három számjegy lehet, a számrendszer három alapú. Egy helyiérték lehet 0, 1 és 2. Ha felírod az összes lehetséges számot:
0000 0001 0002 0010 0011 0012 0020 0021 0022 0100 ... 81 db. számot kapsz. 34. Ebből a listából már csak azokat kell kiszűrni, ahol két számjegy egyezik és a másik kettő is szerepel. ezekből van 36:
számjegyek cserélve 2, 5 és 8-ra:
A nyomdahibákért felelősséget nem vállalok.
Adódik a kérdés, hogy egy település közmű térképéhez hogy lehet hozzá férni? Csak ezt találtam.
Melyik közmű érdekel? Melyik település? Mert akkor célszerű az adott cégnél kutakodni, vagy tervezőknél. Nálunk az Önkormányzatnál mindig volt "udvari" tervező. Én tudtam, kit kell hívni. Biatorbágyon ma is tudom.
ha tudod feszíteni a zárnyelven vagy nyitókallantyún keresztül, akkor a számkerekeket forgatva sok kódzárnál érezni lehet, hol van a helyes számjegy.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2024
Bécsben voltunk tanfolyamon. Kollégánk sokszor dicsekedett, hogy nagyon jó keze van, még számzárakat is pillanatok alatt kinyitja. Gyönyörű diplomata táskáján átállítottam a kódot a szünetben.
Még másnap is vörös volt a feje, amikor bejött reggel. Kiderült hogy estére vett a nagy szupermarketban estére pár dolgot (igen, mi mást, sok sört ), nagyon hosszú sor, pénztáros lecsipogtatta. Kolléga diplomata táskát pultra fel, a fizetéshez, és nem nyílik. Ott akkor nem volt nagyon népszerű, de másnap én sem, amikor kiderült hogy "én voltam a ludas". Viszont fene gondolta, hogy mennyire gyorsan is tudok futni.
Nem reklám, csak érdekes lehet.
Nem elektronikai rendezvény, de biztosan vannak benne tranzisztorok is. Zsámbéki volt rakétabázison, csatolt képen.
Ha itt áll a kapunál Gery78 és Granpa reggel hét órakor, akkor megyünk.
Itt én voltam 2 órát katona. Ez után derült ki, hogy rossz helyre vittek bevonuláskor .
Régebben is múzeum volt, de később -csak olvastam- átszállítottak minden gépet, rakétákat másik múzeumba, talán Szolnokra. Nem tudom most mi van itt.
A belsöégésü motorok elektromosakkal való helyettesitése még
sok-sok váratlan problémát hozhat elö: https://static30.tgcnt.ru/posts/_0/24/24e8078fc84d911c858dc07242f47028.mp4
De legalább a katalizátort nem tudják kiflexelni belőle...ha már Csikágó...
Vezeték nélküli töltő. Azt mondjuk nem értem, hogy egy annyira innovatív cég, mint a Tesla, miért nem volt képest egy olyan töltési megoldással előrukkolni, ahol nem lehet hozzáférni a vezetékhez? Mondjuk rátolatok a csatlakozóra, aztán emelje róla valaki az autót, hogy hozzáférjen...
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2024
Idézet: Akik a parkolóba is csak ferdén két helyet foglalva képesek fél óra vacakolás után beállni. Sokaknak ez nem menne, önbeállós csatlakozónál szerintem sokszor egy métert is kellene a csatlakozónak rámozdulni a kocsira. „Mondjuk rátolatok a csatlakozóra,” |
Bejelentkezés
Hirdetés |