Fórum témák
» Több friss téma |
Alapvetően nem biztos, hogy rossz dolog betenni a FET és a processzor közé valamit, mert ha egy zárlat esetén, legyilkolja a proc azon io prtját, akkor már tényleg kuka.
Bár láttam már ULN IC-n keresztül is képes volt kilőni a proc-t Ha véletlen találkozol OGA0 vezéreléssel, ott ez történik, itt van nálam, 8db-ből 8 kuka Az optokapus leválasztások is nagyon előnyösek tudnak lenni.
Köszi a tippet, pont most fogok nekikezdeni 4-5 ilyen OGA0 meg OGA2 javításának.
Ha néhány ohmos ellenállást mérsz a relé kapcsoló tranzisztirokon, akkor ne is tolj bele munkaórát, esetleg vedd ki és nézd meg megszűnik-e a zárlat.
Ennek egyébként lehet köze, hogy 36V-os közegbe egy 35V-os kondit tettek.
Sziasztok
MC424 (fekete dobozos mca2r10) Lefut a tanítás, de az utólsó manővernél megakad, amikor nagy sebességgel kellene becsuknia. A két led továbbra is villog, mintha tanítási fázisba lenne, a villogó lámpa nem jelez hibát. A dip swichen kipróbáltam az összes motort, de semmi változás. Nem gondolnám, hogy fizikai hibája van. Van ötlete valakinek?
Szia,
mit jelent a megakad? Egyáltalán nem mozdulnak meg a szárnyak (relé se kattan), vagy egy fél másodpercre elindul és megáll? Esetleg egy rövid videót nem tudnál feltölteni erről? Új generációs MCA2-ből nem sokat javítottam, de hátha.
Szia
Csinálna egyenként egy becsukást, majd kinyitést, majd amikor be kéne csuknia, nem történik semmi. Ügy gondolom, relé hiba kizárva, mivel mindkét irányba megtörténik elmozdulás. Valamit kiszúr, próbaképpen csak kicserélem a reléket, 4db kockarelé, ez más mint a régi.
Ilyenkor fals stop vagy túláram jelet kap a cpu. Sajnos az újabb renesas vezérlőknél elég sok esetben találkoztam olyannal, hogy az egyik láb egyszerűen meghal, és ilyenkor megy a donor dobozba.
Az ilyen hibákat ki kellene villognia, viszont nem történik semmi.
Áramérzékeléssel se lehet gond, mivel a teljes tanulási fázis egyik felét megcsinálja. A 358-at cseréltem, nincs változás A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2024
Üdv!
Ilyen vezérlést javított már valaki? A hiba jelenség az, hogy bizonyos időközönként el felejti a fotocellát. Bus rendszerű, új felismertetés után megint jó egy ideig, kb 1 hónap, és kezdődik előlről. A szervíz szerint javíthatatlan.
Jó gyorsan föladták, igen, csináltam már ilyet, ha érdekel, keress privátba.
Ha megvan a megoldás és nem szupertitkos, megoszthatnátok majd a fórummal is - engem biztosan érdekelne, mi volt a hiba.
Nincs semmi titok, szerintem biztos, nem vezérlés a rossz, ez már mentes az elődjei nyűgjétől.
Próbáld ki azt, hogy asztalon összerakod egy infrapárral, hőlégfúvóval melengeted a panel külömböző pontjait, nice-nél ritka a forrasztási hiba. De nem tudok olyan hibát ami 1 hónapig kussol.
Kicseréltem új relékre, mivel 2db-on is 2 ohm körül mértem NC-be. Persze ebbe már 4db relé való, abból is a kisebbik fajta, csak, hogy kelljen már rendelni.
Sajna semmi változás. Azt vettem észre, hogy az M2 oldalon lesz a gubanc. Tünet: Elindul egyenként mindkét szárny zárásba, majd mindkettő lassan kinyit, szépen meg is áll terhelésre. Majd amikor teles sebességgel kellene csukni, nem történik semmi. A villogó lámpa elalszik. Ha viszont, fölcserélem a két motort, akkor az M1 becsuk teljes sebességgel, de az M2 viszont ott marad, semmi feszültséget nem kap, ilyenkor a villogó lámpa az idők végezetéig villogna. Nyilván, most mondhatnánk azt, hogy az egyik motorba valami nem oké és kiszúr valamit a vezérlés. Csak az a gond, hogy kipróbáltam egy működő rendszerbe is és ott se volt jó. Összefoglalva: mindkét motor fet meghajtása oké, mindkét oldal áramfigyelése oké. Még kipróbálom a feteket cserélni, fizikailag működnek, de tudom, hogy az elődjük is nagyon érzékeny volt a mOhmokra A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2024
Ez nekem is magas, nem láttam még ilyen jellegű hibát.
Ez egy memória törlés utáni állapot, elingítom a tanítást és ez történik.
Majd szerzek Owiev-t és belenézek, volt már olyan eset, hogy ezzel oldottam meg a problémát.
Sziasztok egy Nice A400-as vezérlésben kellene reléket cserélnem, a kapu még működik így amíg nincsenek reléim nem szedném le a vezérlést. Sajnos a relék típúsa nem látszik, esetleg valaki tudja pontosan milyen relék kellenek hozzá?
Bővebben: Link
Ez a fajta
Irányváltó 2 körös is van benne. Ha a kérdezőnek ráér, este megnézem pontosan.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2024
Igen, tudom, hogy van benne, de azt fölösleges cserélni, mert nem azok szakítják meg a motor áramot menet közbe, amint a képen is látszik, mondjuk ezzel is még elmenne további 20 évet.
Egyébként ez az: Bővebben: Link
Csak hogy értsétek, nem kekeckedésből írtam, mert az erőátviteli reléknél is használatos az a fajta, amelyiket SzilCsong linkelte, és van az, aminek 3 lábra van kivezetve a COM/NO/NC. Utóbbinak más a lukrasztere is, és azt szerettem volna elkerülni, hogy a kérdező olyat vegyen, amit nem tud majd beletuszkolni (kép).
Száz szónak is egy a vége, a linkelt Omron G2R családból mindkét fajta jó a panelbe (raszterosztás szerint). Ha mind a négyet szeretnéd cserélni, akkor 2-2 darabot kell vegyél, ha csak az erőátvitelt, akkor ebből kell kettő: "Relé 1x250V 16A 24VDC G2R-1E-24VDC" Üdv
Ezt többször megszívtam, hogy véletlen ezt rendeltem, úgyhogy ebből van már egy csomó, nem baj, mert van ahol ilyet használnak, csak nem niceéknél
Itt tettem fel kérdésként, de hátha tudod, Nice-éknál több helyen használják, de nem tudok rájönni, pontosan micsoda, W16 jelölésű SMD.
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |