Fórum témák
» Több friss téma |
Tehát, földre húzott bemenetnél kikapott előfoknál, csak a hìd megy a tápjáról. Az összes tda2030 bemenetén tranzisztoros mute áramkör van. A brumm és zaj ennek ellenére van jelen. De csak a hídba kötöttnél. Amúgy mintha 0.4v DC mértem 8 Ohmos hangszórón.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2022
Sziasztok!
Nem túl látogatott ez a téma, de mivel ide illik itt teszem fel a kérdést (kérést). Nincs-e egészen véletlenül valakinek az alábbi kapcsoláshoz NYÁK terve lay, vagy PDF formátumban?
Egy lehetőség, lesz vele plusz munka.Bővebben: Link
Köszönöm!
Sajnos csak képernyő mentéssel tudtam leszedni, paint-tel megpróbálom méretre igazítani aztán meglátom...
Utólagos segítségként, a nyákterv.
Szia!
Nagyon szépen köszönöm! Ezt már csak nyomtatnom kell? Úgy látom ez vasalós, már tükrözve van..
Ez a beültetési, alkatrész oldal felöli nézet, vasaláshoz tükrözni kell!
Az előző kijelentést módosítom, alkatrész oldalfelöli nézetnél tükrözni már nem kell!
Sziasztok, még új vagyok a fórumon és az elektronikában is. De azért már építgettem ezt azt pl: lm386 erősítőt.
Megépítettem ezt a tda2030 erősítőt próbapanelra: https://www.hobbielektronika.hu/cikkek/egyszeru_14_w-os_erosito_tda...l.html De nem működik, leellenőriztem, jól csatlakoztattam mindent, szétszedtem és megépítettem egy másik próbapanelra, hátha a próbapanellal volt gond de akkor sem működött, csak folytonos zörgés hallatszik a hangszóróból. 6V-tól 18V-ig próbálgattam a feszültséget de nem változott sokat csak hangosabb lett a zörgés a nagyobb feszültségtől. Az a kérdésem, hogy valakinek működött ez a kapcsolás, vagy az alkatrészlistán kívül más hiba is van benne? (Az 1nF kondi nincs a listában csak a rajzon) Bocsi, hogy nem volt időm végigolvasni az egész fórumot, ha már volt erre válasz?
Szia! A kapcsolás jó, az 1 nF opcionális alkatrész.
Minden bizonnyal az építésben, vagy bekötésben van a hiba. Ha lefotózod a panel mindkét oldalát, lehet megmondjuk a hiba okát.
Szia,
Illetve írd meg azt is, hogy milyen tápegységről hajtod az áramkört.
Mérd meg az IC 1, 2, 4-es lábain a feszültségeket.
Kivezérlés nélkül mind a három lábon kb. a tápfeszültség felét kell mérned.
Köszönöm az eddigi információkat. Átépítettem egy másik próbapanelre ami nagyobb és jobban lehet látni valamivel. Sajnos most sem működik már ki tudtam belőle halk hangot hozni de ha feltekerem a hangerőt vagy a feszültséget 6v felé növelem akkor ritmusos kattogás hallatszik csak. Labor tápegységről táplálom, 5A áramkorlátot állítottam be. Az 1, 2, 4 lábakon a féltáp feszültséget mértem. A kondenzátorokat bemértem, mind jó, az értékének megfelelő. Hűtőpasztát nem használtam, de nem éreztem hogy melegedett volna az IC.
Nem vagyok szakértője a TDA20xx sorozatnak, de ezek nem szokták szeretni ha ennyire távol teszel tőle alkatrészeket. Közvetlenül a lábai köré kéne tenni azt a néhány passzív alkatrészt. Kattogást alacsony tápfesz is tud okozni.
A visszacsatolt erősítők sajnos szeretnek gerjedni, főleg, ha ennyi parazita kapacitást és induktivitást hozunk létre a dugdosós panellel.
Adjunk neki azért esélyt! A 4-es lábról jövő drótot húzd távolabb a másik négytől és a kék átkötőt eltávolítva közvetlenül dugd arra az oszlopra ahol a diódák találkoznak!
Ennél a dugdosós panelnél még az is jobb, ha légszereléssel forrasztgatod össze az alkatrészeket, lehetőleg rövid lábakkal.
Egy vastagabb ónozott merev drót a GND, tőle pár centire egy hasonló a +táp. Rájuk a táp szűrő elkó, közéjük meg az áramkör. Ezt a pár alkatrészt elég egyszerűen össze lehet így rakni. Persze az igazi az, ha megfelelő nyákra kerül. Vagy veszel egy sztereo modult ugyanerre az IC-re építve. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |