Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Adott egy mezőgazdasági gép kábelkötege, ami áll egy vastagabb, több érszerkezetű, valamint több 2-3 eres vezetékekből. A vastag vezetékből középtájon "ágazik szét" a vékonyabb vezetékekre. Ezt a kötés úgy oldottak meg, hogy a vezetékek egy panel darab segítségével forrasztgatták össze. Ennek a kötésnek a háza egy kiöntött forma volt. Történt hogy a gép nem jól működött, eljutottunk a kábelhez és a végén a kötéshez. Beázott. Szétfaragtam a "házat", kitakarítottam a kötéseket, teszteltük, jó lett. A kérdésem az lenne, hogy mivel tudnám ismét kiönteni a kötést, amit ha kell ismét szét lehessen szedni (inkább ne keljen, de....)? Gondoltam először a műgyantára, de amit ismerek, az keményre köt. Valami szilikonos anyag kellene, de még is megfelelő tartással. Köszönöm!
Szia!
Attól azért minőségibb dolog kellene. Kb. 12cmx8cmx3cm forma lenne, Mondjuk ha feltudnám valahogy melegíteni ezt a mennyiséget egyszerre, lehet nem is rossz az ötlet. Köszi! Várok még egyéb ötletet is. Mondjuk két komponensű öntő szilikon, abból viszont olyan amit kipróbáltatok és megfelel. A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2024
"Mondjuk ha feltudnám valahogy melegíteni ezt a mennyiséget egyszerre..."
Hőlégfúvó 180+ Celsius környékén?
A melegragasztó nem teljesen elvetemült ötlet. Már én is csináltam kényszerből, amikor egy kisebb panelen kellett alkalmazni kábelrögzítés gyanánt. Mivel ez egy próbaáramkör volt, utólag módosítást kellett rajta végrehajtani, ekkor derült ki, hogy vígan lehet forrasztgatni akár alatta is.
Létezik neutrális szilikon, nem ecetsavas, nem bántja az elektronikát.
Keress rá a kiöntőgyanta kifejezésre van keményre kötő és olyan is ami gumiszerűen lágy marad
De, mezőgazdasági gépnél az. Simán elválik mindentől egy kis hideg-meleg változásra.
"Vízálló" alumínium univerzális műszerdoboz, fém tömszelencékkel, rozsdamentes csavarokkal. Lemegy a térképről.
Ezek kötés után kifaraghatóak, ha szükségessé válna.
Bővebben: Link
Köszönöm mindenkinek!
Ilyen lesz a megoldás: Bővebben: Link
Üdv mindenkinek.
Érdeklődni szeretnék, hogy találkozott valaki ilyen készülékkel esetleg tudja, hogy mi ez? A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2024
Nehogy szétbarmoljad, mondjuk a nixie csöveket eladni belőle órának.
Más a fél micsodáját odaadná érte így egyben. Nekem unokabátyó van, távoli rokona...
Egyébként "ilyen állat nincsen", de ha van, akkor a fenekéről is kérünk képet.
Üdv! Nnem találtam adatlapot erről. Mihez használható?
1974_National_MOS_Integrated_Circuits.pdf
MM5738 MOS/LSI Eight-Digit Calculator ... 10-59
R-1250 van nekem, ilyet nem láttam és nem hallottam róla, de rákeresve ezt találtam:
https://hpali2.webnode.hu/terveim/programozhato-frekvencia-osztok/ Nem egy gyakori készülék.
Kifizetném érte a benne levő nixie többszörösét...
Nem tudom, hogy aktuális-e még, de esetleg szilikon tömítőpisztollyal is kitöltheted, az valamennyire rugalmas és garantáltan nem ázik be, ha jól befedi a komponenseket.
Én már foglaltam kábel végén lévő piezo lapot szilikonba és egyáltalán nem ázott be.
"tömítőpisztollyal is kitölteni" ? Hogyan préseli be a pisztolyt a drótok közé?
R-1250 kommunikációs vevőkészülék 1.5MHz-30MHz (?). Rf előerősítóje elektroncsöves, minden más félvezetős. Szinte mindent tud. A nixie csöves frekvencia mérő külön egység.
ui.: Bocs, mellényúltam. A válasz Laca88-nak szól.... A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2024
R-1250 kommunikációs vevőkészülék 1.5MHz-30MHz (?). Rf előerősítóje elektroncsöves, minden más félvezetős. Szinte mindent tud. A nixie csöves frekvencia mérő külön egység.
A fentebb linkelt géllel oldottam meg, eddig nem jött vissza.
Ebben a gélben az a jó, hogy mikor össze lett keverve a két komponens, akkor simán önthető. Az állaga kb. olyan mint az étolaj, könnyen befolyt mindenhová. Éppen ezért a dobozt jól kell tömíteni. Mire megköt, akkor pedig olyasmi mint a kocsonya, attól azért picivel keményebb. Ebből arra következtetek, ha szükséges lesz, könnyebben szétszedhető, mint a műgyantás megoldás.
Sziasztok! Kínai kétpontos vízszintszabályozó, tartalmaz HK32F030 tip. TSSOP20 tokban egy uC-t (más téma, hogy egy ilyenre 32-bites uc..) Meg is találtam a pdf-jét, de mocskosul nem stimmel. Valakinek ha lenne pdf-je az említett uC-ről, aminek a tápfesz lába a (9) (+) a GND meg (7) pata. A talált pdf -ű 15 (Gnd) 16(Vcc) kiosztású, tehát mocskosul nem stimmel (be sincs kötve). Előre is köszi, ha már visszarajzoltam... (2-7-11 pata a programozókivezetések)
Idézet: „egy ilyenre 32-bites uc” Nagy tételben gyártják, tehát már ez is olcsó. A 8 bites MCU-k kihalnak, és a legegyszerűbb feladatokra is 32 bitest fogunk használni. A gyártónak egyszerűen így olcsóbb, mint többfélét gyártani és raktározni.
Nem halnak ki, de látszik, hogy maga a uC filléres (legyen az szinte bármelyik), én is dolgozom 80Ft-os uC-vel, de tavaly akcióban 7Ft volt, igaz 8-bites. Na, ilyenből lesz a 600Ft-os Infravevőben is SO8/STM32 uC ül. Ezzel viszont nem jutok dűlőre. Nem létfontosságú, csak visszarajzolom az olcsó cuccokat, ha ismerős a uC, csak át kell vésni a programot és nem kell panelezni meg tervezni
Üdvözletem!
Egy alkatrész beazonosítására lenne szükségem. Fehér piros betűk-számok, a csatolt képen látható. Egy klíma kültéri vezérlőpanelben helyezkedik el. (valamiért nem akarnak beszélgetni egymással a bél és kültéri egység) Ezen az alkatrészen multiméterrel semmit nem tudok mérni csak szakadást! |
Bejelentkezés
Hirdetés |