Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szinuszos Inverter Javitás

Témaindító: dombi76, idő: Okt 29, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) acoustic válasza Atis57 hozzászólására (») Szept 14, 2024 /

Szia.

Nem mérhető 300V, a rövidzárlat megszűnt viszont.

Megrendeltem a IRF1404 et, mihelyt megérkezik és beforrasztottam jelentkezem ismét.

Köszönöm.
(#) ksanyi52 hozzászólása Szept 18, 2024 /

Sziasztok! Segítségre volna szükségem. Van egy ilyen: https://www.youtube.com/watch?v=mdcpF_G549U&t=43s
Inverterem, annyi különbséggel hogy 24 voltos. Ágdarálót működtettem vele, ( amit már több alkalommal tettem), egy idő után leállt az inverter. Ezt már második alkalommal csinálja, de nem tudom miért. 24 voltot 4 db 80 Ah akkuval és napelemről kapja, és a hibajelenség a következő. Bekapcsolom, szépen feláll, mutatja a primer, szekunder feszültséget, ha elkezdem terhelni kb 13 amper felvételig működik, ekkor már bekapcsolja a ventiket is, tovább terhelve a primer fesz megmarad, a szekunder eltűnik, de nem áll ki túlterhelés hibára, bár a piros led néha felvillan, és a terhelés megszűnésével újra vissza áll a feszültség. Van benne 2 kis sárga doboz, amit relének nézek, az egyik a ventiket kapcsolja a másik valószínű a túlterhelésre dolgozna, úgy látom mintha belül ívet húzna. Mint írtam egyszer már ezt csinálta, kibontottam műszerrel mérve minden félvezető hibátlan volt, összerakva újra működött, most nem. Ha tudnátok segíteni, esetleg kapcsolási rajzzal az jó lenne.
(#) erbe válasza ksanyi52 hozzászólására (») Szept 18, 2024 /

1. Milyen ágdaráló?
2. A képek alapján az az inverter legfeljebb csúcsban tudja a 4000 W-ot (ha tudja).
3. A 2000-2500 W-os ágdaráló indításkor kérhet 7-8 kW-ot. Ha vastagabb ágat kap el, akkor is felmehet ehhez közeli értékre. Legalább 6000-8000 W-os inverter kell hozzá.
(#) sany válasza ksanyi52 hozzászólására (») Szept 18, 2024 /

A kondenzátorokat is átnézted?
(#) ksanyi52 válasza erbe hozzászólására (») Szept 20, 2024 /

Lehet hogy igazad van, de már 2 éve használom megelégedéssel, ágdaráló, fahasító, szivattyú, stb működtetésére. Soha nem volt még meleg sem az oldala. Műterheléssel 100 amperig terheltem és még nem tiltott le, viszont az eszközök 30-70 amperig terhelték. Ez sem lehet valami komoly hiba, mert egyszer már elő jött, és azután magától megjavult.
(#) ksanyi52 válasza sany hozzászólására (») Szept 20, 2024 /

Az elkók rendben vannak, viszont amit én relének néztem azok nagyfeszültségű váltóáramú kondenzátorok, és ha jól láttam hogy belül szikráztak akkor nem is igen kell tovább keresni a hibát.
wqc mpx x2 . Esetleg mivel lehetne helyettesíteni őket? Megnéztem pár videót, most már van némi elképzelésem a működésével kapcsolatban. Még azt kell valahogy felkutakodni, hogy az igbt-nél hol vannak, és mire szolgálnak ezek a kondenzátorok.
(#) ksanyi52 válasza ksanyi52 hozzászólására (») Szept 23, 2024 /

Látjátok feleim szümtökkel. Meg javult az inverterem. Este megnéztem hogy mi szikrázik. Egy másodpercre a szürő kondi felvillan, nem tudom hogy ez jó e, de utána nincs jelentősége. Rá jöttem arra is hogy amit igbt-nek néztem az sima fett. ( csaK NAGYOBB TELJESÍTMÉNYŰ.) az A LÉNYEG HOGY DARÁLTA AZ ÁGAT, ASZALTA AZ ALMÁT , a többi nem számít. Ja és mi volt a hiba? Az egyik akkunál hibás volt a csatlakozás, Na erre nem gondoltam. Indításnál szikrázott, és csattant , vd-vel megfújtam és megszorítottam az anyát, megszűnt a hiba. Ma megérkezett a új inverter, de még nem próbáltam ki, majd biztosan lesz néhány kérdésem azzal kapcsolatban is.
(#) acoustic válasza Atis57 hozzászólására (») Szept 26, 2024 / 1

Szia.
Tegnapi napon megérkeztek a IRF1404, ma beforrasztottam a rossz 4 db helyére.

Az inverter elindult kimenetén megjelent a 240V, egy db 220/60w izzóval tesztelve.

Tökéletesen működik.

Köszönöm a segítséget.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem