Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Ha már csak útban van, és Galfy mester tényleg elhozza, köszönöm, nagyon tetszetős a ház! Igazából van pár P4 gépem, de bizonyos modelleket / márkákat szeretnék becsekészni..
Nekem nincsen útban, de gyakorlatilag lenn van a pincében. Magyarul szólva - nem használom, valójában nem is igazán használtam, mivel én is csak úgy kaptam, ám kidobni mégis sajnálom.
Érdekel?
Autóba befér, egyetlen kérdés, hogy VIII -> XVII expediálást hogyan oldjuk meg.
Mert a XVII -> Hódmezővásárhely már sima ügy.
A hangolófeszültséget a tunerre írtam.
igazából tényleg csak akkor lenne fontos, ha az oldallapot leemelve megnéznéd a típusszámát az alaplapnak, videokártyának... az alapján tudok dönteni, hogy keresem/nem keresem...
Azt hiszem, az eddigi válaszok talán kicsit összezavarhattak...
Videómagnóban van egy RF modulátor és egy tuner is. DVD lejátszóban és számítógép(szerű) eszközökben csak RF modulátor. (TV-ben meg csak tuner van.) Általában... Tuner: tápfeszültség + antenna bemenet + hangolófeszültség bemenet(ek) + hang és videójel kimenet. Az eszköz hangolja (meg sávot vált, ha kell) a "teljes" vételi tartományban. RF modulátor: tápfeszültség + videójel (és hangjel) bemenet + antenna kimenet. Mint amilyen Mnyugger képén látható. Szűk tartományban hangolható a (képen a doboz tetején lévő) lyukon keresztül "csavarhúzóval". DE erre csak akkor van szükség, ha több azonos/hasonló eszköz működik ugyanott és zavarják egymást. Ha csak egy eszközöd van, akkor ahhoz biztosan nem kell nyúlni. Neked erre van szükséged! A megfelelő csatornát a TV-n kell mindenképpen behangolni! A C64-esetében sem ahhoz kellett volna nyúlnod, hanem a TV-hez. Az RF modulátor esetében vagy rá van írva, hogy melyik csatornát használja, vagy a készülék leírásából derül ki és oda kell hangolni a TV-t. Legrosszabb esetben nem tudható előre a csatorna, akkor a TV-n el kell indítani egy keresést. Nem tudom, hogy a mai modern TV-ken van-e még analóg tuner (azért talán még nem veszett ki teljesen...), de a leírásából ez biztosan kiderül. RF modult lehet házilag készíteni, de az általában nem kezdő szint... A rajzon szereplő induktivitások jellemzően nem boltban megvásárolható alkatrészek, hanem adott átmérőjű néhány menetes légmagos tekercsek (leegyszerűsítve: egy darab drótból csinálni kell néhány hurkot) és az egymáshoz viszonyított helyzetük (távolságuk, irányuk) is befolyásolhatja a működést. Ilyen kapcsolásoknál általában nem is az induktivitás értékét adják meg, hanem menetszám, tekercsátmérő, tekercshossz adatokat. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2024
Úgy van ahogyan mondod, bár egy "jobbféle" tuner mostanság inkább I2C buszon kommunikál és nem egyenfeszültséggel.
Természetesen! Persze a vdeomagnón ki kell választanod a bemenetet, hogy ne valamelyik csatornán legyen. Ezen a fotón is csak RF kimenetet biztosít a videomagnó a mellette lévő digibox számára a régi tévéhez (egyik évben a múzeumok éjszakáján lőttem).
Ezek a 4-es 5-ös csatornán mentek. A video-lejátszók a 36-oson.
Köszönöm azoknak akik próbáltak segíteni, tanáccsal ellátni. Ha úgy adódik, valóban rendelés lesz a vége (de nem a Temuról, akkor már veszek valami itthoni webshopból), de még akartam egy kört futni vele itt is.
Pedig a Temu a legolcsóbb.
A hazai webshopok is általában onnan veszik, aztán egy kissé drágábban adják tovább. Nem véletlen, hogy utóbbi időben annyi támadás éri a Temu-t - többnyire épp a shop-osoktól!
Ez az állítás sántít! Ilyen egyszerűen leírva nem igaz... Nem minden esetben olcsóbb, én már többször Mo-n olcsóbban vettem meg 1-1 terméket, mint amibe ott kerülne. (Mutatok példát Bővebben: Link ez a Temun ennyi! )
De a temu "összetett" árkézésű, mindig a legolcsóbb árakat látod...amelyek csak az első vásárlásnál érvényesek. Ha belépsz a fiókodba máris más az ár, főleg, ha már vásároltál tőlük. Sőt 2 óra múlva már más az ár ugyanarra a termékre...továbbá 1 terméket többféle áron is kínálják. Bombáznak mindenféle emaillokkal (engem is), hogy ennyire, meg annyira olcsó valami...ha az emailt órák, napok múlva nézem meg, a fiókba belépve már más (több) az ár... Ha a friss email alapján rendelek, akkor anny az ár (olcsó)... Nem vagyok shop, nem is támadom őket, csak jó lenne, hogy a valós tények írodnának le. De ma már az eszessebb magyar "shoppok" is felkereshetik a Temu beszállítóit és bármilyen árat kialkudhatnak, ha valamit nagy tételben rendelnek.. A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2024
Én rendszeresen vásárolok tőlük - de azt jól tudom, bizony néha az árak változhatnak.
Van amikor olcsó, aztán nagyhirtelen drágítanak rajta, viszont van, amikor éppen fordítva. Mellesleg még azt talán megjegyzeném hozzá - ha az ember egy limit-összeg (általában 5 ezer Ft) felett vásárol, akkor a szállítás többnyire ingyen van! Sok magyarországi shop vagy internetes (webes) üzlet azonban még itt Butapesten is elég magas kiszállítási árakat számít fel, mivelhogy többnyire mind a kiszállító maffiákkal vannak szerződésben. A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2024
:-// :-\\\\\\\\Ha már ennyire benne vagytok a temuban, én még nem regisztráltam, de ez az első vásárlásos akció lehet érdekelne. 13-14" -os tabletet vennék, csak nem tudom ott mennyire dívik ez a kamu adatokkal hirdetett buget tablet kategória, mint az alin?Alin már találtam példát 87EFt -től felfelé, vagy mondjuk ez 82EFt ért. De, hogy ez a két modell mennyire lehet kamu azt sem tudom. Mondjuk temun pont ezt a két típust nem találtam, de az a legkevesebb, más is megfelel. A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2024
A felajánlott számítógép belseje - fotók.
Annyit talán még tudok róla, hogy egy Dual-Core Pentium processzor van benne. No meg - valami CD vagy DVD lejátszó, és egy slotban valami RAMM. (DDR-II.)
Ez lehetne: Asrock Conroe1333-D667 Meg egy ATI Radeon X1300 256MB PCI-E VGA...ha az is hozzá tartozik.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2024
Szia Sucuka!
Ez a kábel megfelelő neked? Üdv Jani
Ha jól tudom, az ATI Radeon videokaresz csupán 128MB-os. Naná, hogy hozzá tartozik.
Vonuljatok már át ide, arra a kérdésre kellene nekem a válasz, hogy vigyem-el Hege88-nak, és ha igen, hogyan jut el hozzám?
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2024
Nekem a gugli képkeresője a képrészlet alapján azonosította ...de lehet akár Asus 128 Mb-os is.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2024
Szia Jani,
Elvileg ez Single-DVI, vagyis nem vagyok benne biztos, ezért írtam Dual-DVI-t a keresésben. Remélhetőleg fogok kapni pénteken, minden esetre köszi a felajánlást, ha nem klesz más, írni fogok. Köszi szépen!
Úgy néz ki, hogy sajnos tőlem sem mert egyelőre 3 db single kábelt találtam csak. De még gondolkozom, hol lehet.
EllenállásokSziasztok!Furatszerelt ellenállásokat keresek szortimentet töltögetni, 10Ω felett max 10db, alatta max 5db, bontott tökéletes, csak legyen lába. Az 10Ω alatti értékekből ha van 1-2W-os is közte, az jó lenne. 390k; 270k; 39k; 18k; 8,2k 560; 390; 270; 120; 6,8 0,68; 0,33; 0,22; 0,15; 0,1 [Ω] Cserébe tudok adni nem használt Low-ESR elkót vagy mondd, hogy milyen alkatrész kellene és körülnézek. Leginkább Budapesten Corvin, Újbuda vonzáskörzetében venném át.
HE Store ha árulna ilyen sortimentet (akár száz darab értékenként), akkor tutira vennék.
Próbáltam megszabadulni a feleslegemtől nemrég, de egy napot nem tudott az apróban eltölteni.
Sziasztok!
Igen, tudom, hogy vannak teljes szortimentek, de a fenti értékeken kívül megvan minden. Ezeknek a fiókja is fel van már címkézve várva az ellenállásokat. És azt is tudom, hogy lehet venni értékenként, de pár felesleges konditól is megszabadítanám magam egy marék filléres ellenállásért cserébe, amit nem rendeléssel vagy hétköznap munkaidőben boltbajárással szereznék be, ezért írtam ebbe a topikba. De azért köszönöm az ötleteket! |
Bejelentkezés
Hirdetés |