Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Szünetmentes táp javítása, élesztése
Témaindító: Thomas10100, idő: Aug 13, 2006
Témakörök:
Nem akarlak elszomorítani, de kapcsolási rajzról szerintem ne is álmodozz...
Szia!
Anno Gyöngyösön, 80ban, a Tungsramban az AC125 gyáttósoráról a tranyók az Elektznska Industria márkajelzésével potyogtak le a germánium tranyók. Azóta nem csodálkozok semmin. ![]()
Ottan én is voltam gyárlátogatáson.
![]() Mondták, hogy lehetőleg senki ne markoljon bele gyártósoron a dobozokba, kifelé mindenki úgyis kap egy zacsi tranyót. ![]()
Üdv!
Ez a globalizáció kora. Vettek egy sorozatot egy nagy gyértótól Esetleg még a ház színe más. Nézz szét a nagyobb gyártók régebbi cuccai közt: APC Eton Effekt stb hátha megismered. annak a rajza lehet jó hozzá. A soros port az RS232, de a bekötés az gyáranként változik. Ha visszabogarászod is a gyár által adott CD kellene hozzá. Tapasztaltabb kolléga talán felismeri a belsejét.
Ennyit sikerült találnom egy 1992-es összefoglalóban amit a cégcsoport adott ki. Ezen kívül, csak néhány eladó egységről van kép az interneten. Amúgy Made in Finland a cucc, meg a brossúra szerint elég komolyan benne voltak mint "Fiskars Power Systems".
Szia!
Sajna a Finnek is egy "másik világ" mint ahogy az orosz/szovjet is. Ehhez már csak a vakszerencse fog hozzásegiteni....De a szokás ? A finnek, meg a Norvégok is letakritják a NETről a lefutott készülékeiket.
Miért nem írsz nekik? Egy e-mailt megér.
Én a 90-es évek vége felé találkoztam Fiskars szünetmentesekkel MOL iparterületen.
Ott volt belőle kicsi egyfázisú és komolyabb 3 fázisú is. A nagyobbaknak elég ügyes megoldása volt, karbantartásra érkezők (talán BPS kft?) meséltek róla. Elvileg, állítólag a Fiskars-nak volt saját fejlesztőrészlege ezekre akkoriban. Később talán a PowerWare néven futott, megvették. Most Eaton csoport része.
Szia
Akkor az Eatonosok tudnak segíteni. ![]() Compaq T1500hÜdv.Van egy szünetmentesem, ami hónapok óta tökéletesen üzemelt. A hetekben több áramszünet is volt sajna. Szerintetek érdmes ezt még nekiállni javítani?
Ha csak a fólia van elégve, az könnyen pótolható... Próba cseresznye
Üdv, milyen szoftvert használsz hozzá? Kipróbálnám ha tudsz küldeni linket vagy telepítőt.
Nekem egy MasterGuard A1000 készülékem van, de égen földön nem találtam hozzá semmilyen szoftvert. Most ott tartok, hogy bármi fellelhetőt hajlandó vagyok kipróbálni, hátha felismeri egyik, és hajlandó volna közreműködni vele. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2024
Ennek oka van, füst és szag kísérte... Tehát nem csak a nyákot kell "pótolni" - valami zárlat lehet, vagy túláram.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2024
Semmilyet. Vagy nem nekem szántad?
De neked. Mivel te használod, feltételeztem, hogy van valami szoftvered is hozzá, amivel menedzselni szoktad az UPS-t. Ha nincs, akkor megint így jártam.
Láttam, hogy van olyan bemenet, de nálam csak mezei ups-ként ment Nas-hoz. Hogy menedzselni is lehet/vagy kell, az meg sem fordult a fejemben, sorry
![]()
Azokhoz emlékeim szerint a WinPower régebbi verziói jók. A JAVA-t is telepítened kell hozzá, először a 64, aztán a 32 Bitest mert csak úgy használja.
Szervusz!
Kezdésként végig kellene mérned a FET-eket mert valószínűleg egymásra nyitott valamelyik pár a 16-ból és attól mentek el, meg a gate drivereiket is mert általában azt is viszik magukkal. Illetve én ellenőrizném az összes, kisebb kapacitású elkót kapacitásra és ESR-re és cserélném ha szükséges, ahogy a reléket is, nehogy besült vagy kontaktos érintkezésű legyen. A 3. képen van egy kiesett alkatrész a hűtőbordán, az ebből való? A kapcsolási rajzát nem találtam.
Köszönöm, majd végigmegyek a lépéseken... Gondolom, a fet-eket nem lehet helyükön kimérni.?.
A kiesett alkatrészről fogalmam sincs, de nyomát nem találtam a nyákon. Valószínűbb, hogy már volt javítva és beleesett a dobozba, de nem horgászták ki.
"Gondolom, a fet-eket nem lehet helyükön kimérni?"
Kiforrasztva mérendőek. Vagy ha van ESR mérőd akkor azzal beforrasztva is kimérheted, hogy pontosan melyik zárlatos, de azon túl érdemesebb mégis csak kiforrasztva. "Valószínűbb, hogy már volt javítva és beleesett a dobozba, de nem horgászták ki." Ha már volt javítva, akkor kérdés, hogy egy korábbi hibával amit sikeresen kijavítottak, vagy ezt az esetet követően, még előtted? Mert úgy még arra is figyelni kell, hogy az mit okozhatott. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2024
Érdekes ez a WinPower, négy verziót is kipróbáltam már.
1.2.0.1 3.7.0.6 4.9.0.4 5.6.0.5 Végig egyesével telepítettem, kipróbáltam, majd uninstalláltam, lépésről lépésre egyesével, tehát két verzió sosem volt telepítve egyszerre. Az ok, 1.x, 3.x, 4.x verziók indítás után annyit csináltak, hogy volt egy forgó karika az egérmutató mellett, mint mikor csinál valamit, aztán semmi, még felhasználói felületet sem adott. Feladatkezelőben ugyan elindította a javaw.exe folyamatot kétszer is, de az első három verzió nem generált mint írtam, még felhasználói felületet sem. Az 5 -ös verzió ugyan ezt csinálta, aztán nehezen rájöttem, hogy a parancsikonra HÁROMSZOR kell rákattintani, vagy ha ki van jelölve az asztalon, akkor KÉTSZER kell [ENTER] -t nyomni, hogy normálisan elinduljon, ekkor adott csak felhasználói felületet. Már ez is érdekes, mert a gép nálam EGY kattintásra van beállítva, tehát bármilyen más parancsikon az asztalon azonnal indítja a hozzá tartozó programot egy kattra. Szóval így visszagondolva, ha az előző verziókat is így próbálom indítani, talán azok is generálták volna a GUI-t. Na mindegy, viszont nem sokra jutottam a GUI -val sem, mert láthatóan nem talál semmilyen eszközt. Port beállításnál egyetlen soros port van, USB -t kiválasztani sem lehet. Hozzáteszem, mivel van soros kábel és USB kábel is, mindkettő csatlakoztatva van. HardwareID alapján ugyan találtam hozzá USB drivert, PowerWare UPS néven felismeri, de kellene a hozzávaló szoftver is. Na arra nem nagyon leltem rá. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2024
Ráadásul ha az általános fület nézem, azt írja, hogy nincs illesztőprogram telepítve az eszközhöz.
Az illesztőprogram adatainál szintén közli, hogy nincs, vagy nem szükséges illesztőprogram az eszközhöz. Mivel az készülékben az USB csatlakozó mellett egy ST72T631K4M1 CPU van, gondolom HID kompatibilis eszközként a szoftvere rögtön felismerné, csak hát ugye ahhoz a hozzávaló szoftver is kellene. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2024
Na szép, mióta karbantartották az oldalt, a képeket nem lehet módosítani a hozzászólásokban.
Ez lemaradt...
Hogy a komplett csoport zárlatos-e az egyszerűen multiméterrel mérhető a helyén. Ha zárlatos, akkor meg az összeset cserélném a csoportban. Amelyik oldal nem zárlatos, azt feleslegesnek gondolnám háborgatni.
Azt elfelejtettem írni, hogy a tűzfalon engedélyezni kell a WinPower-t (mint mindegyik, JAVA-ra épülő UPS szoftvert).
A PowerWare UPS a Microsoft saját driverével működik, elvileg. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2024
De. ha pl csont zárlat ay egyik akkor mit mérsz a jókon, amikkel együtt benne vannak? Amőgy is sort illik cserélni cserélni.A vezérlést is addig illik leellenőrizni, amig nincsenek a helyükön. Két sugaras szkóp kell hozzá, hogy összenyitja e a két sort...
Szia.
Évek óta nem volt előszedve a szkóp, végre itt az ideje ![]() Esetleg valami rajzot tud valaki mellékelni? Ha nem is ezt a típust, csak hogy mégis hogy működik, amiért "sort illik cserélni"... Egy kapcs. üzemű táp elméletét legalább ismerem, erre meg még halvány elméletem sincs... Inverterrel még nem foglalkoztam.
Elvileg van ESR mérőm, bár sosem volt tesztelve nyák-ban.
Azt, hogy volt már javítva, csak a "felesleges" alkatrészből gondolom, hozzám működőképes állapotban került sok éve. Csak pár hónapja üzemeltem be, mert az akkuk rosszak voltak - különben sem volt rá igény...
Jah, nekem ez idáig le sem esett, amúgy is Linux-os vagyok
![]() Tehát ha lenne is programom, nekünk nem kell driver, meg hertyehurtya, ált. felismer mindent a gép azonnal. S az én progim úgysem futna Nálad... |
Bejelentkezés
Hirdetés |