Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lítium akummulátor bővítése
Sziasztok !!
Adott egy akkumulátoros porszívó ,aminek bővíteni szeretném az akkupakját. Kérdésem :a küldött kép alapján érdemes -e ,vagy így nem fog javulni a teljesítménye ? Válaszotokat előre is köszönöm ! üdv : komisa
Nem javasolnám, mert a sorbakötöttek közül a fele kapacitású lészen a gyenge láncszem, BMS ide vagy oda...
Köszönöm a gyors választ ! Én is erre gondoltam ,de sajnos a középső helyre nem fér el egy másik akku ,oda gondolom egy 4000mA kellene de olyannal még nem találkoztam .Azért nem adom fel ,megpróbálom a nyelébe elrejteni valahol .
mégegyszer köszönöm a hozzászólásod ,szép napot!! Idézet: „"teljesítménye"” ...de a motornak a teljesítménye ugyanannyi marad! Legfeljebb az üzemidőt lehetne meghosszabbítani az akkuk kapacitásának növelésével...de nem így!
Igazad van !! nem jól írtam ,tényleg csak az üzemidőt szeretném hosszabítani ..
A teljesítményt az akkupakra gondoltam .. De köszönöm az észrevételed!!! szépnapot neked is!!
Na találtam egy helyet ,nem tudom jó ötlet-e ??
Szerinted ?? A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2024
ĶVan azért 4000mAh-s körüli, nem túl olcsó, de ha azt nezed, hogy a regi használttal nem erdemes újat párosítni, tehát mind új kellene, akkor jó ár az is.
pl 3500mAh Meghát van ott több is: Bővebben: Link Ui: egy porszívóba lehet, hogy a nagyáramúakból kellene választani. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2024
Tudom ez lenne az igazi ,de mentségemre szolgáljon ez már nem egy mai gép
már nem szabad annyit költeni rá . De köszönöm a hozzászólásod!!
De ha rosszil választ az ember (gyenge akkut parosít újjal), akkor csalódás éri, rosszabbul jár, mintha semmit nem csinált volna.
Akkor fáj a pénzkidobás igazán. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2024
Teljes mértékben igazad van!!!pont ezért használok csak bontott akkukat
Megmérem a teljesítményüket és csak az egyformákat építem be . Ez sokszor bejön ,párszor nem ,de ingyen van .. Ha telne új akkupakkokra akkor telne egy új porszívóra is így ha nem sikerül még ott van a seprű... csak azért szerelgetek ,hogy legyen kis sikerélményem .de csak egy lelkes amatőr vagyok és az is maradok . Tudod szegény ember fizzel főz .. szép napot kívánok!
Szia!
Ha érdekel, fel tudok ajánlani 4 cellát.Vagy 4 X 2 -t.Használtak, de még jó állapotban vannak. Az Einhel fúrógépnek voltak az aksijai.Bírják a nagy áramot.Van aksis dobozom is,kétféle. A 18650-es cellák 2Aós,eredetileg, és párhuzamosan van kettő. Ezek az aksik párhuzamosan vannak?(nem néztem meg alaposan a képet ) Mert ha nem vacakolsz vele, akkor a fogantyú közelében egy pakkot el tudok képzelni.Akkor nem kell vacakolnod a betevéssel.A dobozok pedig a 4 Aós 20Voltos cellapakknak adtak helyet.És még ha leamortizálod, akkor könnyű cserélni. Javaslom az Ordasi Gábor jutubos videót, amikor a pakkok kapacitását veti össze. Abban láttam az ötletet , hogy tudsz cellasínt csinálni a gyurmázós kétkomponensű ragasztórúdból.Ha kell tudok több dobozt is küldeni, akkor két pakkal már egész nap porszívóhatsz... Boy
Sorban van neki a három (12,6V-nak írta a rajzon is)
De a felajánlasod nagyon ott van, azzal a dobozzal (és az akkukkal) meg tudja csinalni, amit szeretne. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2024
Szia!
HA érdekel téged is, akkor neked is adhatok néhány cellát, meg dobozt... van még,csak foglalkozós, tudod, hogy ne unatkozz te se... Boy
Örömmel elfogadnám én, köszönöm is a felajánlást...
De nem tudom, mikor jutok a lakhelyedre, a postának meg nemigen vagyok híve, oly ritkán vagyok otthon postai időben, hogy nemcsak a feladás, az átvétel is kérdéses. Lehet, hogy ez nem jön össze. Útálom azt, amikor a "hogyan nem lehet megoldani" jön elő (nekem nagyon ellenszenves is az), de most hirtelen nem látok jó lehetőséget.
Pont most szombaton megyünk arra Miskére.
De akkor nagyon sürgősen szervezzétek össze hárman Darth Maul fórumtársunkkal, mert így is ki fog rügyezni a hátsónk. |
Bejelentkezés
Hirdetés |