Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombinált gáztűzhely

Témaindító: hosszutoll, idő: Jan 9, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 6
(#) Imi68 válasza VIM hozzászólására (») Feb 3, 2024 /

Szia! Köszönöm a válaszod! Meglett a hiba oka.Az elektronikai panel nem engedte át az áramot. A reléje pedig jó. Megfogom nézni a kondenzátort.A D1 dióda szupresszor lehet? Nem tudok rajta mérni semmit. Igen ma vittem próbalámpát. A panelt kiiktatva mindent működik.
(#) VIM válasza Imi68 hozzászólására (») Feb 3, 2024 /

Szerintem azt a C23-t nézd meg, hogy meg van e az értéke és a (ZD1) 6.2V-os zéner után meg van e az a feszültség.
(#) uniman válasza Imi68 hozzászólására (») Feb 3, 2024 / 1

Elfelejtetted leírni, hogy ez az "elektronikai panel" a sütő ÓRA-ja (timer, időzítő)...a másik oldalát nem mutatad meg!
Azt meg ugyebár tudjuk, -benne is van a leírásában-, hogy azon előbb beállítandó az idő, utána minden működik rendesen.

timer.jpg

(#) VIM válasza uniman hozzászólására (») Feb 3, 2024 /

Az megvan, hogy: Hát azt nem mondták, hogy nem a foga fáj! Persze sejthettem volna, hogy az nem biztos, hogy ha méricskél az előtt ezt megtette volna.
(#) Imi68 válasza uniman hozzászólására (») Feb 3, 2024 /

Szia! Amit írsz az mind igaz! De az időzítőn az óra elindul,a tulaj szerint magától.(Pl.12:03) percet mutatott. Az esemény egy kismegszakító vagy Fi-relé leveréssel indult. Illetve a légkeverő ventilátor felől szikrákat látott a sütőtérben.(Bár én ennek nem tulajdonítok jelentőséget).A készülék 3 éves gondoltam a tulaj tudja hogyan kell használni. Itthon 32000 egy ilyen panel.
(#) Imi68 válasza uniman hozzászólására (») Feb 3, 2024 /

Értem, a sütési időre gondolsz. mivel ez egy időzítő (trimmer). Tehát, ha beállítom az időt és az lejárt de a süti még nem sült meg akkor újra be kell állítani. Kicsit furcsa nekem.
(#) Bakman válasza Imi68 hozzászólására (») Feb 3, 2024 / 2

Nem, nem arra gondol. Az időt kell beállítani rajta. Azt az időt, amit a falióra is mutat. Ha az nincs beállítva, nem működik a sütő. Időzítő nélkül is működik a sütő de csak akkor, ha a pontos (vagy valamilyen) idő be van állítva a szerkezeten.
(#) Imi68 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 4, 2024 /

Szia! Nem kell beállítani semmit! A relé alapállás zárt érintkező. Áram alá helyezve azonnal meghúz a relé,az óra pedig villog.Amig villog addig bontva az áramkör,amint bármelyik gombot érintem a villogás abba marad.a relé elenged tehát zár.Kb ezt szerettem volna megtudni. Még ilyen tűzhelyet soha nem láttam belűlről. De az nem jelenti azt hogy "buta" vagyok. És ez nem neked szól.
(#) Imi68 válasza Imi68 hozzászólására (») Feb 6, 2024 / 1

Sziasztok! Meg lett a "hiba", a gyerekzár volt bekapcsolva.
(#) Bakman válasza Imi68 hozzászólására (») Feb 6, 2024 /

Úgy tűnik, felnőttek ellen is hatásos, ideig-óráig.
(#) Laca130 hozzászólása Okt 28, 2024 /

Gorenje tűzhely hiba

Sziasztok, Gorenje GK5C41 tipusu kombinált tűzhelyet vásároltam nemrég. Sajnos gari nincs mivel én építettem be. A villany sutő rész nem működik. Egyik napról a másikra ment tönkre? (Kb 3x volt sütésre használva a készülék. Minden úgy néz ki mintha venné a programot, de nem történik semmi. Nem kapcsol be ventillátor sem, belső/külső lámpa sem. Termosztát kattan, jónak tűnik. Szétszedtem az egész panelt, méregettem szakadást,kontakt spray, minden sarut lehúz, majd vissza. semmit nem találok. Fűtő betetétek ellenállása jó, szóval minden jónak tűnik, esetleg program kapcsoló lenne? Ha adott sütés állásba tekerem, az is jelez, szóval nemtom . Idő beállítva.
(#) sakrafi válasza Laca130 hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

Szia!
A gyerekzár nincs véletlenül bekapcsolva?
(#) Laca130 válasza sakrafi hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

Az a loc funkció, nem. Próbáltam már be-kikapcsolva. 3 érintő gomb van ugye, mindenféle kombinációt nyomva/letartva.
(#) VIM válasza Laca130 hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

Szia! A használatija 12. oldalon van az a rész amit meg kellene próbálni még egyszer, mert ez a funkció a kiválasztott program közben is aktiválódhat véletlenül. Azt esetleg még megpróbálhatod, hogy áramtalanítod a készüléket (leválasztod a hálózatról) és új beüzemelést eszközölsz.
(#) Laca130 válasza VIM hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

Szia, teljes áramtalanítás után idő beállítás, nem csinál semmit, utána hosszan nyomom a középső érintőt, bekapcsol a loc, utána hosszan nyomom kikapcsol, tekerem újra, de ugyan úgy nem történik semmi. Mintha megdöglött volna a relé benne. De error code nincs .
(#) elactrofan válasza Laca130 hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

Hello!
Ennek nem beépített villás dugós a csatija? szüleimnek hasonló van csak régebbi kiadás azon villás dugós. Ha igy van akkor hiba volt szét szedned szerintem.
(#) Laca130 válasza elactrofan hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

De gyári 1.5 m vezeték+ villás dugó. De nem barmoltam szét semmit, csak ugye garancia amúgy sincs, mivel nem gázszerelő építette be. Azért kérdem, hátha valakinek volt hasonló hiba, akár egy műszerésznek oda adnám kimérni az alaplapot, vagy ilyesmi.

Ajtókapcsoló .... ?
(#) zolika60 válasza Laca130 hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

Hőbiztosíték nincs benne kimenve véletlenül? Az okozott nekem ilyen hibát, de más típusú tűzhely volt.

Még az jutott az eszembe, hogy a kötéseket nézd meg ismételten, mert ha időközben valamelyik kimelegedett akkor az elektronika a nagyobb áramfelvételkor (sütő bekapcsolása) nem kap elegendő működtető feszültséget és nem fog meghúzni a főrelé. Ha szükséges mérd meg a konektorban vagy a tűzhely bekötésénél a kapcsokon a feszültséget terhelés nélkül és sütésre kapcsolva is, hogy megvan e a hálózati feszültség.
Az ajtókapcsolót azért említettem, mert azt említik (valamelyik fórumon), hogy lehajtott állapotban lekapcsol a fűtés és a ventilátor. Az hogy a szóban forgó készülékben van e azt csak Te tudhatod és, hogy van e ennek ráhatása a főrelére.
(#) elactrofan válasza Laca130 hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

két külön tészta külön szerelő brigád gáz villany. Én biztos megpróbáltam volna gariba veszteni való nincs rajta.
(#) elactrofan válasza VIM hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Sütőben nincs ajtó kapcsoló. Semmi se indokolja, mi van akkor ha úgy kell sütni/száritani, hogy résre nyitva az ajtó?
(#) VIM válasza elactrofan hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Szia! A pdf-ben mutat egy ilyen kapcsolót az ajtókeret bal felső sarkában de a leírásban egy szó sem esik annak funkciójáról. Lehet, hogy ebben nincs is.
(#) Laca130 válasza VIM hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Sziasztok, na úgy néz ki meg lett... Hf115f-q relé van benne, az időzítő cuccoson, ott csináltam egy átkötést relét kihagyva, minden működik. Szóval az döglött meg, hogy miért, az kérdéses, de legalább megvan.
(#) VIM válasza Laca130 hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Akkor mégis csak az időzítéssel van valami hiányosság, hogy a beállított időhöz képest nincs megadva időzítés ill. az elmaradt időzítés nem járt le és nem nullázódik a sütési funkció kikapcsoláskor. Spirit of Gorenje csak a felhasználónak nem írják le érthetően vagy nem hagyják meg a reset funkcióját. Olvasd már el még egyszer a pdf-t a 11 oldalon. Nem is egy és ugyan az a sütési és mködési idő. Itt kell keresned a programozásban a bibit.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2024
(#) Laca130 válasza VIM hozzászólására (») Okt 31, 2024 /

Minden időzítés úgy van beállítva, ahogy a " nagy könyvben meg van írva". Mindennek is adtam időt, 1 perceket is sütés végére, de nem történik semmi. Direktbe kötve meg hibátlan.
(#) VIM válasza Laca130 hozzászólására (») Okt 31, 2024 /

Ha tudnál mutatni egy közeli képet a panelról az sokat segítene, hogy hol és mit kellene kimérni ami miatt nem működik az időzítő áramköre. Lehet, hogy tápfeszültség elégtelensége miatt nem tud meghúzni. Rá tudnál mérni a relére, hogy a tekercsén mekkora feszültség van jelen vagy egyáltalán nincs?
(#) Laca130 válasza VIM hozzászólására (») Nov 1, 2024 /

Ezek lennének benne. Most nem vagyok otthon, de holnap este rá tudok mérni. Csak nem tudom mire kéne, lehet az alatta lévő kondi a ludas.?
(#) VIM válasza Laca130 hozzászólására (») Nov 1, 2024 /

Itt fentebb ugyancsak Gorenje sütő a téma és kapcsolási sorrend is le van írva (február 4-i hsz).
(#) Laca130 válasza VIM hozzászólására (») Nov 1, 2024 /

Azt néztem is,h ugyan ez, csak nálam tényleg be van állítva az idő, és nincs gyerekzár.
Következő: »»   5 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem