Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A topikban hozzászólás írási korlátozás van. Újabb hozzászólást még 304 percig nem tudsz írni.Csak az "Erősítő építése elejétől a végéig" témában van hozzászólás korlátozás, vagy még más témákban is? Akartam egy választ írni, de nem engedte mivel tegnap este már írtam a témába, így majd 5 óra múlva lehetne... Na hát akkor innen üzenem, hogy inkább megtartom magamnak, amit írtam volna, így legalább nem kell eldöntenie senkinek sem, hogy hasznos lett volna-e, vagy sem.Csak azért kérdem mert akkor a többi hasonló témát eleve hanyagolni fogom, vagy marad a read-only mód. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2024
Ez a gyerekesen civakodó, folyamatos személyeskedők miatt van a topikra, volt régebben már szó róla, hogy enélkül egymás haját tépik ott.
Egy ideig folyamatosan követtem és olvastam az erősítős topikot, de amit ott művelt 3-4 renitensen viselkedő, az egyszerűen nevetséges. Mióta ilyen van, azóta legalább követhető. Nem rendelkezem elég tudással egy jó hangú profi erősítő építéséhez még ezért olvasója vagyok topiknak, de jó végre személyeskedés nélküli tapasztalatcserét olvasni.
Erre alkalmaznak több helyen "ignore" gombot, és a nem tetsző felhasználó hozzászólásai nem látszanak, aki él a lehetőséggel.
Idézet: „Ez a gyerekesen civakodó, folyamatos személyeskedők miatt van a topikra, volt régebben már szó róla, hogy enélkül egymás haját tépik ott.” Erre figyelmeztetés, majd kitiltás a megoldás! Így nem a renitenseket büntetik!!!
Toyotánál nekem még nem tört el műanyag. Érdekes...
Most ott tartok, hogy lehet, jobb lenne mindtől megválnom. Egy ideje már csak a port fogják. Van egy gyantás is, de az árban húzós. Akár csere is szóbajöhet, ha érdekel valakit egy Kelant. Bitang szépen nyomtat, de feladtam - nem fér bele a munkaidőmbe. Pedig szeretek modellezni, nyomtatni.
Tudod általában más fórumokon is mindig igaz, nem a résztvevők tudásával van baj, hanem a jellemükkel. Sok-sok más oldal van, ahol a limitálnak az adminok, mert okosat mondanak a tagok, csak hirtelenek/szemtelenek/nárcisztikusak/huszéveeztcsinálom virtus csap egymásnak.
Azzal a közösség nem nyerne, ha mindenki ki lenne tiltva aki személyeskedésbe fut folyamatosan, mert a tudása kell a közösségnek, csak a jelleme rossz. Ez sajnos nem erre a fórumra jellemző csak. Idézet: „Azzal a közösség nem nyerne, ha mindenki ki lenne tiltva aki személyeskedésbe fut folyamatosan, mert a tudása kell a közösségnek, csak a jelleme rossz.” Ezzel sem értek egyet! Nem mindenik lenne kitiltva és nem véglegesen, nevelő hatással. Ha ez nem segít akkor szerintem nincs is rájuk szükség. Ha korlátozzák, vagy bezárják az oldalt miattuk akkor nem lehetnek a közösség hasznára és nem csak ők, normális, de tudással rendelkezők sem.
Azért ez nem ilyen egyszerű. A szabályoknak, az elvárásoknak mindenkire ugyanúgy kell vonatkoznia. Ha csak a ki-mit épített témát nézzük, örökké telerakják kérdésekkel, hol ott a téma szerint főképp képeknek lenne helye ott szűk szöveggel, és a kérdéseknek a kép szerinti témákban lenne helye. És mégis, mint az óvodában, csak azért is tele van dumával. Az egyén érdeke egy ilyen helyen nem mehet a közösség rovására. Az viszont tény, hogy akár az egyén (fórumtárs), akár a téma sok esetben több tiszteletet érdemelne! Ez viszont már az egyéni intelligencia problémaköre.
Figyelj Elek! Ha kimész egy bármilyen műszaki kiállításra, vásárra, bemutatóra ott sem csak nézel, mint a múzeumban, hanem érdeklődsz, kérdezed a kiállítót, a készítőt egy-egy izgalmas megoldásról, és ez szerintem itt is rendjén van. Nyugodtan rá lehet kérdezni a bemutatott dolgok érdekes, téged érdeklő megoldásaira, jellemzőire, és ez a legtermészetesebb dolog egy ilyen hobbi fórumon.
Nem értem ezt a szemellenzős hozzáállásodat.
Elég komoly embernek tartalak ahhoz, hogy lazán elmész a lényeg mellett! Én olyat nem írtam, hogy nem lehet rákérdezni valamire. Én csak a kérdezés helyét kifogásoltam. Bármit meglehet kérdezni az építés szerinti témában húsz oldalon át is, mert a helyén történik. És persze a személyeskedésre van a privát lehetőség is.
Feltéve, ha van téma a bemutatott cucchoz....
Nálam fél órája nem jelez új hsz-t. Mi van, mindenki vacsorázik?
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2024
Nem vacsi, tegnap reggel nekiálltam összerendezni alkatrészeimet zacskóba, hogy szükség esetén megtaláljam. Jelenleg 360 zacskónál tartok, már a felén túl.
Aztán meg találd meg azt az egyet a 720-ból, amit keresel. Biztos az utolsók között lesz. Úgyhogy inkább kezdd a véginél
Eddig volt így, Murphy bácsi mindig résen volt. De ezután egyből bármi kézben. Minden (majdnem) érték és típus szerint külön zacskóban feliratozva, és sorban. Az 1.65K ellenállás 2 másodperc, gyorsabb leszek a Vinyónál is, kb. mint az SSD.
... már a felén túl.
Honnan tudod, hogy hány zacskó lesz?
Csak kb.. Minden ellenállás érték, kondi, tranzisztor, zener, ic. stb. külön zacsi.
Bolti zacsik -benne alkatrész- is cserélve lesznek egyenzacsira, ezek is láthatóak kb. mennyi lesz. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2024
A zacsikat pedig megfelelő szélességű hosszúkás rendező tepsikben tartod?
Esetleg emeletes elrendezésben? A tepsik elején címke, hogy miféle jószágokat tartalmaz a tepsi bezacsizva.
Én a peca boltban vettem egy 24 részes dobozt. Az E24-es sorhoz elég.
Egy olyan egy nagyságrendhez elég, ( 1,0 - 9,1 stb. ) Minimum 6-7 ilyen doboz kellene, ha korrektül minden értéket saját kis rekeszbe akarsz elhelyezni. És ez csak az ellenállás. Hasonlóak kellenek a kondikhoz ( fajtánként ), zenerekhez, meg a kismillió egyéb félvezetőhöz, integrált áramkörhöz, meg a sok más apró kütyühöz.
Mindegy, hogy hány dobozod, zacskód van, soha nem elég.
Nem is olyan rég jutányos áron hozzájutottam egy használt térképszekrényhez. Nagy alapterületű alacsony fiókok. Azt hittem, abban minden apró alkatrész elfér. Tévedtem.
"Feltéve, ha van téma a bemutatott cucchoz.... " Ezt nem tartom magyarázatnak. Ha nincs témája, nosza csinálni kell neki. Én anyagi okokból munkával kezdtem annak idején. A továbbtanulást estin végeztem. Mivel a hozzáállásom is felnőttesebb volt, én a lényeggel szerettem foglalkozni. A tanulást a könyvek tartalomjegyzékével kezdtem, hogy átlássam a teendőket.
Ezt azért írom, mert mostanában zavaróan mindenki szeret kiemelt szöveggel indítani. Szerintem ez rossz szokás. Sajnos manapság sokan azonnali választ akarnak a problémáikra. Nem mélyednek el azokban, hogy tanuljanak dolgokról, pedig a tapasztalat nem hátrány. Annyira a nem mélyedtem el a fórum szerkezetébe, mivel, ha kell témákat át szoktam futni. Azonban a lustább használóknak jól jöhetne a témánkénti tartalomjegyzék, altémánkénti kigyűjtésekkel az áttekinthetőség miatt, mivel a hobbisták nagyja nem a mérnökin végzett. Idézet: „Ezt azért írom, mert mostanában zavaróan mindenki szeret kiemelt szöveggel indítani.” Idézet: „Azonban a lustább használóknak jól jöhetne a témánkénti tartalomjegyzék, altémánkénti kigyűjtésekkel az áttekinthetőség miatt” Amit panaszoltál felül (első idézet), annak a megoldásán dolgoznak (ez a második idézet). A kettő összefügg. Leírta talán Frankye, hogy a topikon belüli kérdés cím pont ez a célt szolgálja (ezt hívod Te kiemelt résznek, de ezt a fórum motor csinálja), hogy témánkénti könnyebb áttekinthetőséget tegyen lehetővé egy jövőbeni átalakításhoz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |