Fórum témák
» Több friss téma |
Mindent kipróbáltam. Ezt már lejjebb meg is írtam.
Mindegy. Nem érdekes. Majd megoldom valahogy.
Már amennyit én a klímákról tudok, a gáz olyan, mint autóban az olaj. Ha sok van az a baj, ha kevés akkor meg az. Ha igaz az elméleted, és a több csöves azért nem jó, mert kellett volna még bele gáz, akkor ellentmondás, mert a közelebbit érzed rosszabbnak.
Ami nagyon szívás lehet még, és nálunk is elkövették ezt a hibát a beltérivel, az az elhelyezés. Ha a kültérit kitették a napra, vagy egy levegőtlen szögletbe, és nem tud kellően hűlni, tehetsz bele bármit, az üzemi paramétereit túllépve már bekapcsolnak a korlátozások, nem fog hűteni, egyszerűen azért mert a kültéri túlmelegszik. Régen a midea appban még látszott a klíma milyen hibákkal él együtt, így derült ki számunkra is, hogy a fűtő klíma azért nem dolgozik jól, mert egész egyszerűen beszorul a meleg a beltéri fölé. Én is zsigerből a szerelőt okolom gázhiányra hivatkozva állandóan magamba, de az app üzenete azt mondja tuti nem gáz baja van, csak a szerelőt, meg magam szivatnám.
Gáz hiányról egy szösszenet.
ügyfél kihívja a szerelőt nem jó a hűtő szerelő kimegy abszorpciós hűtő (nem gázzal működik) hibát nem talál, ügyfél erősködik ez gázhiányos töltsön már rá. megy a huzavona. Végül a szerelő beadja a derekát. belogassa a csövet a gép háta mögé ugy tesz mintha töltene belé. ügyfél egyből érzem már sokkal jobban hűt. fölösleges töltögetésről ennyit.
Csak megjegyezném, hogy az ammónia is gáz..
Igen , de vizes oldatban van ami viszont folyadék , és a jellemző hiba az abszorpciós hűtőknél az, hogy a lugos oldat megmarja a vasból készült részeket majd a keletkezett vízben nehezen vagy egyáltalán nem oldódó vas vegyületek kicsapódnak az oldatból és dugulást okoznak a rendszerben .Javítási mód : fejre állítod és földözvered a hűtőt , ha ez nem segít akkor kuka ...
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2024
Ez így van, de a működés lényege, még is csak a gáz abszorbeálása és kiforrása. Nem kötözködni akartam, csak én így tudom. Amúgy agy elgondolkodtató energetikai vonzatú cikk..
gree wifiSziasztok! Gree+ applikációba próbálok egy GREE klímát telefonról vezérelhetővé tenni. De állandóan a "keresés sikertelen" felirat jön elő. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baj? Előre is köszi!A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2024
Hali!
Nekem ilyen van. A távirányítón, a WiFi és a MODE gomb egyszerre megnyomásával tudod aktiválni a (kikapcsolt) beltéri egységet, Ez meg volt? Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2024
Faláttörés méreteTiszteletem! Érdeklődöm, hogy split klíma telepítésnél milyen átmérőjű lyukakat kell a falon eszközölni ahhoz, hogy azon a klímaszerelő a klímás dolgokat gond nélkül átvigye?Amit olvastam, hogy egy 5,5cm átmérőjű lyuk elegendő a falban. Valóban elég? Ebbe belefér a két hőszigetelt rézcső, a cseppvíz meg a tápvezeték?
Köszi! Ezeket meg csináltam ugyan úgy ahogy az általad linkeltbe le van írva és a pl. 50 keresésből egyszer sem találja.
Igen, egy 55 mm-es furat bőségesen elegendő.
egyáltalán benne van a wifi stick a készülékben?
Miért akarod kifúrni a lukat ? A klímás megoldja magának azért fizeted a munkadíjat . (Elég az 55 mm ) Én klímásként mindíg megszívtam ha a gazda fúrta ki a futarot vagy furta fel a konzolt . Legjobb ha megbeszélés alapján a klímás kiméri kifúrja felfúrja felszereli . ...
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2024
Van egy zűrös fal, amiben nem tudjuk mi hol megy, ezért inkább így döntöttem. Lábujjhelyen fúrunk akkor nem lesz baj, és csendben el is készül
Üdv!
Bocs, hogy szólok, én 45ös lukat fúrok, picivel kisebb a valószínűsége, hogy betalálok valamibe. Ha csiklandós a hely van keresőm, az mutat fémet áramot. Mellesleg meglehet kutatni a fúrás helyét, kézzel kikoccolva a tervezett helyet, aztán fúrni. (Ezt a technikát mesterek is ismerik.) Ha tégla, akkor 45ös dobozmarót használok. Ez általában a48as blokkréglához rövid, ezért először 10-es hosszúfúróval átfúrom a falat, a furatnak kifelé enyhén lejtenie kell, majd kétoldalról fúrok nem ütve, mivel üreges falat nem fúrunk ütve. A 45mm is elég a két rézcsőnek, az 5x1 kábelnek, és a cseppvíz vezetéknek. Nagyjából ennyi, örülök, ha segítettem.
Persze, hogy van, egy srác az iphone-jával tudja használni, de androidos teló nem találja meg az eszközt.
Még egy. azért jobb a 45ösdobozfúró, mert 40 magas csatornát használok, a klímától, és a vakolatban a csatorna alávések 1-2 centit, így nem látszik a fúrás helye kevesebb a restaurálási munka, a csatorna el tudja fedni a lukat.
Gázhiányt kb akkor jeleznek, mikor s fele hiányzik.
Rengeteg lefejtett klímából hiányzik 10-15% meg még több, tulaj észre sem veszi hűtésben. Fűtésben annál inkább. A mostani (illetve 20 foka alatti) kinti időjárásban mivel a nyomás arányos a hőmérséklettel, gázhiányos jeleket mutat minden klíma, kivétel szerver klímák. Csak a lefejtés, mérés, visszatöltés adja meg a töltet mennyiséget pontosan,a többi kamu. 12 méterre rá kell tölteni általában, de a gyári lairás megmondja, mennyit.
Ha már ennyiszer leírtátok, hadd kérdezzem meg: mennyit? Van erre ajánlás? 1 méteren 1 cm, azaz 1% elég? Mert az rendben van, hogy kell a lejtés, hiszen az viszi el a cseppvizet. Nálunk, a munkahelyen olyan tökéles vízszintesre megcsinálták annó, hogy csak pislogtam utána... Ezért inkább előre megcsinálok ilyen dolgokat, amit tudok...
Gelkás időben Zsuk plató és a Thököly úton Bosnyák tér-Keleti pu. oda vissza
A hozzászólás módosítva: Hé, 18:09
Amennyit én szoktam csinálni : 54-s faláttörővel fúrok és kb. fél lyuk átmérő egy 38-40-s falban.
De ha egy teljes átmérőt sikerül az sem gond. A hűtőköri csövezésnek, kábelnek mindegy a lejtés a cseppvíz meg csak rohanjon kifelé, ne maradjon mindenféle ülepedés a csőben .... A hozzászólás módosítva: Kedd, 11:33
|
Bejelentkezés
Hirdetés |