Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás

Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   99 / 99
(#) Honda130 válasza proba hozzászólására (») Nov 5, 2024 /

Mindent kipróbáltam. Ezt már lejjebb meg is írtam.

Mindegy. Nem érdekes. Majd megoldom valahogy.
(#) proba válasza Honda130 hozzászólására (») Nov 5, 2024 /

Már amennyit én a klímákról tudok, a gáz olyan, mint autóban az olaj. Ha sok van az a baj, ha kevés akkor meg az. Ha igaz az elméleted, és a több csöves azért nem jó, mert kellett volna még bele gáz, akkor ellentmondás, mert a közelebbit érzed rosszabbnak.
Ami nagyon szívás lehet még, és nálunk is elkövették ezt a hibát a beltérivel, az az elhelyezés. Ha a kültérit kitették a napra, vagy egy levegőtlen szögletbe, és nem tud kellően hűlni, tehetsz bele bármit, az üzemi paramétereit túllépve már bekapcsolnak a korlátozások, nem fog hűteni, egyszerűen azért mert a kültéri túlmelegszik. Régen a midea appban még látszott a klíma milyen hibákkal él együtt, így derült ki számunkra is, hogy a fűtő klíma azért nem dolgozik jól, mert egész egyszerűen beszorul a meleg a beltéri fölé. Én is zsigerből a szerelőt okolom gázhiányra hivatkozva állandóan magamba, de az app üzenete azt mondja tuti nem gáz baja van, csak a szerelőt, meg magam szivatnám.
(#) elactrofan válasza proba hozzászólására (») Nov 6, 2024 / 1

Gáz hiányról egy szösszenet.

ügyfél kihívja a szerelőt nem jó a hűtő szerelő kimegy abszorpciós hűtő (nem gázzal működik)
hibát nem talál, ügyfél erősködik ez gázhiányos töltsön már rá. megy a huzavona. Végül a szerelő beadja a derekát. belogassa a csövet a gép háta mögé ugy tesz mintha töltene belé. ügyfél egyből érzem már sokkal jobban hűt. fölösleges töltögetésről ennyit.
(#) proli007 válasza elactrofan hozzászólására (») Nov 6, 2024 / 2

Csak megjegyezném, hogy az ammónia is gáz..
(#) kaqkk válasza proli007 hozzászólására (») Nov 6, 2024 / 1

Igen , de vizes oldatban van ami viszont folyadék , és a jellemző hiba az abszorpciós hűtőknél az, hogy a lugos oldat megmarja a vasból készült részeket majd a keletkezett vízben nehezen vagy egyáltalán nem oldódó vas vegyületek kicsapódnak az oldatból és dugulást okoznak a rendszerben .Javítási mód : fejre állítod és földözvered a hűtőt , ha ez nem segít akkor kuka ...
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2024
(#) proli007 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 6, 2024 / 2

Ez így van, de a működés lényege, még is csak a gáz abszorbeálása és kiforrása. Nem kötözködni akartam, csak én így tudom. Amúgy agy elgondolkodtató energetikai vonzatú cikk..
(#) every hozzászólása Nov 6, 2024 /

gree wifi

Sziasztok! Gree+ applikációba próbálok egy GREE klímát telefonról vezérelhetővé tenni. De állandóan a "keresés sikertelen" felirat jön elő. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baj? Előre is köszi!
(#) mraulajos válasza every hozzászólására (») Nov 6, 2024 /

Hali!
Nekem ilyen van. A távirányítón, a WiFi és a MODE gomb egyszerre megnyomásával tudod aktiválni a (kikapcsolt) beltéri egységet, Ez meg volt?
Bővebben: Link
(#) diginewl hozzászólása Nov 6, 2024 /

Faláttörés mérete

Tiszteletem! Érdeklődöm, hogy split klíma telepítésnél milyen átmérőjű lyukakat kell a falon eszközölni ahhoz, hogy azon a klímaszerelő a klímás dolgokat gond nélkül átvigye?
Amit olvastam, hogy egy 5,5cm átmérőjű lyuk elegendő a falban. Valóban elég? Ebbe belefér a két hőszigetelt rézcső, a cseppvíz meg a tápvezeték?
(#) every válasza mraulajos hozzászólására (») Nov 6, 2024 /

Köszi! Ezeket meg csináltam ugyan úgy ahogy az általad linkeltbe le van írva és a pl. 50 keresésből egyszer sem találja.
(#) teglascs válasza diginewl hozzászólására (») Nov 7, 2024 / 1

Igen, egy 55 mm-es furat bőségesen elegendő.
(#) elactrofan válasza every hozzászólására (») Nov 7, 2024 /

egyáltalán benne van a wifi stick a készülékben?
(#) kaqkk válasza diginewl hozzászólására (») Nov 8, 2024 /

Miért akarod kifúrni a lukat ? A klímás megoldja magának azért fizeted a munkadíjat . (Elég az 55 mm ) Én klímásként mindíg megszívtam ha a gazda fúrta ki a futarot vagy furta fel a konzolt . Legjobb ha megbeszélés alapján a klímás kiméri kifúrja felfúrja felszereli . ...
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2024
(#) diginewl válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 8, 2024 /

Van egy zűrös fal, amiben nem tudjuk mi hol megy, ezért inkább így döntöttem. Lábujjhelyen fúrunk akkor nem lesz baj, és csendben el is készül
(#) Joe_001 válasza diginewl hozzászólására (») Nov 8, 2024 /

Üdv!
Bocs, hogy szólok, én 45ös lukat fúrok, picivel kisebb a valószínűsége, hogy betalálok valamibe. Ha csiklandós a hely van keresőm, az mutat fémet áramot. Mellesleg meglehet kutatni a fúrás helyét, kézzel kikoccolva a tervezett helyet, aztán fúrni. (Ezt a technikát mesterek is ismerik.) Ha tégla, akkor 45ös dobozmarót használok. Ez általában a48as blokkréglához rövid, ezért először 10-es hosszúfúróval átfúrom a falat, a furatnak kifelé enyhén lejtenie kell, majd kétoldalról fúrok nem ütve, mivel üreges falat nem fúrunk ütve. A 45mm is elég a két rézcsőnek, az 5x1 kábelnek, és a cseppvíz vezetéknek.
Nagyjából ennyi, örülök, ha segítettem.
(#) every válasza elactrofan hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

Persze, hogy van, egy srác az iphone-jával tudja használni, de androidos teló nem találja meg az eszközt.
(#) Joe_001 válasza Joe_001 hozzászólására (») Nov 10, 2024 /

Még egy. azért jobb a 45ösdobozfúró, mert 40 magas csatornát használok, a klímától, és a vakolatban a csatorna alávések 1-2 centit, így nem látszik a fúrás helye kevesebb a restaurálási munka, a csatorna el tudja fedni a lukat.
(#) boxtif válasza proba hozzászólására (») Vas, 8:19 / 1

Gázhiányt kb akkor jeleznek, mikor s fele hiányzik.
Rengeteg lefejtett klímából hiányzik 10-15% meg még több, tulaj észre sem veszi hűtésben. Fűtésben annál inkább.
A mostani (illetve 20 foka alatti) kinti időjárásban mivel a nyomás arányos a hőmérséklettel, gázhiányos jeleket mutat minden klíma, kivétel szerver klímák.
Csak a lefejtés, mérés, visszatöltés adja meg a töltet mennyiséget pontosan,a többi kamu.
12 méterre rá kell tölteni általában, de a gyári lairás megmondja, mennyit.
(#) boxtif válasza diginewl hozzászólására (») Vas, 8:19 /

Kifelé lejtést adj neki.
(#) diginewl válasza boxtif hozzászólására (») Vas, 20:08 /

Ha már ennyiszer leírtátok, hadd kérdezzem meg: mennyit? Van erre ajánlás? 1 méteren 1 cm, azaz 1% elég? Mert az rendben van, hogy kell a lejtés, hiszen az viszi el a cseppvizet. Nálunk, a munkahelyen olyan tökéles vízszintesre megcsinálták annó, hogy csak pislogtam utána... Ezért inkább előre megcsinálok ilyen dolgokat, amit tudok...
(#) klimás56 válasza proli007 hozzászólására (») Hé, 18:07 /

(#) klimás56 válasza kaqkk hozzászólására (») Hé, 18:09 / 1

Gelkás időben Zsuk plató és a Thököly úton Bosnyák tér-Keleti pu. oda vissza
A hozzászólás módosítva: Hé, 18:09
(#) klimás56 válasza diginewl hozzászólására (») Kedd, 11:30 /

Amennyit én szoktam csinálni : 54-s faláttörővel fúrok és kb. fél lyuk átmérő egy 38-40-s falban.
De ha egy teljes átmérőt sikerül az sem gond. A hűtőköri csövezésnek, kábelnek mindegy a lejtés a cseppvíz meg csak rohanjon kifelé, ne maradjon mindenféle ülepedés a csőben ....
A hozzászólás módosítva: Kedd, 11:33
(#) boxtif válasza diginewl hozzászólására (») Sze, 9:11 /

Ha nem akarsz sem pangó vizet, sem lerakódást 1-5 fok elég.
Következő: »»   99 / 99
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem