Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
HangszórólSziasztok!Ha jól olvatam a neten akkor az igaz Qts adat a membrán keménységét adja meg? 0,7 az a lágy 0,3 az a kemény. Ez határozza meg hogy milyen dobozba való nyitot vagy zárt. Mert néztem egy pár tipust hangszórót van olyan ami 35Hz-3khz ig megy 0,7 körül van a Qts értéke de watt ba jó lenne. 40Hz - 3khz ig annak 0,3 Qts értéke. 3 néztem idáig celestion Sal SPA 4050 Voive craft lk 664-1 de ehez már végfokot kell cserélnem. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2024
Idézet: „Ha jól olvatam a neten akkor az igaz Qts adat a membrán keménységét adja meg? 0,7 az a lágy 0,3 az a kemény.” Röviden: Nem!! Semmi köze a membránhoz! Két adat, a villamos jóság, és a mechanikai jóság "összege". Nem mennék mélyebb magyarázatokba bele, ezren megtették előttem, leírták, hozzáférhető, megtanulható.
Idézet: „3 néztem idáig” Ne nézelődj addig míg az egészről fogalmad sincs!! Vagy vegyél gyári, de ekkor is meg fogod venni azt, amit nem szabadna, a fentebb említett ok miatt.. Addig mi sem tudunk segíteni, míg nem ismerjük a felhasználás körülményeit. Idézet: „de ehez már végfokot kell cserélnem.” Ezt végképp nem értem...
Akkor a bass box ba ha be ütöm Qts értéket egybőlmondja hogy milyen dobozba való az adot hangszóró.
Felhasználás kisseb rendezvényen lenne használva 100-150 fő ig
Idézet: „bass box ba ha be ütöm Qts értéket egybőlmondja hogy milyen dobozba való az adot hangszóró” A lentebb felsoroltak kb. a kukába! Idézet: „Felhasználás kisseb rendezvényen lenne használva 100-150 fő ig” Ez úgy még mindig elég kevés! A rendezvényhangosítás is egy szakma. Nem mindegy, hogy egy iskolai ballagás, ahol csak az a lényeg, hogy a hátsó sorban is halljanak valamit, vagy egy atom buli, ahol a lányokról le kellene zenélni a tangát...
Kissseb rendezvény egy éterembe esküvő vagy ballagás vagy szülinap.
Nem koncertet akarok.
Nem. A Qts a teljes jósága a hangszórónak, a mechanikai és az eelktromos jóság összege. Az igaz viszont, hogy ez alapján szokták meghatározni, hogy milyen dobozba illik a hangszóró, de ettől nagyon sok esetben eltérnek. A hangdobozt ugyanis egy egészként kell kezelned, a dobozba zárt levegőt és a rezonanciáját nem lehet elválasztani a meghajtó motor saját rezonanciájától.
Az, hogy esküvő vagy szülinap gyakorlatilag mindegy. Itt most azt kellene tudnod, hogy a jobb hangminőség, vagy a nagyobb hangerő a cél, esetleg mindkettő egyszerre. db_Thunder fórumtársnak igaza van, nagyon sok adatot kell megérteni, mérlegelni és összevetni a célnak megfelelő hsz és doboz kiválasztásához.
Hang minőség lenne a cél.
Van egy 15" hangszóróhoz való ládám csak nem tudom hogy milyen hangszóró jó hozzá. Ezért kérdezek. Képen a doboz külső méretei vannak.
Szia!
Az előzményeket olvasva, szinte mindegy, hogy milyen hangszórót teszel bele. Az ilyen rendezvényeken senkit sem fog érdekelni, hogy 3-6 dB-el hangosabban szól-e, vagy hogy 10-30 Hz-el el van-e tolódva az alsó határfrekvencia? Van-e valahol beszakadás vagy kiemelés? Értem én, hogy minőséget szeretnél, de annak nem ez az útja. Ha vicces akarnék lenni: "Fordítva ülsz a lovon." "Gombhoz a kabátot." Meg ilyesmi. Azaz, először választani kell egy hangszórót (valamilyen megfontolás alapján), majd tervezni hozzá egy dobozt. Gyakorlatilag esélytelen, hogy a doboz adatai alapján megtaláld hozzá az optimális sugárzót. Abban sem vagyok biztos, hogy az eredeti hangszóróhoz megfelelően méretezték ezt a dobozt! hangszóró helyetesitésSziasztok!Egyik ismerősömnek van egy hangszórója ami ugye rossz és ki szeretné helyettesíteni valamivel. Hangszóró Lomostól vette még vagy 5 éve. Én meg magamnak veszek egy új aktív ládát. Még nem tudom hogy mit de már van egy kiszemelt példány. bheringer EUROLIVE VQ1500D
Egyrészt a link hibás. Másrészt ha ezen túljutok és megnézem, a linkelt oldalon semmi (nulla, zéro) adat van a hangszóróról.
Ne várj segítséget, ha nem adsz meg kiindulópontot.
Én már arra sem tudtam görcsöt kötni, hogy tulajdonképpen mi a kérdés?
bocs csak telórol írtam és a linket nem jól adta be.Hangszóró
De még mindig semmi adat a hangszóródról. Komplett TS paraméterek, de legalább impedanciamenet lenne a minimum, hogy bárki jó szívvel ajánlhasson bármilyen csere hangszórót. Azt ne várd, hogy helyetted kitúrják a netről a hsz adatait és az alapján választanak neked hangszórót. Még az átmérőjét se tudjuk...
...de ezek után ne gyere azzal, hogy 25 centis, mert nem ez a lényeg illetve nem csak ez.
Nem kell kiturni a netet mert megyek én is utána de nekem nem hoz be semmit csak ezt az 1- 2 oldalt.
Én még anyit találtam erről a hangszórórol hogy 4ohm 400W 15" Wharfedale EVP-X15b tipusu ládába való. Ha itthon lehetne kapni már rendeltem volna egyet. A hozzászólás módosítva: Vas, 19:49
Adat az nincs, bár az kihámozható a rejtett infókből, hogy Wharfedale Pro D-641 15" 4 Ohm típus lenne az a hangszóró. Bár ennek megadása a kérdező feladata lenne.
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:51
Szia!
"van egy hangszórója ami ugye rossz" Szerintem ilyenkor az első logikus gondolat a javítás lenne. Azzal lehetne a legközelebb maradni az eredeti hangszóró paraméterekhez. Ez természetesen attól is függ, hogy mi az ami rossz és mennyi mindent kell cserélni a hangszórón, az életre keltéséhez. Üdv.
Idézet: „Egyik ismerősömnek van egy hangszórója ami ugye rossz és ki szeretné helyettesíteni valamivel. Hangszóró Lomostól vette még vagy 5 éve. Én meg magamnak veszek egy új aktív ládát.” Nekem ennyi a konkrét adat, a többi hozzáképzelés...
Már kérdezet nem egy szakit sokan el se válalták.
1 szaki mondot neki 80.000Ft tot de anyit nem áldoz rá.
Idézet: „Én már arra sem tudtam görcsöt kötni, hogy tulajdonképpen mi a kérdés?” Ezen nem kell elakadni mert NEM volt kérdés!!! Láttál bárhol is kérdőjelet?? Én azt nem értem mire válaszoltok!
Idézet: „Ezen nem kell elakadni mert NEM volt kérdés!!! Láttál bárhol is kérdőjelet?? Én azt nem értem mire válaszoltok!” Mi sem, mert ez volt az eredeti felvetés: Idézet: „hangszóró helyetesités Sziasztok! Egyik ismerősömnek van egy hangszórója ami ugye rossz és ki szeretné helyettesíteni valamivel. Hangszóró Lomostól vette még vagy 5 éve. Én meg magamnak veszek egy új aktív ládát. Még nem tudom hogy mit de már van egy kiszemelt példány. bheringer EUROLIVE VQ1500D” Ezt valóban lehet segítségkérésnek is, meg dicsekvésnek is venni. - Ha az első, akkor azt kikéred magadnak - Ha második, akkor gratula Van még mit ragozni a dolgon?
Szia!
Ez így egyre érdekesebb. D641-15"_49_USD Szóval erre a valamikor 49 dolláros áron árult hangszóróra mondták, hogy nem vállalják, meg tették azt a szerény ajánlatot? Kérhetek esetleg pár képet, hogy milyen állapotban van ez a valami? Látni szeretném, hogy hol rejtőzik ebben a sokszoros GTK-t jelentő ördöglakat? Üdv.
Ne siessünk annyira! Egyenlőre nem reagált a kérdező a tippemre (eleresztette a füle mellett, pedig illő lett volna legalább rábólintania, ha már pótoltam a mulasztását). De többé már nem teszek ilyet!
90-ért már új 15"-os hangfal vásárolható ugyanattól a gyártótól. A hozzászólás módosítva: Kedd, 8:15
Kérjük, figyelj jobban a helyesírásra és a nyelvhelyességre!
Szia!
Szerintem nem és sietek előrefelé, hanem próbálom visszaterelni a realitások talajára a dolgot. Van egy 20 eFT-alatti értékű 15-ös mély ami elhalálozott és pótolni szeretnék, volt egy teljesen irreális 80 eFt-os javítási ajánlat, meg egy 90 eFt-os vásárolj másik komplettet ajánlat. Ránézésre szerintem ez az irány rohan előre az árcédulán teljesen feleslegesen. Ha a teljes lágy részt cserélni kell, mert négyszögjellel hajtották a füst kijöveteléig vagy szó szerint kirúgták a helyéről akkor is nagyságrendekkel olcsóbb a meglévő kosárba újraépíteni. Csak egy normális javítót kell találni hozzá, nem 80 eFt-ost... (Még a "matyóhímzés" is 22 eFt-os listaárat mutat ilyen méretre pl a javításra, de azt én még az ellenségemnek sem ajánlanám...) Ha a viktorsoundnál nézem, akkor 3120 Ft a membránszél és a membrán papír ára is pl. A legdrágább pille ott 1560 Ft. Tekercsre ár nincs az oldalon. Így ezt valami huszonxezer Ft-ból össze lehet rakni szerintem, hogy a következő négyszögjeles elfüstölésig dohogjon valamit. (Itt találtam most gyorsan árakat a neten, de most innen rendelni sem lehet az oldal szerint, így sokra nem lehet menni ezzel sem.) Én talán a Yalton audiot merném ajánlani egy kérdés erejéig, hogy Ő mennyiből rakná rendbe (Szerintem nem 80 eFT-ot fog mondani rá). Ha meg már vételi ajánlat kell, akkor van 18 eFt-ért működő 15"-ös Wharfedale a jofogáson, de az 6 Ohmos... Viszont ennyiből (18 eFt) csak akkor tudja megcsinálni a jelenlegit, ha Sk rakja össze és tud valahol normális áron alkatrészeket venni hozzá... UFF itt a vége. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |