Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ezért írtam, hogy az RCA dugókon mérjen, így egy méréssel ellenőrizhető a fej, fejkábel és az RCA vezeték. Ha szakadást mérne, akkor sajnos végig kell mérni a felsorolt pontokat is.
Én úgy tudom, hogy a mágneses hangszedőt TILOS ohmmérővel tesztelni. (Mármint itt persze a kábelre gyanakszunk, de a dugón mérve a hangszedő is benne lesz a körben.) Annyira vékony huzal van a belsejében, hogy már a multiméterek - hétköznapi körülmények közt picinek mondható - mérőáramától is károsodhat.
A kábel folytonossága a hangszedőről leválasztott csatlakozásokkal, erenként végezhető. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2024
MC hangszedőt nem javasolnám így mérni, MM hangszedő bátran mérhető multiméterrel, nem fog károsodni:
Tesla nc-440 lift beállításSziasztok! Segítséget szeretnék kérni TESLA NC-440 lift beállításához. Milyen kenőanyagot kell használni mennyit és hova? Lemezre engedéskor, nem csillapít. Előre is köszönöm.
Szia!
Ezt használom
Szia!
Mi anno Gelkában "húzózsirt" használtunk, Ez nagy viszkozitású átlátszó, kemény szilikonzsir volt.
Szia,
általában modellek lengéscsillapítójába, váltójába, difijébe való, nagy viszkozitású szilikonolajat szoktak használni. 300.000 felett legyen a cst értéke, minél több, annál lassabban, finomabban ereszti le a kart. Például Valahol olvastam, hogy valaki púderrel besűrített szilikonzsírt használt.
Köszönöm. Így már van pár információ a kezemben. Van miből próbálkoznom.
Tesla lemezjátszó tű csereÜdvözlök mindenkit! Már egyszer feltettem a kérdést régebben, de nem emlékszem már a válaszra.Tesla NZC 431-es lemezjátszóhoz milyen tűt lenne érdemes vásárolni? Itt a karácsony a nyakunkon. Talán most érdemes lenne újra foglalkozni vele. A tű cseréjén kívül, tudnám-e még esetleg tovább javítani a lemezjátszó minőségét? Az az opció sajnos nem reveláns, hogy vegyek helyette egy Tecnics lemezjátszót. A Lányom ragaszkodik a Retró formációhoz. Viszont én esetleg javíthatnék rajta. A Lemezjátszó saját erősítős változat, de az erősítőt kiiktatva működik egy Unitra erősítőről. Legelső kérdés viszont most a tű kérdés, mert azt régtervezgetem. Azt hiszem, régebben ezt a tűt nézegettem, amit betettem ide képben Köszönöm!
Szerintem az AT is jo, eredetileg Shure volt referencia, de azota már sok idö telt el és nem tudom, hogy a Shure még gyárt-e hangszedöket.
Szia!
Igen, alapvetően "jó bele", használható az erősítővel és a hangkar shelljébe is beszerelhető. Egész jól is szól. Mindezzel együtt, szerintem ez az a Tesla futómű, aminek a tányérjai hajlamosak hullámossá vetemedni (öntési probléma, lásd még NC420). Megnézném a tányér egyenletes futását, mert ha ezzel komoly gond van, akkor retro kinézet ide vagy oda, nem igazán érdemes bármit költeni rá. Kisebb mértékű öregedés esetén is arra szavaznék, hogy a VM-95C verzió elég ide. (Netán a még olcsóbb Numark Groovetool.) Elliptikus helyett kúpos tűje van - olcsóbb, kevésbé háklis a beállításra (amit egy hullámzó lemeztányérral, netán némileg kikopott tányércsapággyal nem lehet pontosra megcsinálni, csak talán elfogadhatóra), kopott lemezeket is jobban tűri. És ez is előrelépés az új korában se éppen kiegyenlített hangúnak számító Tesla VM pickuphoz képest.
Talán nyócezerért is megteszi...vagy (mért?) nem ?
Köszönöm a választ!
Még annyit kérdeznék, hogy: Akár a VM-95C-t veszem meg, akár a VM-95E-t, amit a képen betettem a posztba. Tartóval együtt kell megvennem? Nem kompatibilis csak a tü része a VM-2102-vel? Ma mindenképp veszek egy tűt, mert ki akarom cserélni.
Annyira nem cél, hogy nagyon olcsó legyen, amit veszek. Ezt a tűt nem tudom, hogy kellene felszerelni a karra. a másiknál hasonló csavarozást látok. Talán az kicsit egyértelműbbnek látszik. íde nem cseréltem még lemezjátzó tűt. Lehet hogy alapvetően egyszerű lesz.
Szia!
VM-2102 tűt már nem nagyon veszel külön, max ha valaki talál egyet régről a fiók mélyén. Komplett hangszedőt kell cserélni, de azt meg te tudod, hogy meddig szeretnél elmenni összegben. A rendszer adott, nem nagyon érdemes túllőni rajta, mert nem fogja tudni hozni a többletet a jobb hangszedő az egyéb korlátok miatt. A tányérral ezen szerintem nem lehet a jelzett probléma, mert ezeken lemez tányér van. A nehéz öntött tányér az csak a 440-esnek járt anno szerintem. (Abból is max. 8-9 vetemedhetett el 10 db közül.) Tehát ne tűt vegyél, hanem egy másik hangszedőt. Üdv.
Köszönöm!
Ezért kérdeztem. Akkor veszek egy komplett hangszedőt, aztán meglátjuk. Karácsonyra lesz, így nem feltétlenül a legolcsóbbat akarom. Valójában lemezjátszóval együtt kéne, de ez nem működik,a lányom miatt. Ez csípődött be neki, mit lehet tenni. már eredetileg is jóval komolyabbat akartam neki, de kellett a retro kinézet. Nos, amit ma lehet "retro" lemezjátszóként venni , azt meg ez is tudja, arra mérget veszek.
Szia!
Akkor egyet én is bedobok. Már ez is igazi retro és kifutó modell, de tűt majd lehet még kapni hozzá sokáig, eredetit is. AT91 Ez amennyivel drágább a két ajánlott olcsóbbnál, annyival kisebb tűerő kell hozzá, így jobban bánik a lemezekkel. Mondjuk a VM-95C elég közel van hozzá már árban. A mai "retro lemezjátszók" meg ár érték arányban... A cseréhez meg a beállításhoz meg fel kell szerelkezni eszközökkel és információkkal, mert azon is nagyon sok múlik. Üdv.
A 95C, és a 95E ugyanarra a hangszedőre megy rá, később is felcserélhetők, avagy "upgrade"-elhető a kezdetben olcsóbbik tűvel megvett darab. A hangszedő fejet skálázták a különféle tűfajtákkal.
A Tesla régi hangszedőjéhez viszont nem fog passzolni a kialakítása, tehát egyben érdemes cserélni. (Mint utána írták: a régi csehszlovák fejhez való tűt nem igazán kapni, és ha hasonló árban lenne - márpedig a drága részébe, a tűbe magába ugyanannyi anyag kell -, nem is érné meg, mert amúgy maga a hangszedőfej is gyengébb minőségű az AT-nél.) Olyan értelemben viszont kompatibilisek, hogy mindkét hangszedő-fej ugyanolyan vezeték-csatlakozáshoz került kialakításra, és a csavarok mérete-távolsága is egyezik. Tehát a hangkarba be tudod építeni a modernet is. ui.: Az emlegetett, mostani bolti "retro lemezjátszót" érdemes távolról elkerülni. Gagyi kialakítás (rezgéscsillapítás, mint olyan, leginkább nincs..), nagy tűnyomással működő piezo hangszedőfej, gyenge erősítő beépítve.. ehhez képest nagyon is drága. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2024
NC420-ban is a vetemedő tányér van. (Vagy valaki anno, mikor még jó volt a nehezebbik tányér, tuningolta a gépét vele.. mert én sajnos belefutottam egy ilyen vételbe pár éve.) Ha a fentiben nem, akkor mára ez a jobb választás.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2024
Köszönöm a teljeskörű választ!
Az utóirat bekezdéssel tökéletesen egyetértek. Egyetlen dologra jók azok a "retro" új készülékek. Hogy a pénz el tudjon költődni a semmire. 4Wattos 4cm-es hangszóró? Egyszerűen be kellene tiltani az ilyet. Szerintem lehet hogy olyan is van, amit külön adapterrel kell hajtani. Botrány. De abban is biztos vagyok, hogy a fa mintázat vagy festék, vagy fólia rajtuk!
Mit kell nézni a tányéron, Hogy a tű lejátszáskor fel-le hintázik? Tök nulla ütésnek kell lennie, Mert én nem gatyázok ám, veszek alumínium lapot és magam esztergálok hozzá új tányért. Ha kell, akkor mestertengelyt fogok a gépbe.
Szia!
Anno itt szúrtam be fotót. Ez a teknősbékapáncél régen lemezjátszó tányér volt. görbe tányér kép Ha ilyen lenne, azt észrevennéd, mert beleérne a házba. A képeid alapján ez lemeztányér. A most feltöltött 3. képeden a lemeztányér fordítva van és benne van a gumilap, vagy ez csak egy optikai illúzió? Meg azért a nehezebb tányér kapcsán illik megkérdezni a talpcsapágyat is, hogy mit bír el. Vagy azt is cserélni kell a 440-esre az alsó tányérral együtt. Hullámos a lemez is lehet, nem csak a tányér és akkor van függőleges mozgás is. Üdv.
Szia!
A beszúrt képhez: Gépműhelyben hidraulikuspréssel igazitanám meg két lemez közt. A nehezebb tányér szerintem nem okoz gondot, de idővel kiderül.
Csak erre vigyázz, ha valoban anyaghiba ( cinkpestis stb) görbült meg a tányér az a prés alatt porrá törhet.
Szia!
Bár van 3 db, amivel lehetne próbálkozni, de biztosan nem érdemes. Mindhárom helyett lett már egyenes verzió, van 440-es és más kevésbé nehéz tányér is. Ha nagyon sok időm lenne, akkor is melegítéssel és formába illesztve lenne érdemes talán próbálkozni ésszel a préseléssel. De utána ott a kérdés, hogy a lehűlés során/után hogyan lehet feszültségmentesíteni, majd újra kiegyensúlyozni. Anno talán ide is linkeltem a cseh oldalt, ahol nagyon sok Tesla lemezjátszó előkerült. Ott volt ez a 80-90%-os selejt arány említve ha jól rémlik. Tehát ha a gyárban ilyen arányt tudtak a gyártásnál, akkor nulla tudással kísérletezve, ennél csak rosszabbak lehetnek a helyreállítási kísérletek arányszámai. Én már annak is örülnék, ha az MC400 feltámasztásnak nekifoghatnék végre a meglévő egyenes tányérokkal... Üdv.
Szia! Nincs fordítva, de tényleg furán néz ki. Ezt a fotót egyébként nem én csináltam, hanem az a hölgy, akitől vettem a lemezjátszót. Már akkor is nézegettem én is, hogy hogy a frászban lehet.
Néztem a korongot. Szerintem szépen fut. A rajta lévő gumi viszont hullámos. Látszik, hogy pár helyen le akar vállni a fémről. Azt lehet h meg kéne valahogy csinálni.
Szia!
Egy 440-es gumi feltétet fel tudok ajánlani, mert a tányérral az is jött anno és nekem felesleges. Karácsony környékén jutok majd a közelébe. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |