Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Elac Am180Sziasztok! Elac Am180 kapcsolasi rajzat keresem. Studio monitor, valaki mar javitotta elottem, hianyoznak alkatreszek, es persze egy fo vezerlo ic is, amirol fogalmam nincs hogy mi lehetne. Valaszokat elore is koszonom!
Keresed ?...itt meg már mutogatod a rajzát! :
https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2637305.html#2637305
Kozben megtalaltam. Ezt a hozzaszolast megprobaltam torolni, de telefonon ugy mutatta, hogy torlodott is. Mostmar mas problemaba utkoztem, de azert koszi.
PS-831 világrádió bekötéseSziasztok!Ehhez a rádióhoz keresek kapcsolási rajzot vagy egy fényképet az alaplapról. Leszakadtak az áramforrás vezetékei. A készülék egy nyomógombos kapcsoló megnyomásával bekapcsol, illetve egy másik nyomógombos kapcsoló megnyomásával kikapcsol. A rádió működik, csak az áramforrást úgy tudtam bekötni, hogy amikor áramot kap, akkor a készülék egyből bekapcsol, a kikapcsoló gomb megnyomásával nem kapcsol ki. A kapcsolók nem hibásak, a vezetékek, amiknek a helye jelölve van, jól vannak bekötve, nincs szakadás. Nem sikerült megtalálom az áramforrás pontos bekötési pontjait, hogy az készüléket a gyári nyomógombos mikrokapcsoló megnyomásával tudjam be- illetve kikapcsolni. Tudom, hogy értéke nincs, de szeretném hogy hibátlanul működjön. A rádió pontos neve: Shenzen PS-831 Multiband Radio. Előre is köszönöm a segítséget!
Kérjük, mobil eszközzel is használj ékezeteket!
Én két különböző rádót látok netről gyűjtött képeken, a tiédről beleértve a leszakadt részeket pedig semmit.
Ugyanaz a rádió, az eleje és hátulja. A B+ és B- kötöttem be az áramforrást, egyből bekapcsol, nem lehet kikapcsolni. A kikapcsoló gomb és a bekapcsoló gomb működik, a bekapcsoló gombon lévő ellenállás 560 Ω.
De miért nem a kapcsolóra kötötted a pozitívat és onnan a b+ -ra?
Nyomógombos kapcsoló, kikapcsolásnál nem megszakítja az áramkört, hanem amíg nyomva tartom két pontot rövidre zár. Külön bekapcsoló és kikapcsoló nyomógombos kapcsolója van.
Értem. A képeden megjelöltem nekem mi nem tetszik.
Ha sehogyse akar jó lenni, tehetsz még egy kis kapcsolót, vagy a potiját kicserélheted kapcsolósra |
Bejelentkezés
Hirdetés |