Fórum témák
» Több friss téma |
Jó, hogy mondod, közben rájöttem, hogy nem is biztos az a baj amit feltételeztem.
Az eszköz addig látható a rendszerben, amíg nem nagyon csinál semmit. Csatlakoztatáskor a partíciós adatokat beolvassa és a fájlrendszert is. Amint elkezdek róla másolni, pár másodperc után befagy, és eltűnik a rendszerből. Érdekes ugyan, hogy leválasztás és újracsatlakozás után már nem hajlandó csatlakozni azonnal, csak pár perc után. Az IC tapintásra elég forró, lehet még az is a baja. Ha találok egy "rávaló" rézlemez darabot, megkínálom egy csepp ragasztóval, rányomom hűtés gyanánt, hátha magához tér. Ha nem, akkor letudom annyival, hogy ez csak egy hulladék, és megy a kukába. Ui.: Most kipróbáltam, és igazából HDD -vel is ezt csinálja, csak még nem tűnt fel. Megnéztem az SSD -n fel van tűntetve, hogy 5V DC 0.6A szükségeltetik neki (SanDisk U100), így az alacsony áramfelvétel miatti kikapcsolás elmélet is megy a kukába.
Vagy hővezető pasztával (pl. Arctic MX-4) vagy hővezető ragasztóval, mert ha sima pillanatragasztóval teszed rá azzal rontod a hőátvitelt. De ennyit kár rákölteni szerintem.
Bekapcsol állandóan magátólSziasztok ,összeraktam egy régi gépet még DDR2 memóriával müködik amd phenom 4 magos processzoros.Nem tudom úgy kikapcsolni hogy ne kapcsolja be magát,se alvó se leállitás módban.10 percen belül bekapcsol magától,és nem tudom mit csinálhatnék a hiba megszüntetéséhez.
Szia!
Cseréld le (vagy kondizd újra) a tápegységet mert a készenléti 5V-os köre megadta magát. Illetve egyúttal cserélheted az alaplapi RTC gombelemet is mert biztos ráfér már ennyi idősen.
Köszönöm, az elem vadi új benne,a tápot még nem néztem hétvégén megnézem,de lehet van is másik.
Energiagazdálkodás, hálókártya ne ébressze fel a gépet.
Lekapcsoltam már a hálókártyát,nem segitett.
Betűjel hibaSziasztok!Mi okozhatja azt, hogy egy külső merevlemez két külön betűt kap a fájlkezelőben és a Total Commanderben is (E, K). Mindkét betűjel ugyanazt a meghajtót jelzi, ugyanazzal a tartalommal. A lemezen csak egy partíció van. Közben a win lemezkezelője csak E meghajtót lát, két külső partíciókezelő is csak E meghajtót lát, de egy harmadik, a DiskGenius K meghajónak mutatja. Ha utóbbival tölöm a vinyó betűjelét, megszűnik a K és marad az E mindenhol, de újraindítás után újra megjelenik a K is.
Szia!
- A DiskGenius virtuális meghajtóként kezeli? - Tört a program, vagy más módon hibás.
A DiskGenius normál meghajtónak látja, de nem ez a probléma, hanem a Windows fájlkezelő és a Total Commander is két betűjelet rendel egy vinyóhoz. Nem minden esetben, de nagyon gyakran. A képen jól látszik. Az E és a K ugyanazt a meghajtót jelöli.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2024
A lemezkezelés menüjében, ha rányomsz a hardverváltozások keresésére akkor helyreteszi?
A lemezkezelésben nincs hardverváltozások keresése. Az talán az eszközkezelőben van. Van frissítés, lemezek újraellenőrzése. Ezeknek semmi hatásuk a fájlkezelőben és a TC-ben lévő két betűjelre. A lemezkezelő meg egyébként is jól mutatja. Ezért is érdekes, hogy a fájlkezelő miért látja duplán? De még a TC is. Nem lehet valmi duplikált driver miatt? Ezt meg is nézem az eszközkezelőben.
Ha az eszközkezelőben letiltom az USB háttértárat, majd újra engedélyezem, akkor megjavul, eltűnik a K meghajtó. Újraindítás után megint előkerül.
Automatikus indítással valami hozzáadja a K betűjelhez az E betűjelű meghajtód.
Nyiss egy cmd ablakot és írd be, hogy subst k: /d majd ENTER. Eltűnt? Keresd meg a bat file-t, amiben van egy subst k: e:\ parancs...
Valóban, tévedtem mert az eszközkezelőben van.
Passz. Gondolkozom rajta.
C:\Users\Admin>subst k: /d
Invalid parameter - K: Ha rendszergazdaként nyitom meg cmd-t akkor is panaszkodik. Ezt a bat fájlt merre keressem?
Gondolom akkor próbáltad, amikor még élt a K meghajtó? Akkor valószínűleg nem így, hanem valamilyen másik módszerrel készül az indításkor ez a betűjel hozzárendelés. Ha nem így van hozzárendelve, vagy nem létezik ilyen betűjelű meghajtó, akkor írja a hibás paramétert.
Egyébként, ha beírod a subst parancsot magában, akkor kiadja az így hozzárendelt eléréseket.
Úgy érzem, megvan a megoldás. Igaz, csak félmegoldás. A külső vinyóhoz hozzá volt rendelve az E betűjel. Ezt töröltem, most már csak K meghajtónak látszik. Az továbbra is rejtély, miért ragaszkodik a K-hoz, ugyanis bármilyen betűjel ha hozzá van rendelve két betű lesz, és az egyik mindig K. Hát legyen akkor az.
Legacy bootVan egy gondom.Egy régi Ghost mentésből szeretnék adatot kimenteni, de ehhez a .v2i fájlt kellene visszaállítani. A baj az, hogy a Norton Ghost boot CD-je nem bootol, ugyanennek az ISO fájlja nem indul el (Ventoy), mert még Legacy a boot és nem UEFI. Az új gép alaplapja már nem támogatja a Legacy boot indítást. Vagy nem találom sehol a Bios-ban. Hogy lehetne átalakítani, konvertálni az ISO-t UEFI boot-ra? Nem találtam a neten semmi okosat.
Volt a Symantec-nek olyan util-ja, amivel Windows alól is meg lehetett nyitni a Ghost backup file-jait.
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:30
A Ghost Explorer, ami úgy mutatta, mint egy file kezelő.
A Windows7 idejében még simán tudtam ghostolni, de a WIN10-be már beletört a bicskája. Mit használtok hasonló feladatokra, ami úgy mint a Ghost teljes visszaállítható lemezképet készít mondjuk egy rendszer diszkről? Mostanában ritkán van rá szükségem, de jó lenne, ha hasonló egyszerűséggel és megbízhatóan tudnék ilyet WIN10-11 re. A hozzászólás módosítva: Vas, 9:41
Egy olyan gépen kell próbálkozni, aminek a biosában legacy-ra van állítva a boot.
Sajnos a legacy és az UEFI között nincs átjárás. Ha a ghost mentésed komplett rendszer, akkor állítsd vissza egy diszkre, és a legacy bootra állított gépben próbáld meg elindítani. Vagy használd a Ghost Explorert, szerintem még megtalálható a neten. Nekem a Ghost_Explorer_11.5 van meg, ez tökéletesen működött. A hozzászólás módosítva: Vas, 9:50
Az én öreg szerviz gépemben még van legacy boot így tudom használni az 1000 éves programokat is.
Egészen a közelmúltig volt nagyon sok gépen legacy lehetőség. Csak a win11 bevzetésével kezdték elhagyni, mert az csak UEFI módban szeret települni, és csak GPT partícióra.
Egyébként célzottan kérdeztem, hogy milyen alaplap mert lehet, hogy csak a secure boot kikapcsolása, a CSM (Compatibility Support module) bekapcsolása és a gép újraindítása után jelenik meg a legacy boot lehetőség.
Ghost helyett ma Macrium Reflectet használunk. Link Az iso tartalmát csak bemásolod a nem rendszerlemezed gyökerébe és rábootolsz.
Köszi.
Alaplap: ASROCK H610M-HVS/M.2 R2.0 Secure Boot kikapcsolva. A CSM nem állítható, mert csak alaplapi videokártya van (ez nekem bőven elég). De ez hogy függ össze a biztonsággal?
Megoldódott, bár nem az UEFI boot-tal.
Mindenkinek köszönöm a segítséget. A Symantec Recovery Point Browser segítségével megnyitottam a v2i fájlt, és kész. Nem kellett visszaállítani a partíciót. Én is már évek óta a Macrium-ot használom, tökéletes. Van a Symantec-nek hasonló partíció mentő programja, de nyomába sem jön a Macrium-nak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |