Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez jó ötlet. Probléma lehet, meghúzásnál egyenletes lesz-e.
Ha az anyag egynemű, akkor jó lesz. A közepén kicsit nagyobb, a végén kicsit kisebb a távolság.
Mint rosszmáj képén. A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2024
Új évEz az év utolsó napja amikor mindenki hanyagolja a pákákat és a folyékony elektronokat kergeti. Hogy mi lesz jövőre nem tudjuk de egy biztos: ha lesz rá mód akkor megrendezzük a következő csapat építőt. Nem terveztem rímeket faragni de épp ezért kívánok boldog új évet.
Ünnepek,mégis dolgozunkKellemes Boldog Új esztendőt kívánok minden fórumtársunknak!Idénre már itthon is pihenőre került a páka (természetesen miután egy gyors elektromos hibát elhárítottam az autón még),viszont az elme nem nyughat, volt még projekt amit be kellett fejezni, így több dolgot is elkészítettem az ünnepek alatt: modernizált műhelyfűtés, a marógép tengelyirányú erőhatását felfogni képes csapágyazás. A műhelyfűtésről azért nem rakok fotót mert úgy be van építve hogy nem látszik semmi belőle.... Remélem jövő évben is sok emberrel futok össze a fórumról, igazából úgyis java részben járjuk az egész országot, elég sok helyen és sok embernél megfordulva, jövő évben már messzebbi találkozón is szándékozunk részt venni. Remélem a következő évem is ilyen élményekben gazdag lesz mint az idei.
Idézet: „Remélem jövő évben is sok emberrel futok össze a fórumról, igazából úgyis java részben járjuk az egész országot, elég sok helyen és sok embernél megfordulva, jövő évben már messzebbi találkozón is szándékozunk részt venni.” Részleteket lehet már tudni?
Én gondolkozzok rajta, hogy kellene valami pakshoz hasonló alternatíva. Majd keresgélek is, hátha lenne valami.
MVM OVIT? Ismerőst is tudok találni, csak értelmes túrát nem tudom mit lehet szervezni
Lombkoronasétányok és kilátók hazájában csak akad valami
Ha már reaktor én mondjuk az EK-t szívesen megnézném: HUN-REN Energiatudományi Kutatóközpont
Kérdés, hogy mekkora volna rá az érdeklődés.
Huszonvalahány éve voltam ott utoljára, felőlem mehetünk
Nem lenne rossz, biztos érdekes lenne.
Budapestiek előnyben.
Csodát ne várjatok, kihalt vidék lett a KFKI a régi önmagához képest. No meg csak óvatosan a fogdosódással.
Ha lesz rá komolyabb érdeklődés, akkor rákérdezhetek kollégánál aki nálunk tartja a kapcsolatot a reaktor felé hogy egy kicsit "szakmaibb" vezetést tud e intézni. Én sem voltam még bent soha. Az oda telepített műszerek közül egy kettőhöz van egy kis közöm de nem voltam még fent Csillebércen soha.
Én sem vagyok budapesti... de akit tényleg érdekel az el tud jönni, könnyebb BP-re felmenni bármilyen tömegközlekedéssel mint mondjuk Paksra. A hozzászólás módosítva: Csü, 20:43
Engem érdekel.
Gondolkoztam esetleg elméleti szinten a szegedi ELI ALPS Lézerközpont meglátogatásán. Vagy akár szegedi Informatikai múzeum csoportos meglátogatásán is. Igaz ezek távoli tervek. Meg nagyon regionális látogatás lenne...
Ezt a békésebb dolgot nem értem. A lézerközpontot én is szívesen megnézném, az informatikai múzeum engem személy szerint annyira nem csigáz fel hogy elutazzak miatta Szegedig. Ha közelebb lenne akkor biztos elmennék.
Viszont a EK reaktor sem késel meg este egy sötét sikátorban és még csak elrabolni sem próbál így nem értem a békésebb dolgot. Nem azt ajánlottam, hogy menjünk el Hanford-ba és ott nézzünk körül... Na az kevésbé békés múltú... Azt meg nem hiszem, hogy az EK-ba a látogatókat bevinnék az Izotóp Intézetbe vagy a tárolóba ahol ténylegesen veszélyes a környezet és esély van a szennyezésre. A kéménybe sem fognak engedni bemászni senkit.
Egymás mellett vannak szinte. Jó egy kicsit sétálni kellene.
Pakson az a jó, hogy direkt várnak minket. Idegenvezetés, stb. Mint ötlet jó a tiéd is. Csernobil esetleg Paks helyett?
Jó ha egy napon van a kettő esetleg akkor persze nem hagyom ki.
Az EK-ban is várnak, elvileg hasonló vezetés van mint Pakson, úgy emlékszem (még a COVID előtt tervezgettem hogy elmegyek) havi egy alkalommal, persze ugyan úgy előre bejelentkezés, igazolvány stb. mégiscsak egy atomreaktor ez is. Ráadásul a teljesítménysűrűsége még nagyobb mint egy paksi blokké. Csernobil is érdekes, egyik kollégám évente ment ki "kirándulni" (legálisan, de nem vezetett túrákon) még a háború előtt persze. Most nem mennék oda semmi pénzért. Igaz egy ilyen kirándulás után az összes ruháját amit vitt kidobott még a zónából kifelé jövet, a telefonját meg egész idő alatt ki sem vette a hermetikusan zárható tokból. Ott azért nagyon észnél kell lenni. Egyszer azért megnéznél élőben, persze jó kis saját építésű műszerekkel. A hozzászólás módosítva: Csü, 22:08
Ott pesten nagyobb eséllyel összejönne a létszám a "helyi" látogatásra.
De akár meg lehetne látogatni a kecskeméti merci gyárat is. Az úgy nagyából Szeged és Budapest között van. Vagy akár több HE-ás csoport látogatás is lehet egy évben, különböző helyekre.
Na mondjuk a merci gyárba akkor sem mennék ha fizetnének érte, a gépjárműipartól hányingerem van.
Ami még érdekes lehet az a Műszaki Tanulmánytár, bár nem tudom látogatható-e, igaz ez is Budán van.
Szívesen mennék, valószínűleg pár kollégám is jönne.
Pár éve próbálkoztam, szerintem a Műszaki Tanulmánytár nem látogatható.
Műegyetem oktató reaktor nem gond, sima ügy. Nem teljesen értem az autóiparral kapcsolatos ellenszenvet. Merci gyárat nyakatekert látogatni, de amiért nagyon zabos vagyok, hogy az Audit megnézni rajtam kívül egy teremtett lélek nem jött el a fórumról. Még úgy sem, hogy minden ingyen volt, és háztól házig vittem volna a delikvenseket. Minden meg lehetett nézni, fényképezni, csomó dolgot kipróbálni, megfogdosni. Ott kergettük egymást a nejemmel abba a marha nagy gyárba, és a töredékét ha láttuk. Mondtam is, hogy mi lenne, ha zsebre tennék egy főtengelyt, olyan szép fényes. Asszony megvétózta. Pedig nem volt motozás, szabad rablás volt. Igazán nagyon nem könnyű HE látogatást szervezni, mert amikor konkrét jelentkezésre kerül a sor, mi több, oda kell menni, akkor egyből eltűnik az összes jelentkező. Az ELBAFTA esetében is kinyitották nekünk a rádió múzeumot, és ott égett a képem hogy voltunk összesen vagy hárman. Kilátóba is összesen ketten mentünk fel... Az az alapelv, hogy jöjjön ide a gyár meg a múzeum, ha azt akarja hogy meg legyen nézve. Idézet: De jött. Én. Főtengely nehéz, vezérműtengely már cukibb lenne. Vagy komplett autó de azt lehet, hogy nem engedték volna. Nem is kérdeztem.„Audit megnézni rajtam kívül egy teremtett lélek nem jött el a fórumról.” Találkoztam ismerősömmel aki közel 20 éve ott dolgozik, látogató volt akkor. Mondom már a hétvégét sem bírod ki Audi nélkül? Meglepő, de azért jött, mert a gyár többi részét még nem látta, nem mehetnek sehova sosem, csak ahol dolgozik. Kíváncsi volt az A3 gyártósorra. Nekem az tűnt fel, hogy a csarnokok mennyezete alatt annyi kábel, cső, akármik hálózata volt, hogy a mennyezetet szinte látni sem lehetett tőlük. Erre festőt találni
Viszont a EK reaktor sem késel meg este egy sötét sikátorban és....
Ez igaz, de lehet másképp is elmúlni. Például, mivel etetnek, és mit szívól be. A kés tiszt ügy, mert látni, műszerek nélkül. Paks, és a KFKI, meg a többi két kategória. Azonban mindenhol az emberek a biztonsági meghatározó. Mint írtam már, én voltam Pakson működő egységen munkavégzés miatt. Még emlékszem a hangjára. Ha választhattam volna, nem próbáltam volna ki, de kellett a pénz. Nos ott tényleg vannak érdekes dolgok az üzemből kifolyólag. De ezek jó részét a látogatóknak nincs értelme mutogatni. Meg aztán a megfelelő tudás híján a "kukkolásnak" kicsi a hatásfoka. És ha tetszik, ha nem ez egy veszélyes komplexum. A baj valószínűségéről, nem lehet jósolni. Az eddigi tapasztalatom alapján, számomra nem a reaktor teteji kirándulásom volt káros, hanem az utolsó CT-s az izotópos vizsgálat, ugyanis szegény vesém bánja. Idézet: Ez a "PET-CT"? Ilyen káros? „az utolsó CT-s az izotópos vizsgálat, ugyanis szegény vesém bánja”
A Suzukinál nem csak egy munkafolyamatra jképzik ki a munkásokat. Ha szabadságolások vannak, akkor át tudják helyezni más részlegre is. Munkaidőben biztosan nincs nekik sem idejük kolbászolni a gyárban. Mondjuk elég rabszolgamunka egy ilyen gyárban dolgozni, de aki bírja a monoton munkát, ahol gépként dolgozik és nem kell agyalni állandóan, azoknak jó.
A kontrasztanyag a káros. Nekem is volt ismerősöm, akit 3 nap alatt kétszer CT-ztek, holott minimum 3 hónapnak el kell telnie a két vizsgálat között. Le is állt a veséje.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |