Fórum témák
» Több friss téma |
Nem vagyok egy elktrotechnika zseni, de több, mint valószínű, hogy a magnetron adta meg magàt, nem vagyok otthon, majd elvégzem a méréseket. Valószínűleg azért vágta ki a magasfeszültségű biztit is. A képen bejelöltem, milyen lyukakról beszélek, ahova beszagolva érződik a fura szag.
Na lemértem a magnetront. A 2 nagyfeszültségű csatlakozó közt 0, ennek így is kell lennie, míg az egyik vagy a másik csatlakozó és a fémház között 87 ohm-ot mutat, itt nem volna szabad folytonosságnak lennie, ezek szerint zárlatos?
Így van, zárlatos. Szét lehet kapargatni a beöntött csatlakozót, ezzel megszüntetve a zárlatot.
Láttam a youtube-on, hogy lehet csatlakozót cserélni, csak nehéz összeforrasztani a vezetékeket, mert vastagok.
https://www.youtube.com/watch?v=9BUalRbhWG4 Ő pont más módszert használ, de én a forrasztásban hiszek.
Forrasztottam már ilyet és sikerült. A két fojtótekercset nem szabad kispórolni, de a csati kondenzátor nélkül is maradhat.
Hogy érted, hogy szét lehet kapargatni a csatlakozót? Mivel vagy hogyan? Ez végleges megoldás vagy csak ideig óráig működne? Látszott is rajta, hogy kormos volt.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2024
Valamilyen hegyes, éles szerszámmal kikaparod azt a beöntőanyagot. Ezek után megszűnik a zárlat, visszatűzöd a sarukat és kész.
A két lapos csati és a test között be van öntve a fehér csatiba 1-1 db 500-1000 pF-os kondenzátor. Ha kapacitásmérővel mérnéd, akkor ott 1-2 nF lenne mérhető, ha nincs zárlat...
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2024
Itt láthatod: https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2563147.html#2563147
A "szerepe"...?: Bizonyára a zavarszűrés, hogy ne jusson ki belőle a 2400 MHz-es jel. Ha kell, mi "kiiktatjuk'... A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2024
Amúgy boltban is megvehető...
Persze, meg aztán azt is tudjuk, hogy ennyiért az Ali-n már akár 20 db-ot hozzánk vághatnak...ha el nem ugrunk!
Egyelőre nem mókolok, egyelőre találtam egy használt magnetront egy hirdető oldalon, már el is postázták. Ha beszereltem és működik is, majd jelentkezem.
AdBlueCsak úgy "off"-ként jegyzem meg:A megnetronból kipiszkált mágnesgyűrűvel teljes gázzal lehet a műanyagkannába AdBlue-t tankolni. (Mágnes nélkül csak csurgatni lehet) Rá kell illeszteni a pisztoly csövére, ahol magától megáll, otthagyni, és mehet.
Ablakot lehet vele mosni? ...vagy nem?
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2024
Lehet, csak a so ott marad az ablakon. Egyszer már sikerült ilyesmit tölteni a tartályba.
Na megjött a magnetron, amit rendeltem, beszereltem, működik.
Másik kérésem az lenne, hogy írja már le valaki, hogyan kell a nagyfeszültségű kondit szakszerűen kisütni. Annyifélét írnak a neten és tesznek közzé YouTube videókon, hogy az ember nem tudja kinek higgyen. Veszünk két csavarhúzót, a végeit ráhelyezzük a kondi 2 csatlakozójára, majd összeérintjük a csavarhúzó fém szárait. Bármilyen csavarhúzó jó, vagy magasáramú szigeteléssel ellátott? Védőkesztyű is kell? Erre írják több helyen is, hogy ez elég barbár kisütési mód, amellett, hogy balesetveszélyes (szikrázás, miegymás), a kondit is tönkre vághatjuk így. Megint más helyen azt írják, hogy iktassunk be egy ellenállást, pl egy villany körtét. Egy 230 volt feszültségre tervezett izzóra mégis hogyan lehet ráereszteni pár ezer voltot? Másik tanács, hogy szigetelt kombinált fogó 2 csápjával süssük ki, de ez ugyanaz, mint a csavarhúzós módszer. Szóval mi a szakszerű eljárás?
Látod rajtuk a címkét: Bővebben: Link
Az efféle kondikba be van építve egy kisütő ellenállás, ami megteszi amit meg kell kell tennie.
Tudok erről, de még akár itt a topicban is olvastam, hogy "állítólag" így is történtek balesetek. Viszont a trafóra is rá van írva, hogy szereléskor húzzuk ki a konnektorból és süssük ki a kondenzátort.
Nincs minden kondiban benne! Ki kell sütni az a biztos
Egy vastagabb szárú csavarhúzóval ki lehet deríteni...ha szikrázik, akkor nincs benne. Ha nem szikrázik, akkor nem volt feltöltődve.
Így van, történnek balesetek. És valóban nem minden esetben van feltöltődve. Ezért minden alkalommal ki kellene sütni. A burkolat eltávolítása után az első lépés mielőtt belenyúlsz.Én egy csőrös fogót szoktam belenyomni a kondi csatijaiba.
Engemet is úgy meg.aszott pár hete, hogy egy hétig zsibbadt két ujjam. A másik kezemben lévő fogót meg úgy bele.asztam kínomban a combomba, hogy belilult Pedig 30 pár év alatt javítottam már heti szinten pár darabot.
De egy normál szigetelt fogó elég, vagy valami nagyfeszültségű cucc kell?
Elég egy normál szigetelt fogó mert a kondi sarukon van a feszültség nem a test felé. Amúgy a minősített szigetelt fogók se ekkora feszültségre vannak hitelesítve mint ami ott van. De ha ennyire parázol hozzá se nyúlj mert szívrohamot kapsz a csattanástól mikor kisül
|
Bejelentkezés
Hirdetés |