Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Köszönöm!
Elég messze vagy, posta vagy csomagautomata megoldható? Idézet: „Bár az még együtt van a saját beépítő keretével, vagyis a rack fiókosan kivehető belőle.” Ha ez az a fajta aminek a másik végén is szalagkábellel kell az alaplapra csatlakozni, akkor nekem nem jó. Olyat keresek amivel USB-n rá tudom kötni a HDD-t egy gépre.
Hello! Csak szólok, hogy a HDD mérete sem mindegy. A 2,5"-os még elketyeg az USB-ről, de a 3,5"-os IDE HDD-k már külön külső tápot is igényelnek.
Én pl. ilyet (is) használok (a 3,5"-os vinyók kapnak még egy +5V/+12V-os tápot). (De néhány HDD-t, - ha van az alaplapon IDE csati is-, a legegyszerűbb egy hosszabb kábellel csatlakoztatni "külsőleg" a PC-hez.) A hozzászólás módosítva: Sze, 10:58
Igen, ezt tudom. Az általad linkelt adapterhez hasonló van nekem csak SATA-hoz, csatlakoztatható hozzá 12V-os dugasztáp.
Nem tudom hogy van-e az alaplapomon IDE csatlakozó. A gépem eléggé be van "téve" a helyére. Ha nem lesz más megoldás kiveszem, lekapom az oldalát és megnézem hogy van-e az alaplapon csatlakozó. Szalagkábelem is van még valahol, de régi tápcsatlakozó a gép tápegységén tuti nincs. Volt nekem IDE HDD-hez külső rack, ahhoz is volt dugasztáp. Elajándékoztam egy volt kollegának amikor már csak SATA HDD-ket kezdtem el használni. Most hagyatékból került hozzám néhány IDE HDD ezeket szeretném megnézni. Gondoltam hátha maradt valakinek ilyen rack-je amit már nem használ, és megválna tőle.
Van nekem 3,5"ide/2,5"ide/sata-to-usb adapterem.
Tápot kell csak adni a lemeznek, és ez az adapter. Ha gondolod, borítékba is belefér, kölcsönadom szívesen. A hozzászólás módosítva: Sze, 15:57
Sajnálatos tény, de "az a fajta". A másik vége is szalagkábeles, tehát többnyire beépíthető kivitel.
Megnéztem, nincs az alaplapomon IDE, nem tudnám használni. Azért köszönöm!
Vehetsz olyan alaplapot (félkonfigot, Hardverapróról) is, amin még van natív IDE port. Nekem is ezért van egy P67 lapom talonban.
Van használaton kívüli alaplapom, össze tudnék rakni egy gépet, de a szerelés telepítés stb. időben hosszadalmas.
Amennyi időt eddig eltöltöttél az adapter keresésével meg ha találsz is akkor majd még a postára várással, a saját gépeddel már rég másolhatnád a fájlokat, szerintem.
Mennyi idő ház nélkül, egy üres asztalon összedugni az alkatrészeket (max. 10 perc, ha pasztázni is kell a CPU-t) és feldobni egy OS-t egyetlen TotalCmd-vel (max. 1 óra), ami már másolásra kész?
A hozzászólás módosítva: 10:37
Most munkahelyen vagyok. Délután megyek gyerekért az oviba, bevásárlás, otthon másik gyerek, 8 hónapos, házimunka, mert anya a gyerek mellett nem győzi. stb. stb. stb.
Hidd el egyszerűbb nekem megvárni a postát. Légyszíves ne tudd jobban hogy nekem mire van időm. Tisztában vagyok vele mennyi idő beüzemelni egy alaplapot, de egyenlőre nem ezt az utat választottam. Fogadd el. Ha nem lesz más, hidd el megteszem. Idézet: Persze... Ha kéznél van minden. „Mennyi idő ház nélkül, csak egy üres asztalon összedugni az alkatrészeket (max. 10 perc, ha pasztázni is kell a CPU-t)”
Így már értem. Nem kötözködésből írtam, csak én is általában a hatékonyságra törekszem.
Esetleg pendriveról is bootolhatsz live Linuxot vagy a "Hiren's Boot CD" live XP rendszerét is bootolhatod, ezeket telepíteni se kell.
Köszi.
Leírtam hárommal feljebb hogy egy régebbi lap beüzemelése a prioritási listán hátrébb van. Ha ez lesz, agyalok majd rajta hogy a legegyszerűbb. 444Tibi fórumtárs küldi az eszközt, azzal egyszerűen megoldható a feladat. Azért köszönöm! Hasznos az infó. Ennek a pendrive-os bootolásnak utána járok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |