Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Lapozás: OK   130 / 130
(#) bbb hozzászólása Jan 18, 2025 /

AMD AM3 processzor

Sziasztok!

Valakinek van kipróbálásra egy AMD AM3 processzora? A gépem úgy döntött, hogy megnyekken, memória nélkül se pittyeg az alaplap, tápcsere nem segített. Így most vagy alaplapra, vagy a processzorra tudok gondolni, de feleslegesen már nem locsolnám pénzzel (hardveraprón a mostani FX-8320e procihoz hasonlót se találtam, csak jóval gyengébbet, vagy ami nem jó az alaplapba).
A kompatibilitási listám: MSI gaming970
(#) Suba53 válasza bbb hozzászólására (») Jan 18, 2025 / 2

Nekem van egy FX-4300 ami évek óta felesleges. Gyári hűtőjével, dobozában.
Azt neked adom, ha eljössz érte.

Vagy akár Dunakeszin is oda tudom adni, ugyanis ott dolgozom.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2025
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 18, 2025 /

Szia!

Küldök üzenetet.

Köszi!
(#) img válasza bbb hozzászólására (») Jan 18, 2025 / 2

Szia!

Ha az új CPU-val sem működik és elhozod, akkor 10 percen belül megtudjuk, hogy mi a baja.

Mármint azon belül, hogy az alaplap.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2025
(#) bbb válasza img hozzászólására (») Jan 18, 2025 / 1

Bízom benne, hogy arra már nem lesz szükség, így is eleget mérgelődtem miatta, hogy lehet előrébb kell hozni a gépfrissítési terveimet így kb. tíz év után...
(#) img válasza bbb hozzászólására (») Jan 18, 2025 /

Pedig érdemes lenne előre menekülnöd mert nem, hogy az AM3, de már az AM4 platform is jó ideje halott. Ha nem szeretnél sokat költeni a Ryzenre ugrással akkor inkább válts Intelre mert már a 8. gen procikkal (a legkisebb Win 11 kompatibilis) is jobb ár-érték arányú, nagyságrendekkel erősebb és fejlettebb konfigot kapsz relatíve kis pénzért, szemben az AM3 platformmal.
(#) bbb válasza img hozzászólására (») Jan 18, 2025 /

Nem halott, hanem elavult. Nyilván remek dolog az újabb, csak kedvem nincs foglalkozni vele, míg ez jó. Na most, hogy nem jó, rá lettem kényszerítve, hogy váltsak. Csak ugye ez azt jelenti, hogy hirtelen körül kell néznem és kiadni nem kevés pénzt. Azt pedig kényelmesebb egy működő rendszer mellett megtenni. A következő valószínűleg ryzen7 8700 lesz, de a hozzá való alaplapokkal kompromisszumot kell kötnöm. Most a hat sata portomból öt foglalt. Ha még árakat nézek, akkor négy portig cirka 50k egy lap. Amint viszont hat port van rajta, 140k körül mozog. Na ilyenkor kell elgondolkozni, hogy mennyit használom még a DVD / blueray meghajtót, s vegyek-e egy sata vezérlőkártyát, vagy hagyjam ki azt is...
Mivel a mostani játékokkal nemigen játszok, ezért a videokártya a ráér kategória, majd valamikor lecserélem, de addig megteszi a 1050ti is.
Ez a gép is közel tíz évet ment, a következőt se két évre fogom megvenni.
(#) img válasza bbb hozzászólására (») Jan 19, 2025 /

Megértelek.
(#) img hozzászólása Vas, 14:20 /

TOSLINK optikai ADÓ aljzat, 3.3v

Szervusztok!

KERESEM a címben szereplő alkatrészt fekvő kivitelben, nem csavaros rögzítéssel hanem fém rögzítő lábakkal, amik szintén beforraszthatóak (ha ilyen nincs, akkor jó a műanyag lábas is). Fontos, hogy ne 5v-os, hanem 3.3v-os legyen.

Bekötése hátulról nézve: IN / 3v3 / GND.

Köszönöm!
(#) img válasza img hozzászólására (») Vas, 19:59 /

Kiegészítés:

A hazai boltokban csak csavaros rögzítésűek kaphatók, viszont fém forrasztható lábasra lenne szükségem mert mások a méretei és nem fér el ott, ahol kellene neki. Olyan mint a Cliff OTJ-8, csak annak a mellső két rögzítő lába műanyag:

https://www.cliffuk.co.uk/products/optical/FCR684208Tlarge.jpg

https://www.cliffuk.co.uk/products/optical/opticaljacks.htm
(#) erbe hozzászólása Hé, 17:55 /

Game port dugó

Game port dugót (apa) keresek. Nem baj, ha nincs meg minden tüskéje. Igazából csak az egyes és a következő sor első tüskéje, a 9-es fontos.
Ha lehet, Zalaegerszegen. Érte megyek, mert sürgős lenne.
Biztos van nekem is valahol de most csak DB 15, -25, -37-eseket találok.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Hé, 19:01 /

Itt ülök a gép előtt, időnként rákattintok, válaszolt-e valaki. Ott az orrom előtt a hiba, nem szúrja ki a szemem. Kimentem bezárni a tyúkokat, közben ugrott be.
Db 9, -25, -37-es van, de éppen a Db15-ös kellene.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Kedd, 22:09 / 1

Időközben megoldottam. DB 25-ösből kihúztam a felesleges tüskéket és így rá lehet dugni a 15-ös aljzatra. Egyik végére illesztve. Persze oda kell figyelni. Szebb lenne valódi párjával.
(#) xxxyyy válasza erbe hozzászólására (») Kedd, 23:19 /

Ha ezt keresed akkor 2 héten belül levélben szívesen küldök neked egyet.

https://www.hqelektronika.hu/hu/d-sub-15p-dugo-cs-ds015p-2
(#) erbe válasza xxxyyy hozzászólására (») Kedd, 23:55 /

Igen, erről van szó. De mert most már nem sürgős, majd csak előkerül a zacskó, amiben a kincseimet őrzöm.
Köszönöm.
(#) em hozzászólása Csü, 20:22 /

Kaputelefon

Sziasztok, a képen látható lakás egységet keresek. Az enyémben valószínűleg kontakthibás a hallgató kapcsolója, néha nem szól, de mozgatás után igen. Portafon és hasonló lehet a neve. Köszönöm.
(#) uniman válasza em hozzászólására (») 13:00 /

Az egy TESLA készülék. Ha lecsavarozod a falról, ott lesz a típusazonosító száma.
(#) granpa válasza uniman hozzászólására (») 15:11 /

És még az is lehet, hogy nálam hempereg egy.
(#) uniman válasza granpa hozzászólására (») 15:26 / 2

Szia! Igazából csak a típusszám fontosságára akartam célozni! A külső tucatnyi másfajta belsőt is rejthet...
Elégséges lehet a kapcsolót kicserélni...
A hozzászólás módosítva: 15:34

Tesla_DT.jpg

Következő: »»   130 / 130
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem