Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztor teszter

Témaindító: fureszk, idő: Júl 1, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) tothbela válasza Gafly hozzászólására (») Máj 26, 2022 /

Igen, rákattintottam a nevére, és a főcímoldal jött be. Talán majd valami más néven újra benéz.
(#) Gafly válasza tothbela hozzászólására (») Máj 26, 2022 /

Majd kitaláljuk hogy fiúként vagy lányként regisztrál megint.
Lányként nekem nem annyira jön be a mocskolódás.
(#) somitomi hozzászólása Jan 22, 2025 /

bolti teszter tapasztalatok

LCR-T4, LCT-T7 és ehhez hasonló, interneten sokfelé kapható alkatrészteszterekkel kinek milyen tapasztalatai vannak? Tekercset, ESR-t mennyire tudnak jól mérni?
(#) Gafly válasza somitomi hozzászólására (») Jan 22, 2025 /

Az LCR-T4 segítségével próbáltan egy "puskás" trafó fél primerjének az induktivitását, az mondta rá hogy MOSFET.
Mint minden univerzális cucc, nem tévedhetetlen...
(#) somitomi válasza Gafly hozzászólására (») Jan 23, 2025 /

Azt gondoltam, hogy nem egy mindenttudó készülék. Az érdekelne inkább, hogy az arányok milyenek, másik 99 tekercset jól lemért, vagy mindig matatni kell az alkatrésszel és ötször rátesztelni, hogy egyszer tekercsnek nézze.
Az igazi kérdés tulajdonképpen az, hogy van egy saját építésű Arduteszterem, ami tekercset egyáltalán nem mér és érdemes-e amellé/ahelyett beszerezni egy ilyen kütyüt. Vagy hogy az LCT-T7 van-e annyival jobb, ügyesebb, mint amennyivel többet kérnek érte
(#) Gafly válasza somitomi hozzászólására (») Jan 23, 2025 /

Van amit jól mér.
Sok energiát aztán nem öltem a dologba (bár volna elképzelésem, hogy mi vezeti félre)...
(#) Ge Lee válasza somitomi hozzászólására (») Jan 24, 2025 /

Induktivitás mérésre felejtős. Ha kisebb (ferritmagos) induktivitásokat akarsz mérni arra jó egy LCM2 vagy LCM3, ha nagy vasmagos (hálózati trafó stb) induktivitást akarsz mérni arra minimum egy DER EE DE-5000, amikor nézegettem pár éve ez volt a legolcsóbb műszer ami erre alkalmas (100Hz, 120Hz, 1kHz, 10kHz és 100kHz mérőfrekikkel tud mérni), egyenesen Japánból küldték átszámítva 50 ezer Ft körüli áron, minden más műszer a 100 ezer feletti kategóriában volt, olcsóbb LC műszerek és régi mérőhidak is a vicc kategória, mert általában csak egyetlen (1kHz) frekin tudnak mérni ami a kis értékeknél de a nagyoknál pláne, teljesen hamis értéket fog adni.
Nekem van tranyóteszterem is, ugyanarra az induktivitásra (ami valójában 3,8H) néha azt írja ki, hogy hibás alkatrész, néha azt, hogy 27pF-os kondi, néha meg azt, hogy 10,9H.
(#) somitomi válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 28, 2025 /

Trafót nem akarok mérni (eddig sose kellett), bontásból vagy házilag csinált kis tekercseket méricskélnék vele főleg. LCM2-t nem találja nekem a Gugli, LCM3 néven ezt találtam, erre gondoltál? Ha jól látom, a KIT gyártása már megszűnt, nekem meg PIC programozóm nincs, szóval ez jó lenne, csak honnan szerzek én ilyet?
(#) Ge Lee válasza somitomi hozzászólására (») Jan 28, 2025 /

Ha tudsz PIC-et írni nekem az LCM2-höz elvileg van minden, hex, nyákterv stb, de van elvileg valahol egy LCM3-am is amit nem használok, ha kell keress meg privátban, nem mondom 100%-ra hogy eladó de mondjuk 51%.
(#) user1914 válasza somitomi hozzászólására (») Jan 28, 2025 /

He kell én tudok PIC-et írni ha van hex. Bp.
Üdv. M.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem