Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   297 / 298
(#) kaqkk válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Jan 25, 2025 /

Talán egy pontos típusszám segítene , meg az hogy a led hányat villan két szünet közt (ez hibakód)
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2025
(#) gabesz.mi074 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 25, 2025 /

Model SR-L36NMB Találtam rajta kb 3mp et világít ugyanenyit nem folyamatos a villogás nem hagyja abba. Bekapcsolás után a kompreszort hallom elindul kb 10 másodpercet működik majd hallom felül kattan egy relé és ez a hiba jel jön elő folyamatosan. Le vettem a mélyhűtő hátsó részéről a műanyag elő lapot a ventilátor forog a zsalu is folyamatos forgásban van addig amíg hiba jelre nem ál. Leolvasztás előt a kompreszor folyamatosan működött és az oldala is meleg volt. Most nem jó.
(#) kaqkk válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Jan 26, 2025 /

hibakód Valószínűleg a légzsalu hibája
(#) gabesz.mi074 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 26, 2025 /

Igen ! Le vettem a takaró műanyag borítást az ál meg először ,megálás után relé katanás hang ,és leál a gép.10 másodpercet működik. A jel adóra ellenálás mérővel mértem rá valami 8k.ohm ellenálást mér milor összefordul a jel adó erről egyebet nem tudok. Gumit le vettem a zsaluról hátha fogja de akor is ez van. Fűtőszálat is kinyomoztam 170 óhm de mint írtad nem ez a kód jelentése.
(#) gabesz.mi074 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 27, 2025 /

A légzsalu motor tengelyén lévő Red relé öszeforgatáskor 6.8 Kóhmos elelenálást mérek ha öszeforgatom.Ez így rendben ?
(#) kaqkk válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Jan 28, 2025 /

Ha a reed relé zárásakor méred akkor nem biztos hogy jó , 0 körüli értéket kellene produkálnia (ő egy kapcsoló) .De látni kéne a kapcsolási rajzát a cuccosnak mert ez a 6.8K szerepel az ellenállások szabvány sorában , előfordulhat hogy még a reed relével sorba van kötve egy ellenállás is .
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2025
(#) gabesz.mi074 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 28, 2025 /

Köszönöm a választ! AX21névre halgató van rólla leírás a neten (Datashet) Akárhogy mérem csak 0 óhm nincs ha öszeforog.300óhm mindenféle érték. Ki kellene váltani vagy ilyet honan ,nem tudom még
(#) elactrofan válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Jan 28, 2025 /

Reed relé közvetlen a két lábát mérted? mert akkor nem mérsz bele semmit. Esetleg zárd rövidre, akkor hogy viselkedik?
(#) gabesz.mi074 válasza elactrofan hozzászólására (») Jan 28, 2025 /

Nem mértem bele semmit.2vezeték a stekerre megy semmi nincs közte mert lehúztam
(#) gabesz.mi074 válasza elactrofan hozzászólására (») Jan 28, 2025 /

Ez volna az forgás érzékő a fotón nem látszik a másik oldala AX21 felirat és ez egy reed relé .Tehát nincs itt elenálás csak a 2fekete vezeték
(#) kaqkk válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Jan 28, 2025 / 1

A műanyag tokban még lehet ellenállás , de próbáld meg a két kivezetést összekötni hogy akkor mit művel a hűtő megindul e vagy hibát dob .
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2025
(#) gabesz.mi074 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 28, 2025 /

Értem. Az ellenálást a tokban nem tudom van e de a relé ellenálása bizonytalanul változok mikor összeforgatom.
Holnap majd nekiálok.
(#) kaqkk válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Jan 29, 2025 / 2

Ha ez a helyzet akkor valószínű a red hibája ...
(#) huncsi válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 29, 2025 /

Szia!
Nekem egy 11 éves Indesit produkált ilyen hibát

A megoldás ez lett:

"Hívtam hűtőgép szerelőt mert a hűtő - folyamatosan ment és a hőfok szabályzó nem szabályozott, ezért a felső részben túlhűtött -, 30 ezer forint volt a javítás. Feltöltötte gázzal, valami szűrőt cserélt benne és tett bele valami tömítő szert is a folyadékba, mert szerinte az öregedés miatt elszökik a gáz. 6 hónap garanciát adott."

Ez 2018-ban volt.
Azóta jól működik a lelkem, idén nyáron lesz 18 éves...

(kaqkk fórumtársnak igaza lehet: Ez a kezdődő gázhiány első jele ... )
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2025
(#) elactrofan válasza huncsi hozzászólására (») Jan 29, 2025 /

Idézet:
„tett bele valami tömítő szert is a folyadékba,”
ilyen nincs ez paraszt vakítás
(#) huncsi válasza elactrofan hozzászólására (») Jan 29, 2025 /

Tett bele valamit, láttam
(#) elactrofan válasza huncsi hozzászólására (») Jan 29, 2025 /

gázt mást biztos nem
(#) StMiklos válasza elactrofan hozzászólására (») Jan 29, 2025 / 2

Szevasz!

Pedig van: https://bolthely.hu/beijerref/id/00324--Errecom-Extreme-ultra-tomit...500507
Nem ez a cég vagyok, de forgalmazunk ilyet vagy 5-8 éve.
Lassú gázvesztése hűtők, leginkább porózus ajtókeret fűtés "foltozására" való.
Sokat adunk el, van ahol használ, van ahol tulajdonképpen nagyobb beavatkozás, hűtő kidobás helyett utolsó mentsvár ha már kiment a szerelő.
És ilyenekből van: savlekötő, vízlekötő, teljesítmény fokozó is.
Bár belém azt verték, hűtőrendszerbe soha, semmit..

Változik a világ..

Üdv: Stmiklos
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2025
(#) elactrofan válasza StMiklos hozzászólására (») Jan 29, 2025 /

amikor én dolgoztam 15+ éve ilyen nem volt. mindig tanul az ember
(#) Macsek71 válasza huncsi hozzászólására (») Jan 29, 2025 /

Köszi az infót ...

Egyenlőre nem találtam mestert ... Amikor benéztem a gép alá, mögé, a látottak (erős korróziós nyomok) a csere irányába mozgatnak
(#) huncsi válasza Macsek71 hozzászólására (») Csü, 11:11 /

Szívesen!
Talán nem ismered: H. Ford-tól megkérdezik, melyek a legjobb autó.
Ford: Az új...
(bocs, ha ismerted)
(#) Macsek71 válasza huncsi hozzászólására (») Csü, 17:48 /

Csak néztem, miért hozod Fordot, és az autót - szeretnék egy autót venni a közeljövőben, sajnos sem új, sem ford nem jöhet számításba ...
Így, hogy hűtőt is kell cseréljek, még lejjebb kell adnom az igényeimet ...
(#) huncsi válasza Macsek71 hozzászólására (») Csü, 18:43 /

Sajnálom, ha nem érted...
(ezek szerint nem ismered ezt az anekdotát)
(#) hermit123 hozzászólása Szo, 0:15 /

Fagyasztó szekrény - Elektra Bregenz FSN 9267-2

Sziasztok,

az a gondja, hogy tulhut. -18 fokra beállítva -24-ig hűt.
Hogyan lehetne azt kideríteni, hogy hoerzekelo, vagy vezérlő panel hibás-e?
(#) Joe_001 válasza hermit123 hozzászólására (») Szo, 9:40 /

Vagy kalorikus hiba. (gázhiány is így kezdődik...) A hűtős tudni fogja.
A hozzászólás módosítva: Szo, 9:41
(#) hermit123 válasza Joe_001 hozzászólására (») Szo, 10:38 /

Gazhianynal épp az ellenkezője van, hiaba megy (szinte) állandóan a kompresszor, nem tudja elérni a kívánt hofokot, nem?

Amúgy megvolt az is, akkor nem tudott -2 fok alá hűteni.
Hutos megnézte, nem volt benne gáz, nyomasproba oké volt, feltöltötte, 1,5 hetet ment nála O is észrevette hogy tulhut.
(#) pipi válasza hermit123 hozzászólására (») Szo, 13:30 /

Hali!
Azért az sem mindegy hol mérsz hőmérsékletet. Milyen hőmérséket intervallumban kapcsolgat ki/be?
Nálam pl -33-at is tudok mérni a befújásnál, a kompresszor ezt tudja, ha megy, fix hideget nyom, ha eléri a tér a beállított hőmérsékletet kikapcsol... Viszont a tényleges tér hőmérséklet -14 - -17 között mozog.
(#) Joe_001 válasza hermit123 hozzászólására (») Szo, 13:39 /

Majdnem.
A gázhiány kezdetekor az elpárologtató először lefagy, majd később szűnik meg a hűtés.
Adagolós gépeknél a szelep elzáráskor, ahogy fogy a közeg úgy kezd hűteni és egyre jobban, majs leáll a hűtés a közeg mennyiségétől függően.
(#) huncsi válasza elactrofan hozzászólására (») Szo, 18:13 /

Gázt, tömítőt és szűrőt

IMG_0036.jpg

(#) hermit123 válasza pipi hozzászólására (») Vas, 11:31 /

-24 van a gép belsejében, miután leállt a kompresszor. Elég hamar visszakapcsolgat utána, majd később küldök róla infót - arduinoval monitorozom a működést
Az jutott meg eszembe, hogy az ajtón van egy beépített kijelző, viszont kábelt nem láttam sehol, ami magába a testbe menne, nem lehet hogy ez vezeték nélkül kommunikál a testbe épített vezérlő panellel (a -24:maradt a vezérlő "fejében", hiába állítom at a kijelzőn barmire)?
Bár ha én terveztem volna, biztos nem bonyolitom így túl.
Következő: »»   297 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem