Fórum témák
» Több friss téma |
MJE a kitalálójának fantázia neve, egy sorozatban. Egyéb jelölések pl. gyártósor, gyáregység, dátum.
A WO felirat nem a típusmegnevezés része, még akkor sem ha elöl szerepel a tokozáson. Egyébként az MJE a Motorola prefixe volt, de manapság inkább csak a számmal azonosítanak ennél a tranzisztortípusnál.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2025
Nos, megmértem a feszültségeket az elkóknál és a kimeneten is. Nincs azon semmi. Sem az elkóknál nincs 330Volt, sem pedig a kimeneten. Sem 12Volt, sem 8Volt, semmi.
Viszont, az izzó sem világít, tehát nincs már zárlat sem. ...Az nem lehet baj ugye, hogy nem 100Wattos az izzó, hanem csak 60Wattos?
Keresd meg, hogy mi állja az útját az áramnak.
Hát... Ahogy én logikázok, azon a kis tekercsan, vagy trafón megy át a szufla. Meg kell néznem mégegyszer a diódáknál. Vagy nem tudom. Remélem holnap lesz egy kis időm méregetni.
Hali!
Azért a betáp és a kondi között olyan sok alkatrész nincs, ahol megszakad a villany... A zöld RTC cuccost cserélted már?
Az helyett lett téve másik. De az volt mondva, hogy a nélkül is működnie kell. De ma ha sikerül, átnézem jobban.
A hozzászólás módosítva: Szo, 5:13
Igen, a nélkül is működnie kell, ha átkötöd a helyét. Ha meg tettél bele másikat mérd meg, hogy átmegy e rajta az áram.
Sikerült továbblépnem a méréseket illetően. Azon a kis rtc akármin nem jutott át a feszültség. Kiforrasztottam és tettem a helyére egy biztosítékot. Most átjut a feszültség, a kondiknál megjelenik a feszültség, de nem folyamatos. A mérés pillanatában 286 voltot is mutatm de azonnal beesik nullára. A kimeneten valamennyi feszültség megjelenik mert nem teljesen süket, de ott is beesik. Esetleg lehet még valami gond vele? Vagy megpróbáljam égő nélkül?
Tegyél 2 3 égőt párhuzamosa.
Ha jó akkor kihagyhatod utána.
Párhuzamosan?
Az a helyzet, hogy ezt az égőt sem volt könnyű beszerezni.
Kipróbáltam az égőt kiiktatva. 580Vol és 0V kózött váltakozik. Kb másodpercenként. De a kimeneteken nem látszik feszültség.
A terméket nézegetve, van készleten. De ha rendelni akarok 4db-ot, akkor már csak 1db van. 3db-ot előjegyeznek. Gagyi oldalak. Egyébként volt egy masik hely, ahonnan rendeltem a meglévő raktárkészletre. 3 hete várom.
A hozzászólás módosítva: Szo, 13:45
A tl IC milyen tapfeszt kap másodpercenként?
A két pici tranzisztort cserélted?
Nem cseréltem még acpici tranzisztorokat. Eddig nem én foglalkoztam az áramkörrel. Kiforrasztva, be tudom őket mérni ugye? Meg kivenném az MJE-ket is. Hogy is kell? Diódára mérni ket-két láb közt?
Igen, masodpercenként. 580-0-580-0-580-0.... A hozzászólás módosítva: Szo, 15:05
Hiába méred lehet jónak méred de szkóppal nézve nem kapcsol.
Értem. Nem probléma, rendelek. Mindegy honnan, de rendelek.
Esetleg kérnék egy kis segítséget. A képen szereplő alkatrészeket én ki szeretném cserélni. Addig most nem szeretnék mérni semmit. Kérdésem a következő. Érdemes-e még bármit cserélni? A képeken azok vannak, amit cserélni akarok, a linkek alatt pedig, amik közül választani kellene? A típust beütve, egy-egy oldalon sok fajtát felhoz. Melyiket kellene? És ugye, érdemes-e még bármit kicserélni? pl. azt az LM358-at? Köszönöm! Kistranzisztorok Elkók MJE 13005-2 tranzisztor LM358P A hozzászólás módosítva: Szo, 19:28
Nem! Nem midegy, hogy honnan rendelünk! El kéne felejteni azt a weboldalt végre, nem reklámozni!
Rendben. Nem rendelek ezekről a helyekről. De akkor honnan? Mert nagyon nem lehet találni értelmesnek látszó weboldalat. Főleg olyat, ahol ezeket az alkartészeket meg is lehet venni.
Hq elektronikánál van készleten abból ami neked kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |