Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Borhűtő vezérlő panel
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Hutty válasza Honda130 hozzászólására (») Feb 6, 2025 / 1

MJE a kitalálójának fantázia neve, egy sorozatban. Egyéb jelölések pl. gyártósor, gyáregység, dátum.
(#) kadarist válasza Hutty hozzászólására (») Feb 6, 2025 / 1

A WO felirat nem a típusmegnevezés része, még akkor sem ha elöl szerepel a tokozáson. Egyébként az MJE a Motorola prefixe volt, de manapság inkább csak a számmal azonosítanak ennél a tranzisztortípusnál.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2025
(#) Honda130 válasza user1914 hozzászólására (») Pé, 19:47 /

Nos, megmértem a feszültségeket az elkóknál és a kimeneten is. Nincs azon semmi. Sem az elkóknál nincs 330Volt, sem pedig a kimeneten. Sem 12Volt, sem 8Volt, semmi.
Viszont, az izzó sem világít, tehát nincs már zárlat sem. ...Az nem lehet baj ugye, hogy nem 100Wattos az izzó, hanem csak 60Wattos?
(#) kadarist válasza Honda130 hozzászólására (») Pé, 22:08 /

Keresd meg, hogy mi állja az útját az áramnak.
(#) Honda130 válasza kadarist hozzászólására (») Pé, 23:11 /

Hát... Ahogy én logikázok, azon a kis tekercsan, vagy trafón megy át a szufla. Meg kell néznem mégegyszer a diódáknál. Vagy nem tudom. Remélem holnap lesz egy kis időm méregetni.
(#) pipi válasza Honda130 hozzászólására (») Pé, 23:47 /

Hali!
Azért a betáp és a kondi között olyan sok alkatrész nincs, ahol megszakad a villany...
A zöld RTC cuccost cserélted már?
(#) Honda130 válasza pipi hozzászólására (») Szo, 5:12 /

Az helyett lett téve másik. De az volt mondva, hogy a nélkül is működnie kell. De ma ha sikerül, átnézem jobban.
A hozzászólás módosítva: Szo, 5:13
(#) btamas81 válasza Honda130 hozzászólására (») Szo, 6:36 /

Igen, a nélkül is működnie kell, ha átkötöd a helyét. Ha meg tettél bele másikat mérd meg, hogy átmegy e rajta az áram.
(#) Honda130 válasza btamas81 hozzászólására (») Szo, 6:38 /

Rendben. Köszönöm!
(#) Honda130 válasza btamas81 hozzászólására (») Szo, 9:16 /

Sikerült továbblépnem a méréseket illetően. Azon a kis rtc akármin nem jutott át a feszültség. Kiforrasztottam és tettem a helyére egy biztosítékot. Most átjut a feszültség, a kondiknál megjelenik a feszültség, de nem folyamatos. A mérés pillanatában 286 voltot is mutatm de azonnal beesik nullára. A kimeneten valamennyi feszültség megjelenik mert nem teljesen süket, de ott is beesik. Esetleg lehet még valami gond vele? Vagy megpróbáljam égő nélkül?
(#) user1914 válasza Honda130 hozzászólására (») Szo, 12:42 /

Tegyél 2 3 égőt párhuzamosa.
Ha jó akkor kihagyhatod utána.
(#) Honda130 válasza user1914 hozzászólására (») Szo, 12:56 /

Párhuzamosan?
Az a helyzet, hogy ezt az égőt sem volt könnyű beszerezni.
(#) Honda130 válasza user1914 hozzászólására (») Szo, 13:13 /

Kipróbáltam az égőt kiiktatva. 580Vol és 0V kózött váltakozik. Kb másodpercenként. De a kimeneteken nem látszik feszültség.
(#) Honda130 válasza Hutty hozzászólására (») Szo, 13:44 /

A terméket nézegetve, van készleten. De ha rendelni akarok 4db-ot, akkor már csak 1db van. 3db-ot előjegyeznek. Gagyi oldalak. Egyébként volt egy masik hely, ahonnan rendeltem a meglévő raktárkészletre. 3 hete várom.
A hozzászólás módosítva: Szo, 13:45
(#) user1914 válasza Honda130 hozzászólására (») Szo, 14:29 /

A tl IC milyen tapfeszt kap másodpercenként?
A két pici tranzisztort cserélted?
(#) Honda130 válasza user1914 hozzászólására (») Szo, 15:04 /

Nem cseréltem még acpici tranzisztorokat. Eddig nem én foglalkoztam az áramkörrel. Kiforrasztva, be tudom őket mérni ugye? Meg kivenném az MJE-ket is. Hogy is kell? Diódára mérni ket-két láb közt?
Igen, masodpercenként. 580-0-580-0-580-0....
A hozzászólás módosítva: Szo, 15:05
(#) user1914 válasza Honda130 hozzászólására (») Szo, 18:21 /

Hiába méred lehet jónak méred de szkóppal nézve nem kapcsol.
(#) Honda130 válasza user1914 hozzászólására (») Szo, 19:26 /

Értem. Nem probléma, rendelek. Mindegy honnan, de rendelek.
Esetleg kérnék egy kis segítséget. A képen szereplő alkatrészeket én ki szeretném cserélni. Addig most nem szeretnék mérni semmit.
Kérdésem a következő. Érdemes-e még bármit cserélni? A képeken azok vannak, amit cserélni akarok, a linkek alatt pedig, amik közül választani kellene? A típust beütve, egy-egy oldalon sok fajtát felhoz. Melyiket kellene? És ugye, érdemes-e még bármit kicserélni? pl. azt az LM358-at? Köszönöm!

Kistranzisztorok
Elkók
MJE 13005-2 tranzisztor
LM358P
A hozzászólás módosítva: Szo, 19:28
(#) uniman válasza Honda130 hozzászólására (») Szo, 19:55 /

Nem! Nem midegy, hogy honnan rendelünk! El kéne felejteni azt a weboldalt végre, nem reklámozni!
(#) user1914 válasza Honda130 hozzászólására (») Szo, 20:00 /

Kistranzisztor bármilyen megfelelő 40 V 0.2A. Pl. fele ár a tiednek ha 1 db-ot vásárol az ember. Pl BC337-40, MPSA18, nem hiszem el nem találsz valamiben 2 db-ot.
A többit nem értem mért akarod cserélgetni. Értelmetlen dolognak tartom.
Negyed óra alatt megkajeltam volna az egész tápot.
(#) Honda130 válasza uniman hozzászólására (») Szo, 20:15 /

Rendben. Nem rendelek ezekről a helyekről. De akkor honnan? Mert nagyon nem lehet találni értelmesnek látszó weboldalat. Főleg olyat, ahol ezeket az alkartészeket meg is lehet venni.
(#) Honda130 válasza user1914 hozzászólására (») Szo, 20:16 /

Elküldöm. Megjavítod?
(#) btamas81 válasza Honda130 hozzászólására (») Vas, 16:12 / 1

Hq elektronikánál van készleten abból ami neked kell.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem