Fórum témák
» Több friss téma |
Az Intel CPU-k iGPU-i már generációk óta nem támogatják a CSM-et.
Az nem minden SSD-hez jó, csak a konzumer szériákhoz. Az ipari szerver SSD-ket (pl. Samsung PM883 stb...) nem kezeli. Mondjuk nekem még sosem kellett szerver SSD-n firmware-t frissítenem, pedig használok ilyeneket.
Olyanon még valóban nem frissítettem firmware-t. Jó tudni.
Tudnál linket mutatni? Mert én mást találtam: Legacy ISO bootolva Linux alatt fut a Firmware frissítés. Pont ez a gondom.
Ez lehet. De akkor miért nem ezt írja? Mi köze van ennek a videokártyához? Hacsak az nem, hogy a kártya processzorát használja valahogy a bootoláshoz.
Keress rá: Samsung Magician. Letöltöd használod.
Azért kell hozzá diszkrét VGA mert az iGPU-k csak grafikus UEFI vBIOS-al rendelkeznek, így nem tudják a sima szöveges boot menüt megjeleníteni, amit a dVGA-k igen.
Letöltöttem, telepítettem. Elfoglal 700 MB-ot, de ilyen menüpont, vagy ráutaló hivatkozás nincs benne.
Hacsak az nem lehet, hogy virtuális gépre raktam, amiben nincs Samsung meghajtó, és így elrejti a Firmware lehetőséget. Ekkor marha nagy programot nem rakok fel a gépre, mert soha többet nem lehet maradéktalanul eltávolítani. Ez más hasonló programoknál kialakult tapasztalat.
0.7 GB = "marha nagy program"
![]() Bal alul update. Nálam nincs frissíthető. Nyilván virtualboxban sem lesz. Legfeljebb ha usb-n adod be neki.
Gigabyte GA-H61M-DS2 alaplapSziasztokKaptam egy fellelt állapotú Gigabyte GA-H61M-DS2 alaplapot, Intel Pentium G2020 SR10H 2.90 GHz processzorral és Spectek 4GB DDR3 1333 CL9 memóriával. Megtakarítottam a processzor érintkezőit és a memória érintkezői izopropil alkohollal, az alaplapot portalanítottam ecsettel. Szemrevételezéssel hiányzó alkatrészt nem láttam, a kondik nincsenek felpúposodva, kifolyva, bios elemet cseréltem benne. Próbáltam feléleszteni de nem sok életjelet ad. Bekapcsolás után újraindulgat kép nélkül, a 3. újraindítás a mellékelt képet adja pár másodpercig, majd újraindul és ez ismétlődik. A proci kicsit elkezd melegedni, memóriát eltávolítva sípolja a memóriát. A procit és a memóriát többször is újra illesztettem, de nem hozott változást. Integrált videokártyával próbáltam. Bios beállításokat töröltem. Mi baja lehet?
Van benne HDD is?
A saját telepítése? Üdv. M.
Nincs csak az alaplap, proci, és ram. Billentyűzet és égér rá van kötve, a cpu hűtő is be van kötve.
Van bele való másik procid, meg memóriád? Csak úgy tudod kiszűrni, hogy melyik a ludas, ha ki tudod cserélni, és megnézni hogy mit csinál egy másikkal.
Ha nincs változás proci, meg memória csere után sem, akkor az alaplap maga döglődik. Ezen a lapon minden kondi már szilárd elektrolitú, azok nem púposodnak, de ezer más baja is lehet. A tápegység hibátlan? Annak a bizonytalansága is okozhat újraindulásokat. A hozzászólás módosítva: Szo, 21:07
Sajnos jelenleg nincs hozzá másik cpu és memória sem.
Van a közelben valamiféle PC szerviz? Elviszed nekik, és ha jó fejek egy próbát megcsinálnak így.
Esetleg eladják neked a procit vagy ramot, ha kiderül, hogy a tiéd rossz. ilyen öreg alaplap is lehet hogy hever náluk a lomosban.
Szia!
Annak idején nem egyet keltettem életre BIOS írással mert ezeknél gyakran sérült a tartalom.
Több videó is van erről az alaplapról a youtube-on. Úgy tűnik ez egy eléggé problémás cucc...
A Gigabyte hardverek úgy általában problémásak, vagyis inkább ők maguk a probléma. Pl. Giga VGA-t sosem vennék mert a frissen vett kártyáknál is a forróság és az önsúly feszítő erejének hatására reped ill. törik a panel a PCIE csatlakozónál, szakadnak fel a vRAM chipek a B1-től kezdve és van, hogy maga a GPU mag alatt is a BGA pad-ek. Most is van nálam egy RTX3090 ami némi artifactolás meg fagyogatás után eljutott abba az állapotba, hogy már a driver sem látja a kártyát.
Szervusztok!
Megint segítséget kérnék. Még mindig gondom van ezzel a megjelenéssel. Van amikor 2 hétig is rendben megy aztán egy nap 2-3 alkalommal is megzavarodik.Gyenge angol tudásomban nem bízva vajon szoftver vagy hardver gondja van? Köszönöm ha tudsz segíteni.
Erre keressél rá a google-ben: video tdr failure nvlddmkm.sys, lesz bőven találat.
Több böngésző is le tudja fordítani neked a találatokat.
Az Nvidia videokártyádhoz tegyél fel újabb (vagy régebbi) drivert "a puding próbája az evés" alapon: ha stabilan működik akkor jó.
![]() power offSziasztok!Nem életveszély, csak idegesítő: I3-as gép, W7-el. Ha kikapcsolom (kilépés), akkor felpörög minden ventillátor és nem kapcsol ki. Volt anno egy frissítés, azóta csinálja. Power management-et néztem setup-ban, semmi ilyen, logikusnak gondolt beállítás nincs. Mi lehet az oka?
Köszönöm de azt már próbáltam. 2 hétig jó volt aztán megint rájött az ki-be kapcsolódás. Most az előbbi hozzászóló oldalakat próbálgatom de mindegyikre azt kapom, hogy nem kompatibilis az én kártyám és nem tesz fel semmit.
Az Nvidia oldaláról való drivert tedd fel. Milyen kártyád van pontosan?
Vagy a tápegységed adta meg magát. Mindazonáltal a PWM ventilátoroknál az a normális ha a vezérlés megszűnésekor teljes fordulatra pörögnek fel mert a működési módjukból adódik, ugyanis a vezérlés csak lassítani tud rajtuk.
Most egy NVIDIA GeForce GT 740 van a gépben. Azt hiszem vagy a tápot kell lecserélnem vagy valami más kártya után kell nézzek.
Ohhh, ezt nem is néztem, hogy vezérlés nélkül 100%-on megy, megint tanultam valamit. Különben minden tökéletes, egy VHS digiző gép, ritkán használom. A tápegység (esetleg csere), lehet, hogy megoldja. Köszönöm az iránymutatást! (de fura, hogy egy win7 frissítés után kezdte el ezt játszani).
"Ha kikapcsolom (kilépés)"
Nem kilépéssel kell kikapcsolni, hanem leállítással: csak elírás vagy tényleg így csinálod? |
Bejelentkezés
Hirdetés |