Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „drágán kell kalibráltatni minden hivatalos müszert,” Idézet: „a szerelö amugy is észreveszi, ha a müszere hülyeséget mutat.” Idézet: „kizárolag pénz keresés céljábol hoznak ilyen törvényeket.” Igazad van, és mégse! Így is van olyan "klímaszerelő" gyökér, aki csípőfogóval szerel hűtőkört, szerinted mennyire szarná le a műszerei pontosságát?? Az a baj, hogy az ilyet nehéz bizonyítani.
Leengedni letudom a hűtőközeget egy flakonba szerintem abból vissza is tudom tölteni. A csöveket körbe tudom cinezni az sem lehet gond. Nyomáspróbát meg a nagy kompresszorral elvégzem. Már csak szint a színnel összekötöm azt mehet is a gép.
Idézet: Ezt kétlem ... Nem véletlenül találták ki a hűtőközeg lefejtő készüléket .„Leengedni letudom a hűtőközeget egy flakonba szerintem abból vissza is tudom tölteni” Ja ! A hűtéstechnikában nem használnak cint , csak keményforrasztást aminek megvan az oka . A hozzászólás módosítva: Sze, 19:32
Nem tudom mikor találkoztál pontatlan modern müszerrel.
Nekem elég sok dolgom volt a kötelezö kalibrácioval ( csak a berendezés ami ehhez kellett kb 60000 dollár volt, igaz nem mezei DVMre). A jo 15 év alatt a sok ezer müszerböl talán kettön volt a megengedettnél nagyobb hiba. Föleg a javitott müszerekhez kellett kalibrátor, hogy javitás után ki lehessen adni a megfelelö dokumentumokat. És nagyon gyanitom a sima DVM-ket sem a mérési hiba miatt viszik a kalibrálo mühelybe, hanem a szabályok miatt. Javitani ezeket meg az áruk miatt nem éri meg, mert rendszerint többe kerül, mint az uj müszer ( meg egy Flukenél is). Sok DVM esetében a kalibrácio is többe kerül mint az uj müszer, föleg ha a müszer sok funkciot tud, mert az elöirás szerint a müszer valamennyi funkciojárol igazolást kell adni. Ha tudod ird meg mibe kerül ma egy kalibrácio, nekem még megvan 1985-ben kiadott jegyzökönyv a Flukehoz ( az eredeti ár 1/3-a volt), es ha jol emlékszem 2 évente kell kalibrálni, ha mint hivatalos munkaeszközt vezeted. Persze, hogy vannak olyanok is akiröl irsz,, de azokat kétlem,, hogy az ilyen agyament rendeletek kiszürik. Szerintem az amerikai rendszer sokkal hatásosabb, mindig vállalnod kell a felelöséget a munkádért hivatalosan vagy fusiba és ha balhé van, akkor rendszerint az okozott kár tizszeresét sozzák a nyakadba, igy sok amatör inkább vagy tisztességesen kitanulja a szakmát, vagy hozzá sem nyul. Ezért ott akár autot is lehet gyártani a garázsban, mifelénk még kereket vagy lámpát sem lehet másfajtára cserélni. A hozzászólás módosítva: Sze, 20:06
Idézet: „Leengedni letudom a hűtőközeget egy flakonba” Hülye lenne az magától átmenni, szivattyúzni szokták, főleg a végén, mikor vákuum tartományában szívod a berendezést (lefejtő készülékkel) Idézet: Itt keményforrasztás van!! 400-500 fok, szilfox, vagy ipari ezüst használatával!„csöveket körbe tudom cinezni” Idézet: „Nyomáspróbát meg a nagy kompresszorral elvégzem” A szilárdsági próbanyomás itt kb. 30bár!! (meg kellene néznem az idevágó szabványt) Átlagos levegő kompresszor ennyit nem ad! Ide pl. nitrogén palack kell reduktorral!!
Csak annyit mondok, hogy egyes szivárgásmérők(keresők) érzékelője öregszik!!
Persze ettől még sok minden túl van tolva...
Elképzelhetö, de miután ahhoz még a nevesebb gyárak sem specifikálnak semmit, nem hiszem, hogy azokkal foglalkozik valaki. Nem is igen tudom pontosan hogyan is müködik az egyik alig használt müszeremen van egy 3 állásu kapcsolo, villany-, vizvezeték meg fémkeresönek. Sok év után a multkor vettem elö és vettem észre, hogy a felülete mintha mézzel lett volna bekenve.
De érdekes modon sokkal pontosabban mutatott, mint az ujabb DVM NCV érzékelöje. Ha jol emlékszem most használtam elöször pedig már vagy 15 éve megvan. Eredetileg a lézer gimbal miatt vettem meg, de ez is benne volt a csomagban.
Látom te szakember vagy.
Elviszem hozzád a készüléket, hogy rendbe tegyed. Természetesen megfizetem a költségeket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |