Fórum témák
» Több friss téma |
A téma lezárásra került! Nem tudsz hozzászólni!
Tisztelt hozzáértők !
Adott egy SSR-60 DD szilárdtestrelé, ami elvileg 60 A egyenáram kapcsolására alkalmas, kép mellékelve. Komoly hűtőbordára tettem és 24 V mellett kapott 18 A sima ohmos terhelést. Pár perc múlva forró lett a hűtőborda és a relé kapcsain 3 V esett, aztán 1-2 perc múlva meg is adta magát, átment zárlatba ! Kérdésem, hogy ez normális ? Miért írják rá a 60 A-t, ha ennyit tud ?
Mekkora feszültség mellett 60A? Mert a totális disszipáció (Pt) számít igazán, ha hűtést tervezel.
Amint írtam 24 V mellett nem bírta a 18 A-t csak percekig ! Tehát a kapcsolt teljesítmény volt 430 W-nyi ! A relé kapcsain 3 V esett, tehát ő 54 W-ot fűtött, ami szerintem tragédia, mert nem arra vettem, hogy fűtsön !
Értem én, ennyit bír a kütyü. Nyilván nem egy Siemens minőségű termékről van szó.
Lassan értem én is, bár a számok, meg a mértékegységek a Siemensnél is azok lennének ami a Foteknél, de lehet inkább "Fostek" !
Ólcsó húsnak híg a leve. Ebben a videoban a 40A-es változatot boncolják. Abban BUF410 tranzisztor van, aminek a határadata 15A. Elég messze van a ráirt 40A-től. Ha már úgyis megdöglött, akkor megnézhetnéd ebben mi van, és legközelebb került el a kínai SSR-eket.
A hozzászólás módosítva: 15:31
Hol vásároltad? Van a neten pár hely, ahol megmutatják a hamisítványok belsejét. Töredék áramú komponensekből van összerakva.
Kezdő kérdések topikban is feltett ugyan az a kérdés. Kérjük, a fórumszabályzat szigorúbb betartását!
Köszönjük. |
Bejelentkezés
Hirdetés |