Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: Ha így kezded , jobb ha neki sem állsz , vegyél egy hűtéstechnika tankönyvet jól olvasd át (vagy 5*) aztán kérdezz . „Van valakinek esetleg tapasztalata?”
Hello! Első körben! Nagyon-nagyon kell matekozni, egyébként belefuthatsz abba hogy inged-gatyád kifizeted villanyszámlára !!!!
Vizhozam, vízhömérésklet , mennyi hőmennyiséget akarsz kihozni, stb.stb.
Ezek csak az alap kérdések. A hűtőkör méretezéshez szükséges adatokat nem lehet hasraütősen megadni. Milyen hűtőközeget akarsz használni, a kompresszorod milyen hőmérséklet tartományra és milyen hűtőközegre készült, sok sok kérdés !!!!!!
Nem akarom a tettvágyat lelohasztani, de nekünk is akik sok-sok éve hűtőznek-klímáznak, lehet jobban megéri készen megvenni. Tudom nem két fillér, viszont ha házilag bütyköl össze valamit az ember, lehet az lesz a drága. A hozzászólás módosítva: Csü, 18:15
Akkor majd nekiállok és ha kész vagyok jelentkezek ahogy szoktam
![]() Nem áll tőlem messze a technika csak gondoltam tapasztalatot cserélek, de ez kissé érdekesen indult, na sebaj majd akkor bemutatom ha már be lesz szerelve. Fentebb Klimás56 megközelítése a témához már sokkal barátibb, de igaza is van oda kell figyelni mi hogyan készül, elég kevés a videó is róla interneten, leírások vannak képletekkel,segédletekkel,azok mentén már egy kicsi készült (370W felvett villamos össz. teljesítmény 2290W leadott hőteljesítmény, durván 6-os cop-vel kerreg), viszont most óhatatlanul olyan dologba ütköztem hogy víz-víz közeg kell , mivel padlófűtéshez kell használnom.
Hajrá !
![]() A hozzászólás módosítva: Csü, 18:25
Így működik ha bent 6 fok van. 20 percet megy, leolvaszt, és fűt tovább. Még 15 fokban is lefagy a beltéri leolvasztáskor, akár.
Szia,
olvasd végig, sok tudás és tapasztalat van itt Főleg payagyerek bejegyzésire érdemes nagyobb figyelmet fordítani. Tudom elég sok, én végig olvastam, érdemes. Én is nagy lendülettel álltam neki, szinte minden meg van hozzá, de pihen a projekt, mert kicsit le is higgadtam és sok fontosabb dolog van amire kell az idő, de folytatni fogom. Sokba lesz, de ha hobbinak nézed kevésbé fáj ![]() Igaz még mindig jóval olcsóbb mint a többmilliós gyáriak. Sok sikert kívánok hozzá! A hozzászólás módosítva: Pé, 19:06
Köszönöm, szerintem este neki is futok, sosem árt ha tanul belőle az ember.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |