Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma beszerelése, fűtés-hűtés házilag
Lapozás: OK   108 / 108
(#) Andralin válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 10:13 /

Ez lehetne magyarázat, de laikusként úgy tudom, hogy a beltériből érkező kondenzvíz desztillált víz, ásványi anyagoktól mentes, tehát vízkövet nem okozhat, minimális, elhanyagolható szennyeződés lehet csak benne, ahogy Bakman is írta fentebb.
(#) Bakman válasza Andralin hozzászólására (») Kedd, 10:44 / 1

A "minimális" és "elhanyagolható" mennyiségtől több van benne. Maga a víz desztillált víz, de kicsapódás után még érintkezik a forgatott és poros levegővel.

A kültéri lamellái is el tudnak tömődni. Ha vizes, a folyamat sebessége nagyságrendekkel nő, a por biztosan beleragad. Én ilyenről még nem hallottam, de nagy baklövésnek tartom.
(#) Macsek71 válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 11:24 /

Idézet:
„Viszont most olvastam, máshol azt írják klímás szakik, hogy felesleges ilyenekre pénzt kiadni, csak simán elég a kondenzvizet rávezetni a kültéri egység hőcserélőjére, mondjuk egy több ponton kilyukasztott cső bevezetésével és az teljesen elpárologtatja a beltériből érkező vizet.”

Anno én is elgongolkodtam ezen, de az eltömödés veszélye miatt nem csináltam meg.

A másik ötletem a kültéri ventillátorának légsugarába porlasztani a vizet, (esetleg a lapátokra szerelt mechanikus porlasztóval). Ehhez mondjuk kicsit bele kell nyúlni a készülékbe - csak akkor permetezzünk, ha forognak a lapátok ...

Most jut fejembe : a régi szovjet ablakklíma alja mintha úgy lett volna kialakítva, hogy a kondenzvíz pár mm-ig megállt az aljában - adtak neki némi esélyt elpárologni ...
(#) elektroncso hozzászólása Kedd, 21:19 / 1

R600a vásárlás

Üdv!
Aki jártas ezekben a dolgokban attól kérdezném. Igaz, hogy a R600a hűtőközeget a 420g-os kiszerelésben zöldkártya nélkül meg lehet venni? Szerintem nem de ismerős állítja, hogy ebben a kiszerelésben ezt meg lehet venni bárkinek. Melyik az igazság, tudja valaki?
(#) dB_Thunder válasza elektroncso hozzászólására (») Kedd, 23:29 /

Most zsebből nem tudok neked 101% pontos választ adni, de mivel az izobután GWP-je is rendkívül alacsony, simán el tudom képzelni, hogy F-gáz azonosító nélkül is megvásárolható!!
Például R290 megvehető!
https://bolt.baranyihutestechnika.hu/r290-hutokozeg-370g-palackban-...nelkul
(#) Andralin válasza Bakman hozzászólására (») 8:40 /

Értem, köszönöm a választ. Akkor valószínűleg marad majd ez a porlasztós megoldás.
(#) levaitamas válasza elektroncso hozzászólására (») 11:33 / 1

Szia!
Mivel természetes hűtőközeg, ezért bárki megveheti. Nem F-ÜHG.
A hozzászólás módosítva: 11:35
(#) elektroncso válasza levaitamas hozzászólására (») 13:12 /

Köszönöm a választ! dB_Thunder neked is köszönöm!
(#) tamkov válasza elektroncso hozzászólására (») 15:42 /

Szia,
én itt vettem (meg R290-et is):
https://www.vrec-co.hu/spd/2271/Hutokoz-HC-R600a-420gr-UN2037-Q

Itt amit nem vehetsz meg, nem is tudod a kosárba rakni.
Következő: »»   108 / 108
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem