Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: Na ja! Mert jönnek már az SSD-k!(Solid State Disk) „nagyon le mentek az áraik.”
Az meg mi a rák?
Jó ez, nekem pl még egy 8 éves 40Gb-os samsung van a gépemben, és míg él, ott is lesz! (Persze van még ott egy 100-as de azzal is így vagyok) Idézet: - ebből én azt veszem le, hogy piszok drágák lesznek. Márpedig sajnos átlak magyar emberke nem lenni ennyi pénz vacakra „Mert jönnek már az SSD-k” Idézet: -ezt elolvasva inkább maradok a jó öreg kattogónál Meg ha azt vesszük hogy 500Gb 13.000Huf, akkor ez a kapacitás SSD-ben kb ugyan enyibe kerüne csak a végére kéne még tenni vagy 3 db nullát „De nem feledkezhetünk meg a hátrányokról sem” Samsung 32 GB-os változat mely 75 000 forint
Emlékezz vissza, Comodor 64, Amiga 16 világára. Az egyik korai szaklap szerint amikor megalkották a 100MB-os HDD-t,
Idézet: írták.„A merevlemezek tárolókapacitása már nem növelhető” Ha visszagondolok hogy a 2001-ben 40GB merevlemezemet 50 rugóért vettem.... Mindennek eljön a maga ideje, én azt mondom.
Okés, ha itt lesz az idő én is ilyet fogok venni, de arra azért még várhatunk egy kicsit...
Ez igaz, két három évet még kibír a "régi motoros" meghajtónk is. :integet2:
Azóta megoldódott a probléma! Gyanús volt, hogy már a BIOS sem látta, úgyhogy kicseréltem az IDE kábelt, meg másik tápkábelt dugtam rá, és egyből működött. Low-level formatot elkerültem. A maxtort pedig szeretem, van egy 99-ben gyártott 20 gigás Maxtorom, mindent kibírt eddig, és a mai napig hibátlan. Csak egy kicsit hangos. Ezt a depo.hu-n találtam, elég jó áron adták.
Mostmár csak a Grub Error 18-cal szembesülök minden indításkor, ezt próbálom megoldani. Ubuntu Studio-t azóta se tudtam kipróbálni.
Szia! Nem akarok hülyeségeket beszélni, csak elmesélem velem mi történt, hátha segít.
Tavaly augusztusban vettem egy ACER Aspire 5310 notebook-ot. Haza rohantam vele, XP CD bedug, aztán telepítés elkezdődik (vagyis felmásolja a szükséges fájlokat először) aztán sikít, hogy nincs merevlemez. Hát, mondom van, de azért megnéztem - és tényleg volt 80GB-os Serial ATA csatolású vinyó. Agyon fórumoztam magam külföldön, mire két hét után sikerült egy megoldást találni. Az XP nem tartalmazta a SATA winchesterek driverét, ezért azt sem tudta mivan. Egy működő gép XP-jén sikerült egy N-Lite nevű program segítségével beintegrálni a szükséged drivereket a telepítő CD-be. És így szépen ment is a telepítés. Ezután már csak a többi driver-el volt gond, ugyanis ezt a gépet a Vista-val gondolták eladni így nem létezett driver az eszközökhöz. Utólag kiderült, hogy HA lett volna ebben a típusban olyan bios, amiben a sata müködést át lehetett volna állítani ide-re, akkor egyszerűbben is ment volna. Plussz, ha lett volna flopy meghajtó, akkor a telepítés elején be lehetett volna adni a drivert. Mindenesetre egy oldalon leírtam, hogy is kell ezt megcsinálni, nézzétek meg a számlálót, amíg a telcsiszámom kint volt, a fele nagyjából fel is hívott, aztán levettem ACER 5310 XP telepítés A gépen egyébként valamilyen LINUX kezdemény volt és miután eltávolítottam, állandóan valami GNU GRUB cucc jött elő, aztán a google segítségével végleg kinyírtam. Ennyi...
A master boot record-al kell csinálni valalamit, hogy a GRUB error eltűnjön, most keresem, ami nekem is jót tett....
Klasszikus fegyver kell ide!
Norton Utility 3.5! Ez egy DOS-os gyöngyszem, floppyról bootolsz, utána absolut sector módban kézzel felülírod az egész master boot sectort, vagy csak kiirtod a végéről az 55AA-t.
HOLD FOGYATKOZÁS VAN!!! 23 óra körül van a legnagyobb takarásban, több, mint 80%.
Csak kár hogy itt semmit nem lehet látni a sok felhőtől. Az előbb voltam kint direkt megnézni, de semmi. Korom sötét van.
Húúú, de jó hogy írtad majdnem elfelejtkeztem róla! Köszi!
Itt nálunk teljesen derült az égbolt!
Pont most akartam ezt én is beírni!
Amúgy dél-délkelet felé keressétek a Hold "maradványait"!
Megoldottam!
Csináltam egy 20 megás ext2 partíciót a lemez elejére, amire rámásoltam, majd beállítottam a grubot. Az volt a gond, hogy régi a bios és csak a lemez első 512MB-járól tud bootolni. Hát most onnan fog. Ubuntu Studio nagyon szép, nem volt időm mélyebben kipróbálni, de jól néz ki!
Ezt nevezik kettős látásnak
Vagy esetleg nem is a Földön laksz, hanem pár fényévvel odébb, és mondjuk ott több Hold is van
Végül is a világháló az világháló!
Akár egy másik csillagrendszerből is olvasható a fórum? Rendeljünk valami érdekes alkatrészt!
Sziasztok!
Mennyibe kerülhet egy kb.4kilós erősítő elpostázása? 690ft, mint szimpla postai csomag 25kg-ig? Köszi!
Akkor buktam 200ft-ot... na mindegy...
Nagy téma volt itt anno a hejesirásunk (helyesírásunk).
Nos most testközelből tapasztaltam meg a gazdasági hatásait. (ahogy írtam régen jó helyesíró voltam, most pedig katasztrófa). Az egyik szoftveremet a helyesítási hiba miatt nem vették meg kb 30.000 Ft-ot hozott volna nekem. Nagyon rendes volt az érdeklődő megírta, normális stílusban. Úgyhogy elegem lett és elkezdtem újra átnézni a helyesírásunkat. Szóval azoknak akik nem foglalkoznak a helyesítással üzenem, hogy sokba kerülhet ez nekik a későbbiekben :gumicsirke:
Köszönöm!
Remélem, mindazoknak, akik nem képesek normális helyesírással leírni amit szeretnének, ez jó tanulság lesz! (Különösen az értelemzavaró helyesírási hibákat utálom, de van néhány olyan, amitől a hajam az égnek áll... )
Igen én is így vagyok vele mondjuk egy lessz vagy egy kissebb csak idegesít, de amikor már nem is értem, hogy mit ír akkor elgondolkodom szeretett magyartanárom létének értelmén .
Igaz ez a mostani olyan hiba volt amit sok helyen írnak helytelenül: Szerviz és annak ragozott alakjai. A neten kb fele így fele úgy írja, és akármennyire is kerestem nem találtam egy megbízható helyesítási jegyzéket. Megyek a könyvesboltba
ne m értem hogy mi, balyod van az hejesírásal
Ha már így felmerültek a rendezvények: Hétvégén jön valaki Győrbe Skoda találkozóra?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |