Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   601 / 601
(#) VIM válasza Porez hozzászólására (») Feb 15, 2025 /

Szia! Én csak egy műkedvelő vagyok ebben a témában. A ventilátor és a kollektor között van egy keverő egység a gáz membránnál. Nem tudom, hogy annak meghibásodása, csere intervalluma vagy a membrán elöregedése mennyire ismert ennél a típusnál, hogy okozhat e ilyen tüneteket. A ventilátor inverteres fordulatszabályzású de annak is van csapágyazása ami miatt a fordulata az adott üzemhez képest esetleg nem kielégítő ha a csapágyak ki vannak száradva vagy kopottak (hiába golyós, abból is készülnek rövid élettartamúak). A ventilátort azért említeném, mert a fordulata lényeges a főégő működésében a lassú gyújtáshoz de erre a kérdésre egy ezzel foglalkozó szakember tudna megválaszolni, hogy az üzemállapotokhoz (fűtés ill. HMV) milyen "felfutási sorrendben" fordulatváltozásokkal kell működnie a ventilátornak.
(#) sakrafi válasza Porez hozzászólására (») Feb 15, 2025 /

Szia!
A ventilátor az PWM vezérlésű és a vezérlőpanelnek küld vissza fordulatszám információt,úgyhogy szerintem kizárható a ventilátor hiba.Inkább a gyújtószikra energiája lehet gyenge.Ellenőrizni kellene az elektródát,gyújtókábelt illetve a csatlakozásait,gyújtótrafót,ha az külön egységként van szerelve.Égő tisztítás nem tudom volt-e.Lehetne még csinálni egy füstgáz elemzést,hogy milyenek az égési paraméterek és ha kell azokat bekalibrálni a gyári értékekre.
(#) Inhouse válasza patexati hozzászólására (») Feb 18, 2025 /

Szia!
Bocs, valamiért nem dobta fel a HE, hogy kaptam választ. Köszönöm, hogy megnézted!
Már csak az lenne érdekes, hogy ha lenne még 2 érték, egy plusz és egy mínusz pár foknál...
(#) Inhouse válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 18, 2025 /

Amire válaszoltam ez első hozzászólásnál, az Ariston Class Premium, ahol egy pozitív együtthatójú hőmérséklet szenzor van 1k-s, KTY81-122, én emiatt neveztem PTC-nek, de lehet, hogy tévesen. Mindenesetre nem NTC.
De simán lehet, hogy a keresett kazánnál (Cares S24, EVO, ONE), már NTC van 10k-s értékben.
(#) Inhouse válasza proli007 hozzászólására (») Feb 18, 2025 /

Szia!

Köszi! Kicsit elkavarodtam a táblázatok között... Most akkor a HEStore-ban kapható 640-10k termisztor melyik a táblázatok közül? Amit jelöltél, az a 11-es táblázat, 6.103 oszlopában van. Hogy kell ezt érteni? A 2322 640 3/4/6 egy nagy család és ezen belül 10k és kész, vagy vannak még legalább pontosság szerint változatai?
Az 5-ös táblázatban is egy 25C fokon 10k-s változat van, 6.109 jelöléssel, de ott a 0C fokon csak 24,2K.
Mit nem nézek jól? Illetve ezek az alkódok miért nincsenek jelölve a HEStore-ban?
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 18, 2025 /

A HEstore által árultnál 3977K az anyagállandó, de ami a 11-es táblázat utolsó oszlopában szerepel, ott 3,255 az RT/R25, ezzel nagyjából ki is jön a 31KΩ körüli érték...
A 2-es táblázatban, ahol R25 10k, ott írja is, hogy 3977K a B25/85...és a 3-3% pontosságú a 6103-as? Barna, fekete, narancs jelöléssel.
(#) proli007 válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 18, 2025 / 1

Hello! Én csak megnéztem a Vihay katalógusban, hogy melyik NTC karakterisztikája hasonlít legjobban a nulla fokon megadott értékhez. Nem vagyok egy NTC szakértő, de gyanítható, hogy különböző anyagösszetételű jellemzőkkel is gyártanak eszközt és esetleg válogatják is Őket a pontosság szerint. De hogy ezt a hőfok szerint teszik, arról kétségeim vannak az eszköz olcsóságát figyelembe véve. Én egy termisztor értékét-karakterisztikáját-tartósságát nem tartom szentírásnak. De ahol alkalmazzák, szerintem erre a gyakorlatban nincs is szükség.
A hőmérséklet pontos mérése-érzékelése részemről egyébként is "síkos pálya".
NTC-ről..

Sajnos a HeStore-ban sok esetben nem pontosítják az árult eszköz típusát, vagy éppen az eszközön utótagjaként szereplő betű/szám jelölés nem is szerepel a gyártó katalógusában.
Néha azért sem, mert nem a katalógusban szereplő gyártmánya az eszköz, hanem valami utángyártott dologról van szó, melynek azért paraméterei részben eltérőek.
De ha a HE gyártótól rendeli az eszközt, akkor az biztos megadja a pontos típusát, adatlapját.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2025
(#) Inhouse válasza proli007 hozzászólására (») Feb 18, 2025 /

Köszönöm szépen.
(#) Lucifer válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 18, 2025 /

Bocs, én a Genus One manualt néztem amit nem te említettél.
(#) fokormanyzo hozzászólása Feb 21, 2025 /

Sauneir Duval kombitek F 28 Kazán 20 másodperc üzem után leáll

Tisztelt fórum segítséget szeretnék kérni. Sauneir Duval kombitek F 28 Kazán 20 másodperc üzem után leáll. 04 hibakód, levegő és víznyomás érzékelőt és a lángőrt kicseréltem. 1 hétig rendesen üzemelt. Volt egy áramszünet és ugyan azt csinálja mint előtte. A melegvíz szolgáltatás rendesen üzemel nem áll le a kazán. Esetleg lenne-e valakinek valamilyen ötlete mi lehet a visszatérő hiba oka. Köszönöm.
(#) VIM válasza fokormanyzo hozzászólására (») Feb 21, 2025 /

Szia! Az ionizációs elektródát próbáld meg a láng magjába állítani vagy közelebb venni az égőhöz. Valószínű, hogy a fűtés indulásakor a láng alacsonyabb intenzitása miatt annak magja nem szolgáltat elegendő ionáramot ha HMV vételezés alkalmával pedig kielégítő.
(#) szeva000 hozzászólása Feb 23, 2025 /

Fondital E86 hibakód

Hi!
Megint itt vagyok a fonditallal.Elektronikát megcsináltam most már, elektróda is lesz, de még a régi is jó. Az antea KC most olyat csinál, mikor megnyitom a konyhai csapot, kidob egy E86 hibakódot, ami el is tűnik 1-2mp alatt, viszont beírja magának. Ez sem mindig van, 2-3 naponta jön elő.
Jelentése a könyv szerint:
Előremenő hőmérséklet
túl gyorsan emelkedik...
Megnéztem, a szivattyú hibát kizárnám, légtelenítést ír még.
A szivattyúnál kilégtelenítettem. Hol lehet még levegő? ( ha egyáltalán az lehet a baj) . A kazán tetején is van egy automata légtelenítő még.
Vagy mi lehet még az oka?

Amúgy teljesenrendben működik a kazán.
(#) pherbiehu válasza Csibi80 hozzászólására (») Pé, 11:31 /

Szia!
Jól emlékszem, hogy nektek az SD Isotwin F24 EA típusú kazánotok van?
Sikerült minden hibát kiküszöbölni?
(#) Inhouse válasza szeva000 hozzászólására (») Pé, 14:28 /

Szia!

Milyen hibát találtál az elektronikában?
(#) sakrafi válasza szeva000 hozzászólására (») Szo, 20:36 /

Szia!
Ha csak melegviz készítésnél írja akkor HMV hőcserélő fűtés oldali dugulása van valószínűleg.
(#) szeva000 válasza Inhouse hozzászólására (») Vas, 22:48 / 2

A nagyfesztrafó húzott át. Vettem egy másik panelt használtan hirtelen, de hogy volt időm, szétszedtem a trafót, újra öntöttem normálisan és semmi gond. Amúgy a másiknak is ilyen baja volt, azzal lett javítva. Ritka mocsok olasz szarok ezek...
(#) szeva000 válasza sakrafi hozzászólására (») Vas, 22:52 /

Igen,azt sem mindig. 2-3 naponta, pillanatra kidobja az E86ot és megy tovább. Ki kellene szednem akkor majd a hmv hőcserélőt? most már a fűtés idény végéig ki kell bírnia. Melegvizet tudok villanybojlerrel is csinálni.
Következő: »»   601 / 601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem