Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es világítás

Témaindító: xodak, idő: Aug 6, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   184 / 185
(#) uniman válasza proli007 hozzászólására (») Jan 30, 2025 /

Nem lehetetlen, csak nehézkes a LED panel fotóin a LED-ek huzalozását követni.
Meg ezt is leírtam, hogy szerintem hogy van (olvastad?):
"3C2B feliratot a LED panelon, tudjuk mit jelent: 3 sorban 2 párhuzamosan"
Azaz (ezt feltételezem): 3 pár párhuzamosan kötött LED chip van sorosan kötve...
Itt írtam a LED-ek soros/párhuzamos kötéseinek jelöléseiről...
(#) proli007 válasza uniman hozzászólására (») Jan 30, 2025 /

Persze olvastam, de én nem tudom hogy vannak kötve a Led-ek (ebből sem).
Csak azért említettem, mert ha párhuzamosan van kötve bármi és egyiket rövidrezárod, akkor valami mást is kisöntöltél. Bárhogyan is vannak kötve.
(#) uniman válasza proli007 hozzászólására (») Jan 30, 2025 /

A két feketepöttyös LED van párhuzamosan kötve... Ezért írtam, hogy elég csak az egyiket átkötni egy óncsöppel (a másik hibás akár a helyén is maradhat). A 108 voltos, 160 mA-es táp, ha áramgenerátoros, csökkenti a kapocsfeszültségét.
Persze, így a távolból, merész a feltételezésem...de majd remélhetőleg beigazolódik.
(#) kala1982a hozzászólása Hé, 13:01 /

100W COB LED chip

Sziasztok, rendeltem 100W-os Chip-et. Van 36V-os 3,5 A-es tápegységem. Áramkorlátozó ellenállást szükséges sorba kötnöm a LED-el? Ha igen, mekkorát? Leírásában ennyi van : Foward current: 100w (3000mA) Driver voltage: 30-36V.
(#) uniman válasza kala1982a hozzászólására (») Hé, 19:40 /

Ilyen kérdésre nem lehet válaszolni! Tudjuk ugyebár, hogy áramgenerátoros tápegység szükséges az efféle LED-ek megtáplálásához.
A te tápod milyen?
(#) Massawa válasza kala1982a hozzászólására (») Hé, 20:14 /

Ha 36 Voltos a LED meg annyi a trafo is, akkor nem kell semilyen ellenállás.
(#) wbt válasza kala1982a hozzászólására (») Hé, 21:46 /

Jó hűtéssel, ha tud a tápod áramkorlátot, akkor nem kell semmi, ha feszültséggenerátoros, akkor mindenképp egy soros 1-2ohm-mal kezdeném, azon tudsz mérni áramot. Aztán annyira hajtod, hogy beálljon a termikus egyensúly / max áram (-20mV/k-el csökken a nyitófeszültség). A hűtésről ne tessék elfelejtkezni, nálam kisebb CPU borda+ventillátor van rajta, épp hogy elég.
(#) erbe válasza uniman hozzászólására (») Hé, 22:08 /

Azzal kezdte a kolléga, hogy COB LED. Chip on Board. Tehát az áramgenerátor chipet integrálták a panelba. Ha a tápegység feszültsége megfelelő tartományba esik, a többi a chip dolga. A hűtés meg a gazdáé.
(#) uniman válasza erbe hozzászólására (») Hé, 22:26 /

Ebben olyan biztosan nincs! 10 sorba kötött Led chip 10x párhuzamosan kötve a "board"-on...
Persze a kérdező hiányos infók alapján vár tőlünk választ...
AC 230V 100W-os LED modul meg ilyen...talán ezzel kevered.
DE mutathatsz egy olyat is...megnéznénk.
A hozzászólás módosítva: Hé, 22:34
(#) pipi válasza erbe hozzászólására (») Hé, 22:28 /

https://www.google.com/search?hl=hu-HU&ie=UTF-8&source=andr...i-rev1
Rosszul tudod. A cob a led chipeket jelenti egy panelon, vezérlést nem
(#) kala1982a válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 7:51 /

Igen, az kimaradt. 10 oszlop, 10 párhuzamosan kapcsolt LED, ellenállás nincs a "modulon". A tápegység pedig az a beépíthető kínai lyukas tetejű állítható 3A(nagyobbra emlékeztem) 36V, van rajta egy poti, 58V-36V-ig állítható.

LED.jpg

(#) uniman válasza kala1982a hozzászólására (») Kedd, 8:35 /

A tápodat nem ismerem, leírásod kevés. Ha rákötöd a LEDet, vagy elfüstöl, vagy világítani fog (egy darabig biztos).
Én csak 50W-os COB-ot használtam, az is már nagyon forrósodott...a hűtését megoldani rendesen egy 100W-osnak, az necces lesz!
A hozzászólás módosítva: Kedd, 8:37
(#) kala1982a válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 8:53 /

Ez a tápegység.

Régi kocka processzorhűtőborda és ventillátorral gondoltam hűteni.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 8:54
(#) uniman válasza kala1982a hozzászólására (») Kedd, 9:04 /

Ezt írtad! (Olyat ott nem látunk):
Idézet:
„58V-36V-ig állítható”

Ha az 28V akart lenni...
A hozzászólás módosítva: Kedd, 9:05
(#) kala1982a válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 11:48 /

Először a 3A-ert választod ki, aztán a 36V aktív lesz. Kíváncsiságból a kis potmétert végállásba tettem és úgy mértem rajta 58V-ot a legkisebb állásban 36V-ot.
(#) uniman válasza kala1982a hozzászólására (») Kedd, 14:15 /

Hát ez eléggé szokatlan szabályozás...
(#) kala1982a válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 16:18 /

Ezt mértem.
(#) pipi válasza kala1982a hozzászólására (») Kedd, 16:27 / 1

Szerintem ezen a tápon áramkorlát nem állítható, csak a feszültség, az meg a melegedés függvényében változó a leden. Direktben ne köss rá ledet.
És az írásod szerint "Driver voltage: 30-36V." akkor ez táp sok neki, én tuti visszavenném kb 80-90%-ra a fényerőt, de azt csak áramgenerátos tápon lehet jól beállítani. Esetleg soros ellenállás, és csökkented a tápfeszt a fényerő függvényében
A hozzászólás módosítva: Kedd, 16:31
(#) lajos1969 hozzászólása Pé, 15:04 /

Ws2812b

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem van egy ilyen ledvezérlőm, nem sok mindent tudok róla a ledszalag nem volt meg hozzá, 1,5 méter volt hozzá gyárilag. Vettem most egy 5 méteres ws2812b-s ledszalagot de csak 70db ledet müködtet!??
Lehet, hogy a vezérlő csak ennyit tud?
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) Bakman válasza lajos1969 hozzászólására (») Pé, 15:19 / 1

Ha a vezérlőben csak 70 LED-hez van írva program, akkor csak annyit tud vezérelni. Ezeket a LED-eket egyenként kell megszólítani.
(#) lajos1969 válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 15:24 /

Köszi erre gondoltam én is!?
(#) Bakman válasza lajos1969 hozzászólására (») Pé, 15:42 / 1

Opciók:
1: Csak 70 LED-et használsz.
2: 70-esével párhuzamosan kötöd a szalagokat. Így minden 70-es csoport egyformán fog viselkedni, ugyanazt a vezérlést kapja mindegyik szakasz.
3: Készítesz/készíttetsz új vezérlést annyi LED-re, amennyire akarsz.
(#) lajos1969 válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 15:53 /

Ok értem!?
(#) wbt válasza lajos1969 hozzászólására (») Pé, 17:16 / 2

Szia! Ha a forrást megtalálod, akkor meg kell nézni, azt írják-e, hogy 70db-ot tud csak (!), de jónéhánynál be lehet állítani a LED-ek számát. Mondjuk, gyanús, hogy csak ennyit tud, mert 70x3=210 és a kisebb uC-kben 256byte RAM van (kínai MCS51 magú nagyon sok).
(#) lajos1969 válasza wbt hozzászólására (») Pé, 17:43 /

Hát a forrást nem igen lehet megtalálni!??
Majd veszek olyan vezérlőt ami tudja.?
A hozzászólás módosítva: Pé, 17:44
(#) uniman válasza lajos1969 hozzászólására (») Pé, 18:15 / 1

Lehet, hogy infóhiányos a hozzászólásod....?
Az "AI" azt mondja, hogy a cuccod egy RGBW színváltós állólámpa roncsa.

Talp.jpg

(#) wbt válasza lajos1969 hozzászólására (») Pé, 18:17 / 1

Vételi forrásra gondoltam (nem forrásprogramra), túrni kell a temu/ali/bangood stb. ott van hevenyészett leírás (néha). Ami tud sokmindent, tapasztalatom szerint 6-8000Ft+, de ott tényleg mindent lehet szét-össze-vissza-alá-fölé állítgatni. Kérdés, mire szeretnéd használni? Csak úgy bohóckodjon vagy kültéri farsang, karácsonyfa... No, meg van olyan is, ami SD-kártyáról fut, az, ha jól emlékszem tud 2048 pontot is. Rádiós, infra, hangra, forintárfolyamra változik... vagy dmx512 to WS. Ha egy kicsit tudsz programozni, akkor faék a protokol, sokkal bonyolultabb lesz a távirányító kezelése (főleg szinkronban).
(#) lajos1969 válasza uniman hozzászólására (») Pé, 18:36 /

Az AI is tévedhet néha!?
Nem csak RGBW.?
(#) lajos1969 válasza wbt hozzászólására (») Pé, 18:37 /

Köszi!?
(#) uniman válasza lajos1969 hozzászólására (») Pé, 21:00 / 1

Ha megméred az első képeden látható talpat és az azonos a rajzommal...
Többféle néven is forgalomban van ilyen lámpa. A hozzátartozó eredeti LED sor ezek szerint nem járt nálad...?
A hozzászólás módosítva: Pé, 21:01
Következő: »»   184 / 185
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem