Fórum témák
» Több friss téma |
Mi az a "li."?...nem szeretjük a rövidítéseket.
A bekötési rajz ott van a lágyindítón...a motorral csak úgy köthető össze! A tápfesz rákapcsolása után kezd működni...
Jó lenne ha felvázolnád a felállást, hogy amit szeretnél megvalósítani, az hogyan áll most össze.
Idézet: Ezt elmagyaráznád, hogy mi lenne? A motor forgórésze az hogyan van csatlakoztatva a konnektorra? Miért, mi értelme van vagy mi célt szolgál így? „A konnektor egy nyitott armatúrában van.” ![]()
Talán egy konektorba dugna többféle gépet...így nem kell mindegyikbe külön külön 1-1 cuccot beszerelni.
Bár én sem értem: "relé...optó...kondi...figyelőtáp" ![]() A hozzászólás módosítva: Pé, 22:28
Idézet: Most akkor van feszültség a konnektorban vagy nincs? Figyelő feszültség ... „Alap esetben nincsen feszültség a konnektorban, mivel a lágy indítóról indul, és csak egy figyelő feszültség van a kapcsokon. Amint meghúzom a (ravaszt), egy optocsatolón keresztül meghúzza a relét, ami rákapcsolja a feszültséget, az li.-ra és a ledet is átkapcsolja fixen, a figyelő tápra, leválasztva a konnektorról. Persze a relé átkapcsolása alatt az optót egy kondi tartja amíg a relé le nem váltja a figyelőtápra.” ![]()
Hello! Igen jól látod. Mutatom hogy miért van rá szükség, csak a visszakapcsolással van bajom.
![]()
Ez a rajz nekem "mórickául" van...
De te vajon érted a bekötését annak a cuccnak? A motor fixen van bekötve, mikor a tápot rákapcsoljuk az elektronikára...érthető? A hozzászólás módosítva: 13:42
???????
![]() Neked meg mi bajod van?????? Persze hogy értem. Bizonyítandóan használom is, csak egy kapcsolós elosztóval adom rá a feszt. Ezt elkerülendő szeretném autómatizálni. Slusz-pasz. ![]()
Csupán a skiccedet nem értem, az nem kapcsolási rajz .
Ennek "automatizálásában" nem hiszek. Nem próbáltam, de ha a lágyindítóra rá van kapcsolva a 230V és a motort kapcsoljuk, úgy nem működhet ez a lassú felpörgést biztosító áramkör. Más lenne a bekapcsolási áramlökés határoló, amilyen pl. a mikrosütőkben van beépítve...az automatikus. A hozzászólás módosítva: 14:44
Pontosan ezért van 12volt a konnektor kapcsain, amivel a motor kapcsolóján keresztül, kapcsol a relé, ami átkapcsolja a konnektorról a 12voltot. a 12v tápjára direktbe, és kapcsolja a hálózeti feszt a lágyindítóra. Csak ha elengedem a kapcsolót, úgy marad a relé, mivel az fixen leválasztja a 12 voltot a konnektorról, átkapcsolva a 12 voltos tápra. Itt akadtam meg.
![]()
A lökés határoló lépcsős, és nem felfutó típus. Ebből, meg van 5 db-om. Ezzel kéne megoldanom.
2kW-os a gérvágóm, és indulásnál, komoly az áramfelvétele. max 13A a bizti, és a fogaskerekeknek sem tesz jót a hirtelen erő....
Hát akkor bele kell szerelni külön-külön mindegyik gépbe 1-1 darabot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |