Fórum témák
» Több friss téma |
Van benne? Külön kaptad kosárban?
A Boombox Amerikából indulhatott, ott volt minden nagyobb, mint egyébként és része lehetett a rap-es, break-es korszaknak is. Az utcazenélés, tánc kelléke volt.
Nem külön kaptam. Csak a gombok kellenének oda, ahol bejelölted. A mechanika benne van. Benyúlok és lehet nyomkodni.
De valóban vannak hiányosságai.. Hantor boombox projekt beindultSziasztok!Az elmúlt héten nagyon beteg lettem, ezért nem voltam dolgozni. 2-3 napig semmi mást nem csináltam, csak az ágyat nyomtan. Na de aztán, eljött az a perc, amikor kicsit jobban lettem és már feküdni sem bírtam, úgy fájt mindenem. Kikeltem az ágyból és nekiláttam komótosan a Hantor felújításának. Ahogy az eldöntődött, első dolog a tisztogatások voltak, utána jöhet az összerakás utáni hibafeltárás. Ez részben igaz is lesz, de azért voltak olyan dolgok, amiket nem akartam kihagyni még összeszerelés előtt. Ilyen dolgok az ismert hibákkal összefüggésbe hozható esetleges hibák. Mik is ezek? Nem működtek a két kijelzőt vezérlő furatszerelt "SMD" mikrokapcsolók. Ezt tudom, hogy hülyén neveztem meg, de nem tudom mi a pontos neve. A 8-9 db gomb közül 1db megnyomására reagált a készülék. A panelen műszerrel méregetés beigazolta, hogy hiába pattognak ügyesen a gombok, már pedig akkor sem érintkeznek! Ezeket kicseréltem újakra. Szerencsére kapható. A következő panelen a magnónak van valami hosszú csúszó kapcsolója. Mivel a magnók közül csak az egyik oldalit láttam forogni és csakis két alkalommal, ezért hosszas érlelődés után úgy döntöttem, megpróbálok belenézni a hosszú kapcsoló belsejébe is. Ehhez ki kellett forrasztanom a helyéről. Mindent fényképeztem és sok dologról Rich dokumentumot is írtam, hogy egyértelműen ugyanúgy kerülhessen vissza, ahogy kivettem. A csúszó kapcsoló, nem tudom pontosan mit csinál,(kapcsol ![]() Voltak még ilyen sorba szerelt funkció választó kapcsolók, amiket tényleg sokáig lesegettem. Gondoltam magamban, ahogy a mirokapcsolók kinéztek, meg ez a hosszúkás kapcsoló, akkor ezek sem hiszem, hogy szebbek lehetnek belül. De ugye ezeknél nem jöttem rá, hogy kiveszem a panelből, utána hogy folytatom a szétszerelését? Ezek műanyag házasak, lehet hogy ragasztva vannak. Végül a szisztémájukat megértve, rájöttem, hogy a 6 lábúak egy-egy váltó kapcsoló, a 12 lábúak 2db váltókapcsoló Így be tudtam mérni az összeset. Ezekkel szerintem nem lesz probléma. Szépen kapcsolgatnak, az összes. Az egyenirányítós résszel, vagyis azzal a panellel vagyok picit dilemmában. Ez a készülék teljesítmény része. Ezen van az egyenirányítás, és ezen a két végfok. Mindent diódát és kondenzátort megrendeltem hozzá a Hestore-ről. Ma meg is jöttek. De hogy kicseréljem-e, azzal még tanácstalan vagyok. A 45 év miatt, a szívem azt súgja, hogy igen. De egy pici részem azt, hogy először inkább hadd működjön a többi része a cuccnak. Ennek a készüléknek a paneljeit rettenetesen könnyű forrasztani. Az ónszippantó szalag ahogy kirántja az ónt a furatokból és a lábakról, az csúcs. Látszik, hogy régen milyen frankó ónt használtak. A panelek is nagyon jó állapotban vannak. Nem hiába élnek még 45 év után is. Ha rajtam múlik, még 45 évet fog. ...Csak az a baj, hogy szerintem én nem fogok már annyit. A magnó mechanikákat is elkezdtem javítani. Mechanikailag nincs sok bajuk...Bár, ahogy vesszük. Ékszíjakat rendeltem, pár fogaskereket. Ez nem sok. Viszont, az egyikről sajnos elveszett egy pici pöcök. A pillanat állj klikk-klakk alkatrésze. Az úgynevezett Pause lock. Megvan a cikkszáma is, és azt sikerült kiderítenem, hogy sok Sharp magnóban ugyanilyen rendszerű a magnó mechanika és ráadásul, ennek az alkatrésznek a cikkszáma is pontosan ugyanez. Kellene egy hasonló korú rossz Sharp és ki lehetne belőle venni. Vagy valahogy le kéne gyártanom, de még nem tudom, hogy hogy. Ötleteim már vannak, csak nem tudom hogy működne? A baj a kis ékpályával van. Nem tudom hogy működne? A magnó mechanikák javításával még félben vagyok, mert várom az ékszíjakat és a fogaskerekeket. Viszont a pici rudós végálláskapcsoló féléket itt is meg fogom tisztítani, mert biztos hogy oxidált a felületük. Nagyon jó érzés javítani ezt a készüléket. Nem gondoltam volna hogy így fog tetszeni. A sok krómozott gomb, amiket kopottnak hittem, csak koszosak voltak. Egyről nincs lepattanva, vagy feljőve a króm. Atomstabilan rajta van mindenhol. Egy gomb kopott króm ügyileg. Ez az "A" oldal play gombja. De ha ennyire maszív az összes gombon a króm, akkor az "A" oldal play gombját hányszor nyomhatták meg, hogy anyagvastagságra elkopott rajta a króm?
Szia!
Ez a mechanika nem csak pár hasonló korú Sharp-ban volt, hanem kis túlzással 1990 után minden hordozható magnóban. A leírt pillanat-állj probléma típushibája: picit megreped a reteszelő alkatrészt a helyén tartó, "pöcökre rányomós" műanyaggyűrű, és széthullik ez a része. Körültekintve végzett ragasztással általában jó időre megoldható a probléma - csak legyen mit visszaragasztani. A jó hír, hogy mivel egyáltalán nem ritka és egyedi a futómű, ehhez akár valami noname kínaipiacos magnóból is tudsz alkatrészt szerezni. Még az sem kizárt, hogy nekem is van, de ennek utána kéne néznem. Fotót ha tudsz a hiányzó rész környékéről csatolni, az is segíthet, bár én szerintem tudom, mi hiányozhat. A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2025
Juj! Az nagyon jó lenne. Ez a picike alkatrész az, és egy parányi rugó, plusz ami rögzíti egy kicsike kupak szerű záró elem.
Az bánt, hogy a kis kupakot elvileg meg is találtam és mintha egyszer még a koszos állapotban láttam is volna ezt a pici műanyagot. D hogy nem tettem el, az nagyon bánt. Legalábbis, 3 napja próbálok ötletelni, hogy ha eltettem, akkor hova. Van a szüleimnél egy kisebb rádiós magnó, de sajnos nem a 80-as évekből. Az lehet h már nem ilyen. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2025
Aha, akkor a nagyobb darab megvan, csak a kupak veszett el? Esetleg a kis rugó is?
Nem! Ez a másik mechanikáról lett levéve mintának. Tehát, konkrétan egy ilyen kellene legalább. A pici rugó is hiányzik. A kupak az megvan, de ha úgy van, akkor jó lenne az is, hátha jobban megáll a helyén az új.
Szia! Nem nézted meg esetleg azt a pöcköt?
Szia!
Türelem magnóalkatrészt terem. ![]() Mint dolgozó, de egyelőre család nélküli ember, nem úgy megy az, hogy munka után feltétlen rohanok haza, és hozzáférek a műhelysarkomhoz. De most reggel megkerestem, többé-kevésbé komplett mechanikára felszerelve találtam belőle. Vannak rajta más használható dolgok is, vagy le is szedhetem róla a kérdéses részt. Bár talán a helyén szállítva-csomagolva a rugó nagyobb biztonságban van.
Nem türelmetlen vagyok, csak nem beszéltük meg, hogy lesz. Vagy lesz-e egyáltalán? Gondoltam, rákérdezek.
Jöhetne szerintem komplett is, csak mond meg, mit kérsz érte? Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |