Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   175 / 175
(#) jonasr75 válasza Massawa hozzászólására (») 1:02 /

Szia! Jó nagy lavinát sikerült elindítanom
Akkor ezek szerint jó lenne beszerezni egy-egy darab 2 banán apa - egy BNC anya adaptert (pl. ilyet). Tudom, hogy az 5660 Ft/db árú az biztosan jobb minőségű, de kezdetnek az ali-s nem elégséges? Úgyis, ha kitanultam, veszek egy újabbat, amihez ez az adapter már nem kell. Mérőzsinórt viszont nem éri meg az aliról venni mert kb. annyi mint a Hestore-ban, és még számla is van róla. A három közül melyiket érdemes venni? Kis feszültségek mérésére venném, "viszonylag" alacsony frekvenciákhoz. Ezek lennének.
Amúgy nem vagyok totál kezdő, a technikusi vizsgám már meg van. Tudom, hogy ez édeskevés, és a munkával jön majd a tudás zöme (keresztszakmámból tapasztalva ). Lehet butaságot kérdezek, de ugyebár ez a francia csoda csak oszcilloszkóp és nincsen benne funkciógenerátor opció. Vagy tévedek?
(#) kadarist válasza jonasr75 hozzászólására (») 3:20 /

Szia! Ha nem tudod eldönteni, hogy van- e benne funkciógenerátor, akkor tényleg kezdő vagy. Nincs benne olyan.
(#) Massawa válasza jonasr75 hozzászólására (») 7:00 / 1

Igen az az adapter OK, most már csak imádkozz, hogy stimmeljen a banánhüvelyek távolsága, mert franciák is olyan önjárok, akik csak azért is mindent másképp csináltak mint mások. A kábel meg mindegy melyiket veszed. Az eddigiek szerint elég sokáig kezdö leszel

S ha már ilyen kezdö vegyél egy olcso funkcio generatort is ( sok van, neked a legkisebb is elég) .

De csinálhatsz is egy 555-el. ( a kapcsolások PWM stb itt vannak a HE fejlécében). Azon van mindjárt 2-3 jelalak - meg is épitheted és fillérekbe kerül, tanulmányozni meg örökké lehet.)
(#) Inhouse válasza jonasr75 hozzászólására (») 7:11 /

Én a helyedben nem vennék ehhez a szkóphoz sokezer Ft-ért mérőkábelt. Mivel alap dolgokra kell, gyakorolni, építs egyet hozzá. 2 banándugó, némi árnyékolt vezeték, a fejet is meg tudod csinálni, hangfrekvenicára simán jó lehet. Ha később venni akarsz egy újabb/jobb készüléket, akkor ahhoz meg már valószínűleg lesz...
(#) Joe_001 válasza Inhouse hozzászólására (») 7:20 /

Igazad van, de a temuról 3500Ft s 100as mérőzsinór párja, Ennyiért inkább a boltból.
(Bocs a reklámért.)
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») 9:04 /

Én sem vagyok nagy hive ennek, föleg egy kezdö esetében. Már maga a nehéz kábel meg az ergonomia elveszi a kedvet a munkához ( és a x10-s csillapitäs sem gyerekjáték még egy profinak sem). Akinek már van egy szkopja, költsön pár ezrest egy jo es használhato merö kábelre.
Amugy is minden annyira miniatürizálodik, hogy még a drága profi meröfejjel sem férsz hozzá és még a pehelykönnyü mérökábel is lerántja a mért cuccut az asztalrol.
(#) Ge Lee válasza Joe_001 hozzászólására (») 9:07 /

A P6100 1800Ft körül szokott lenni párban, az alin ha jól látom most még ennél is olcsóbb akcióban. Nekem is van belőle, teljesen jó.
(#) jonasr75 válasza kadarist hozzászólására (») 9:41 /

Na jó, legyek kezdő. De inkább rákérdeztem, biztos ami biztos alapon, és én is úgy gondoltam, hogy nincs benne awg. Amúgy vettem egy funkciógenerátort kit-ben az aliról, megépítettem. Az iskolai szkóppal ránéztünk a jelalakokra, és egészen jó volt ahhoz képest, hogy egy olcsó DIY kit.
(#) Massawa válasza jonasr75 hozzászólására (») 11:04 /

Mi nem ismerünk téged csak abbol tudunk következtetni amit ide irsz. És erdekes, hogy pont az AWGt hangoztatod aminek a jelentése sokkal inkább egy drotra illik mint egy jelgenerátorra.
(#) compozit válasza jonasr75 hozzászólására (») 11:12 /

Egyenlőre ne vegyél semmiféle kábelt. Nem kell 10-es osztó sem, csak arra ügyelj, hogy +/-40 V-nál nagyobb jeleket ne akarjál mérni. Fogsz két darab 0,5 mm2-es többeres drótot. Mondjuk feketét, meg pirosat. Az egyik végükre felteszel két banándugót. Ezek menne a szkópba. Összesodrod őket, a másik végükre meg krokodilcsipesz, vagy valami finomabb, karmos csipesz. Ez nagyon sokáig jó lesz. Később meg úgyis veszel egy komolyabb szkópot, ahhoz adnak rendes mérőfejet.
(#) compozit válasza Massawa hozzászólására (») 11:21 /

" annyira miniatürizálodik, hogy még a drága profi meröfejjel sem férsz hozzá és még a pehelykönnyü mérökábel is lerántja a mért cuccut az asztalrol. "

Ez még csak hagyján. De még a generátorom is olyan kicsi és könnyű, hogy a lerántással nagyon kell vigyázni. Nagyon okos, nagyon szép, nagyon jó, de miért nem tették bele egy 19"-os rackbe? A szkóp ugyanez. Szögezzem az asztalhoz?
(#) Massawa válasza compozit hozzászólására (») 15:06 /

Hát ez az amikor a Tek szkop meg extra kocsival jött csak oda kellett huzni a berendezéshez, nem volt utban, nem dölt fel. Én is szereztem egy müanyag satut amin mágnes is van meg szivo korong azaz rögziteni tudom és abba be tudom fogni a kisebb cuccukat mérecsgélni meg javitgatni. Az akkus szkop meg elég nehéz és kicsi, azon is van mágnes meg akaszto horog.
(#) jonasr75 válasza Massawa hozzászólására (») 17:20 /

Nem is szabadkozni akartam, bocs. AWG az valóban megtévesztő, itt Arbitary Waveform Generator, legalább is az angol nyelvű irodalom ezt használja, de igazad van, ez egy magyar fórum, legyen jelgenerátor, úgy tiszta.
Jelgenerátorom ilyen van, egyelőre ez használható.
(#) Massawa válasza jonasr75 hozzászólására (») 17:37 / 1

Akkor mindened van

Jo 40 éve foglalkozom jelgeneratorokkal is zenei használatra, de eddig csak töled hallottam ezt a kifejezést mintha nem minden jelgenerator lenne univerzális, azaz elvben minden érdekes hullámformát tud. Halvány fogalmam sincs milyen angol feltörekvö titán adhadta annek a megtévesztö AWG nevet
A hozzászólás módosítva: 17:43
Következő: »»   175 / 175
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem