Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2547 / 2547
(#) dubformation válasza reloop hozzászólására (») Szo, 17:22 /

Igen , arról van szó! Ezt örömmel hallom! Amúgy szépén szól , tetszik amit hallok! Akkor mehetek tovább , elhagyhatom ezt a százast és a tápoldali 10eseket + az izzót is már?
(#) reloop válasza dubformation hozzászólására (») Szo, 17:43 / 1

Igen, lépésenként távolítsd el az áramkorlátozó alkatrészeket, mindig lepróbálva a működést és utolsónak vedd ki az izzót. Olvadó biztosíték azért maradjon a rendszerben!
(#) kanocos hozzászólása Vas, 8:35 /

JBL SUB200

Üdv tagok! Segítségetek kérném egy JBL SUB200 termékkel kapcsolatban. Tápfeszültségek rendben a védelem körüli tranzisztorok rendben a készülék bekapcsoláskor pirosról zöldre vált, végfok jó ha megkerülöm a védelmet illetve az "előfok" részt. A védelmi relé viszont nem húz be feszültséget sem kapja meg. Csatolom a rajzot szívesen várok bármilyen ötletet, hogyan tovább.
(#) Gafly válasza kanocos hozzászólására (») Vas, 8:56 /

Mi baja van, nem szól/füstöl?
(#) CHZ válasza kanocos hozzászólására (») Vas, 9:07 /

Szia!
C112 elko amit elsőre ellenőriznék, negatív fesz. értéke ha alacsony nem fog a relé behúzni.
Másik a C111, ami a késleltetésért felelős.
(#) CHZ válasza kanocos hozzászólására (») Vas, 9:33 /

Standby beállítási hiba is okozhat a problémát. R145 ellenállás kivezetésén ha nem 0V van, akkor sem húz be a relé, az R138 potival lehetne beállítani.
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:40
(#) CHZ válasza CHZ hozzászólására (») Vas, 9:59 /

Idézet:
„negatív fesz. értéke ha alacsony nem fog a relé behúzni.”

+ FESZÜLTSÉG elírtam, bocs!
A hozzászólás módosítva: Vas, 10:01
(#) dubformation válasza reloop hozzászólására (») Vas, 16:47 /

Eltávolítottam a biztonségi elemeket , biztik értékre szabva!
Szépen szól , meg kell hagyni! Jel nélkül , vagy jellel lehalkítva is van alapzaja , búg , gondolom az elrendezett konstrukció majd javít még rajt.
Építettem előerősítőt és 3 sávos eq-t is hozzá 4558-al. A sorrend ha jól tudom előerősítő , eq , végfok. Még szeretnék egy loudness kapcsolós hangkiemelőt , van egy rajzom , de nem működik. Esetleg erre nem lenne egy jó kis kapcsolása? A trafón van +-12V-om a tápellátására...
(#) reloop válasza dubformation hozzászólására (») Vas, 19:47 /

A búgás a test vezeték szabályos elrendezésével fog megszűnni.
A loudness-hez van spéci potenciométered aminek az ellenálláspályáján van leágazás?
Ennek hiányában az előerősítőt egészítheted ki ki/be kapcsolható RC elemekkel.
(#) dubformation válasza reloop hozzászólására (») Hé, 20:33 /

Rendben , köszönöm!
Szerintem nincs ilyen potméterem.
Mellékbe küldöm a kapcsolást , nézz rá , hátha meglátsz valamit... Valamit produkál , de igénytelen minőségben.
Illetve az előfok és eq rajzokat is küldöm , hogy is néz ki ez a kiegészítés?
(#) dubformation válasza dubformation hozzászólására (») Hé, 20:44 /

Van egy DUAL CV1400 erősítőm amiben van loudness kapcsoló , elég szépen kiemel!
Megvan a doksija , esetleg innen visszafejthető a kapcsolás?
Vajon milyen alkatrészek tartoznak hozzá a körből? Ez is RC tagos lehet?
(#) Gafly válasza dubformation hozzászólására (») Hé, 21:02 / 1

Talán...

Loudness.png

(#) dubformation válasza Gafly hozzászólására (») Hé, 22:24 /

Szeritem kezdjük a kapcsolás megértésénél.
Hogy is működik ez pontosan?
Honnan lesz ez a dinamika amit végeredményképp hallunk a kimeneten?
(#) reloop válasza dubformation hozzászólására (») Hé, 22:25 /

Gafly kolléga kisegített, a Dual is középleágazásos hangerő potit használ.
A többi rajzból az előerősítő még elmegy, ha kimondottan alacsony impedanciás lezárás kell a jelforrásodnak. A Loudness-nél nem tudom mire gondolt a költő, a rajz alapján nem is működik, úgy szörnyű ahogy van. Az EQ sem egy kielégítő megoldás.
(#) reloop válasza dubformation hozzászólására (») Hé, 22:36 / 1

A kondenzátor látszólagos ellenállása fordítottan arányos a frekvenciával.
Az S21 kapcsolón b-c összekötésétől a C1160 emeli a magas tartományt, az a-b megszakításától - ezzel egyidőben - a mélyeket kevésbé csillapítja a helyébe lépő C1161.
(#) dubformation válasza reloop hozzászólására (») Hé, 22:53 /

Igazából ezek a kapcsolások még az előzőleg épített erősítőből maradtak vissza , ami 12V-os verzió kellett hogy legyen.
Már ugye a trafó engedi +-15V-ot is , szóval ha van jobb alternatíva állok elébe
EQ kritérium csak a 3 sáv lenne. A képen látható potikkal tudok dolgozni.
IC-k is a mellékletben!
A hozzászólás módosítva: Hé, 23:01
(#) dubformation válasza Gafly hozzászólására (») Kedd, 20:08 /

Köszi! Igazából több komponensre számítottam , egy 4558ra még legalább...
Korábban , amikor a dual-t javítottam cserélni akartam a hangerő potit is. Hát , sakkoztam egy darabig mit is jelentsen ez a 4 pines poti...
Az meg , hogy 2x10K lin és 2x25K log már csak a hab volt a tortán!
(#) dubformation válasza dubformation hozzászólására (») Kedd, 21:44 /

Lepróbáltam az eq-t és az előfokot is , egyik sem működik így.
Stabilizáltam +12V-ot , közösítettem a GND-ket! Tápfesz nélkül átengednek , de fesz rákapcsolás után nagy búgást hallani...
Ezek szépen működtek a 12V-os erősítőmmel , hálózati trafóval volt benn búgás , akku-ról szinte zajmentesen üzemeltek.
Ebből arra következtetek hogy itt is szimmetrikus tápú kapcsolásokra lesz szükség. Gondolom gerjedési okokból kifolyólag...
Következő: »»   2547 / 2547
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem