Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ha a kép megnevezését nézed:
Csenge 15 Én ismerek egy Csengét, de ő már elmúlt 15, tehát biztosan nem róla van szó...
Én nem látom a műhód csatlakozását...
Szerintem ez egyszerűen azt figyeli, hogy a konnektorból jövő áram ZÖLD vagy nem. Ha napelemből, szélturbinából vagy vízerőműből jön: akkor zöld. Ha földgáz- vagy szénerőműből: akkor piros. De szerintem még nincs kész, mert az atomerőműből érkező áramot nem jelzi külön - az lenne a sárga.
Ne felejtsük el a későbbi upgrade lehetőségét sem! Ha kék, akkor meg hidegfúzió!
![]() Orion 1025 kicsit máskéntSziasztok!Orion 1025 erősítőm kicsit áttervezve .
Az eredeti gyári új se nézett ilyen jól ki
![]() A hozzászólás módosítva: Csü, 12:36
Hello! Példásan jól néz ki. Ezeket a Tesla tranyókat én is nagyon szerettem. Ezekben még van "anyag" és meglehetősen "türelmesek".
Szép.
Gondolom a nyákterveknek rengetegen örülnének itt.
Még nem teszteltem csak megépítette .
Tervek alapján rendben van de egy beüzemelést megvárné mielőtt a terveket közzéteszem. TIL311 óraÉpítettem (én is) egy TIL311-es órát, mert mindig is nagyon tetszett ez a kijelző és régóta tervben volt egy ilyen HW.A vezérlő egy arduino nano klón (ATmega168), az időalapot egy ds3231 szolgáltatja 1Hz-es kimenetét interruptként használva. Az óra érdekessége, hogy minden TIL kijelző blanking input-ját egy-egy arduino PWM kimenet hajtja, így automata és manuális fényerő beállítás is lehetséges, valamint a számok váltására is lehet effektet bekapcsolni. Van még a panelen egy XL8574AT I2C-s portbővítő amivel a jobb oldali tizedes pontokat lehet külön bekapcsolni, jelenleg csak felvillannak ha létrejött a bluetooth kapcsolat. gombok nincsenek rajta, de egy HC-06 -os Bluetooth modul segítségével, egy kis alkalmazással telefonról sok mindent be lehet állítani: -kézi/rendszer idő beállítás -kézi/automata fényerő állítás -első nulla kikapcsolás (ha az óra értéke egy számjegyű) -12/24 órás kijelzés -másodperc visszafelé számlál (ezt valakinek a projektjében láttam, megtetszett) -5 féle léptetési effekt (nincs, villog, különböző PWM-es felfutás lefutás a panelt a PCBWAY gyártotta le, távtartó, meg doboz még nincs és a szoftver sem végleges. kaphat még egy I2C-s hőmérőt, (igen, a ds3231 is tud mérni hőt, de elég közel van a kijelzőkhöz, a TIL311 meg tud fűteni rendesen) rövid videó, itt ép egy lefutásos PWM van bekapcsolva rövid video A hozzászólás módosítva: Pé, 11:43
Idézet: „-másodperc visszafelé számlál (ezt valakinek a projektjében láttam, megtetszett)” Ez Zoli_bácsi egyik órás projetjében volt úgy emlékszek...
Remélem nem veszed kifogásnak, de én azt a kék elektrolit kondit felcseréltem volna az átkötésekkel, hogy ne legyen a hűtés közelébe, pláne majd ha a házba kerül...
Én is szívesen megnézném, mivel (egyelőre még csak tervezési fázisban) nálam is fut hasonló projekt
A kapcsolási rajzon szereplő D303-D305 ill. D304-D306 diódák és a végtranzisztorok között nem kellene szorosabb hőcsatolást biztosítani a munkapont stabilizálására?
Eredeti rajz alapján készült , nem változtatam semmit ,lehetne sok mindent változtatni valóban.
Talán megérné de az már nem az eredeti Orion1025 lenne.
Természetesen megértjük és várjuk a fejleményeket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |