Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1693 / 1693
(#) lazsi válasza pipi hozzászólására (») Sze, 8:27 /

Ha a kép megnevezését nézed:
Csenge 15
Én ismerek egy Csengét, de ő már elmúlt 15, tehát biztosan nem róla van szó...
(#) lazsi válasza Kékróka hozzászólására (») Sze, 8:33 /

Én nem látom a műhód csatlakozását...
Szerintem ez egyszerűen azt figyeli, hogy a konnektorból jövő áram ZÖLD vagy nem.
Ha napelemből, szélturbinából vagy vízerőműből jön: akkor zöld.
Ha földgáz- vagy szénerőműből: akkor piros.
De szerintem még nincs kész, mert az atomerőműből érkező áramot nem jelzi külön - az lenne a sárga.
(#) sargarigo válasza lazsi hozzászólására (») Sze, 13:03 /

Ne felejtsük el a későbbi upgrade lehetőségét sem! Ha kék, akkor meg hidegfúzió!
(#) mnyugger válasza sargarigo hozzászólására (») Sze, 13:57 /

Hangjelzéssel: BUMMMM!!! ???
(#) Gabi75 hozzászólása Csü, 12:23 / 24

Orion 1025 kicsit másként

Sziasztok!
Orion 1025 erősítőm kicsit áttervezve .
(#) Skori válasza Gabi75 hozzászólására (») Csü, 12:35 / 2

Az eredeti gyári új se nézett ilyen jól ki Szívesen megnézném a helyére beépítve is,a amikor elkészül.
A hozzászólás módosítva: Csü, 12:36
(#) proli007 válasza Gabi75 hozzászólására (») Csü, 12:45 / 1

Hello! Példásan jól néz ki. Ezeket a Tesla tranyókat én is nagyon szerettem. Ezekben még van "anyag" és meglehetősen "türelmesek".
(#) Dióda válasza Gabi75 hozzászólására (») Csü, 16:52 / 6

Szép.
Gondolom a nyákterveknek rengetegen örülnének itt.
(#) szendi001 válasza Dióda hozzászólására (») Pé, 8:31 /

Ez tenyleg igy van.
(#) Gabi75 válasza Dióda hozzászólására (») Pé, 10:08 /

Még nem teszteltem csak megépítette .
Tervek alapján rendben van de egy beüzemelést megvárné mielőtt a terveket közzéteszem.
(#) lasertank hozzászólása Pé, 11:42 / 9

TIL311 óra

Építettem (én is) egy TIL311-es órát, mert mindig is nagyon tetszett ez a kijelző és régóta tervben volt egy ilyen HW.
A vezérlő egy arduino nano klón (ATmega168), az időalapot egy ds3231 szolgáltatja 1Hz-es kimenetét interruptként használva.
Az óra érdekessége, hogy minden TIL kijelző blanking input-ját egy-egy arduino PWM kimenet hajtja, így automata és manuális fényerő beállítás is lehetséges, valamint a számok váltására is lehet effektet bekapcsolni. Van még a panelen egy XL8574AT I2C-s portbővítő amivel a jobb oldali tizedes pontokat lehet külön bekapcsolni, jelenleg csak felvillannak ha létrejött a bluetooth kapcsolat.

gombok nincsenek rajta, de egy HC-06 -os Bluetooth modul segítségével, egy kis alkalmazással telefonról sok mindent be lehet állítani:
-kézi/rendszer idő beállítás
-kézi/automata fényerő állítás
-első nulla kikapcsolás (ha az óra értéke egy számjegyű)
-12/24 órás kijelzés
-másodperc visszafelé számlál (ezt valakinek a projektjében láttam, megtetszett)
-5 féle léptetési effekt (nincs, villog, különböző PWM-es felfutás lefutás

a panelt a PCBWAY gyártotta le, távtartó, meg doboz még nincs és a szoftver sem végleges.
kaphat még egy I2C-s hőmérőt, (igen, a ds3231 is tud mérni hőt, de elég közel van a kijelzőkhöz, a TIL311 meg tud fűteni rendesen)
rövid videó, itt ép egy lefutásos PWM van bekapcsolva

rövid video
A hozzászólás módosítva: Pé, 11:43
(#) Jonni válasza lasertank hozzászólására (») Pé, 12:01 /

Idézet:
„-másodperc visszafelé számlál (ezt valakinek a projektjében láttam, megtetszett)”

Ez Zoli_bácsi egyik órás projetjében volt úgy emlékszek...
(#) mek-elek válasza Gabi75 hozzászólására (») Pé, 13:01 / 1

Remélem nem veszed kifogásnak, de én azt a kék elektrolit kondit felcseréltem volna az átkötésekkel, hogy ne legyen a hűtés közelébe, pláne majd ha a házba kerül...
(#) somitomi válasza Dióda hozzászólására (») Pé, 13:50 /

Én is szívesen megnézném, mivel (egyelőre még csak tervezési fázisban) nálam is fut hasonló projekt
(#) Hp41C válasza Gabi75 hozzászólására (») Pé, 17:12 / 1

A kapcsolási rajzon szereplő D303-D305 ill. D304-D306 diódák és a végtranzisztorok között nem kellene szorosabb hőcsatolást biztosítani a munkapont stabilizálására?
(#) Gabi75 válasza Hp41C hozzászólására (») Pé, 17:54 / 1

Eredeti rajz alapján készült , nem változtatam semmit ,lehetne sok mindent változtatni valóban.
Talán megérné de az már nem az eredeti Orion1025 lenne.
(#) Dióda válasza Gabi75 hozzászólására (») Pé, 20:37 /

Természetesen megértjük és várjuk a fejleményeket.
Következő: »»   1693 / 1693
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem