Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   25 / 123
(#) Georgee válasza Brienter hozzászólására (») Júl 6, 2008 /

a t2 az kb 24 primer és kb 1800 szekunder, ilyet használok, a t3 az meg 1:1 es áttételű de oda mehet opto csatoló is
(#) Brienter válasza Georgee hozzászólására (») Júl 6, 2008 /

Ok a T2 de még sose csináltam trafót hogyan mire milyen vastag drótot tekerjek?
És használhatnám a villanócsővet a vakuelektronikához?
És hogy lehet megoldani hogy gyorsabban töltsön fel?
(#) Brienter válasza Brienter hozzászólására (») Júl 6, 2008 /

Közben kipróbáltam a vakuelektronikáról, tök jól megy csak nagyon lassan tölt fel.
ezt hogy lehet kiküszöbölni?
Ja és ha a T3 helyére optocsatolót hogy kössem be?
(#) Georgee válasza Brienter hozzászólására (») Júl 7, 2008 /

Hali!!

Már nem egyszer leirtam hogy miből lehet kibuherálni ilyesmi trafókat, ami a gyujtásra alkalmas, ha visszakereselakkor megmentessz attól hogy ujra leirjam, vagy 5 ször már szerintem leirtam ide. A villanás a kisütő kondi kapacitásától függ, illetve ezzel sorba van egy ellenállás, amin keresztül töltődik a kondi. Ezeket az értékeket kell változtatni. Az opto csatolóról: klikk 1,2 az impulzust adó eszközről, pl erősítő (megfelelően bekötni illetve az 1es lábbal sorba egy 1K-s ellenállás) a 4,5 meg megy a strobihoz
(#) Brienter válasza Georgee hozzászólására (») Júl 7, 2008 /

Üdv!
Kezd minden kitisztulni.
Azt leírtad hogy milyen áttételű trafó kell de ha nekem nincs meg meg se tudom állapítani hogy milyen van akkor mire és hogyan tekercseljek? Azt nem találtam hogy hol írtad volna le hogy miből kell bontani pedig vagy 10 oldalt visszamentem csak valaki írta hogy valahol lehet olcsón kapni.

Másik dolog a triac az milyen legyen mert boltokban nem találtam ilyen típusút.
(#) Georgee válasza Brienter hozzászólására (») Júl 8, 2008 /

klikk nem sok időm van (amikor olvasod már csak volt) szóval a mellékelt linkre kattintva megtalálod a leírását.
(#) denes44 hozzászólása Júl 31, 2008 /

Itt milyen értékeket használjak, hogy csak fel villanjon a LED, ne 50-50% legyen a világítási és az üresjárati idő, mint a stroboszkópoknál? A villogás sebességét egy 220kOhm-os potmérrel szeretném változtatni.
(#) Georgee válasza denes44 hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

A segédprogramok közt találsz 555 számoló progit
(#) mex válasza denes44 hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

Szélsőségesen rövid villanást úgy lehet elérni,hogy az R2-vel párhuzamosan kötsz egy diódát (1N4148),a katódja nézzen az időzitőkondi felé.
Gondolom az R2 lenne a poti.
(#) zezoka hozzászólása Aug 5, 2008 /

Sziasztok! Olyan kapcsolási rajzot tudnátok nekem mutatni, amiben egy áramkör hajt meg 2 villanócsövet? Egyszerre kéne hogy villogjon, és 12V-ról! Még mielőtt elküldenétek, nem "autótunig" lenne, hanem sárkányrepülőre kéne a szárnyak végére jelzőfénynek. Tehát másodpercenként egy vagy max 2 villanással. Az autósboltokban kapható "tuning"design strobi nem jó, mert beletoldva egy 10m-es vezetéket (hiába a 3x1es sodrott kábel), ha egyik oldalt akasztom rá, villog, ha másik oldalt, akkor villog, ha egyszerre a 2 villanócsövet (ahogy gyárialg volt a rövid hangfalkábel szintű vezetékkel), akkor meg egyik se villog. Szóval ezzt a problémát kéne megoldanom! Remélem tudtok segíteni! Köszi!
(#) kovi91 hozzászólása Aug 9, 2008 /

sziasztok

túl sok itt az infó, valaki foglalja össze lécci, hogy hogyan tudok egy xop15-ös 1500watt/100volt-os csőre strobit építeni.
Tehát az alkatrészeknek milyen értékeket kell használnom, és hogy pontosan hogy is kéne
(#) SneakEye hozzászólása Aug 9, 2008 /

Hello!

Egy 2LED-es stroboszkópot építek. Kettő 100mikroF-os kondenzátor kell hozzá, de csak egy van. Lehet más értékű kondenzátort is beletenni, ha igen milyet és változni fog-e a villogás? 4,7mikroF-os kondenzátorok vannak most nekem az jó?

A válaszotokat előre is köszönöm!
(#) mex válasza SneakEye hozzászólására (») Aug 9, 2008 /

Rajz nélkül nehéz megmondani....
Ha véletlenül mégsem stroboszkóp,hanem astabil villogó akkor annyit el lehet mondani:minél kisebb a kondi annál gyorsabb a villogás.
(#) SneakEye válasza mex hozzászólására (») Aug 9, 2008 /

hello!

itt a kapcsolási rajz meg az EAGLE-s fájl.

Hát lehet,hogy te ezt stroboszkópnak hivod,de ez egy astabillal vezérelt villogó,úgyhogy az előzőleg irtak érvényesek rá.
(#) SneakEye válasza mex hozzászólására (») Aug 9, 2008 /

Köszi s egítséget

Akkor ez nem stroboszkóp csak úgy fog villogni mint egy stroboszkóp?

Igen. :yes:
(#) Georgee válasza kovi91 hozzászólására (») Aug 9, 2008 /

hello ha szét nézel ebben a témában mindent megtalálsz. Szerintem rajtam kívül másnak sincs kedve sokadjára leirni!
(#) WaRL0 hozzászólása Aug 10, 2008 /

Szevasztok

Lenne egy olyan kerdesem h LED bol lehetne e sztrobit csinalni?
(#) kicsicsira válasza WaRL0 hozzászólására (») Aug 15, 2008 /

hello
Lehet... és ha kicsit visszaolvasol meg is tudod h hogyan.
(#) zezoka hozzászólása Aug 19, 2008 /

Sziasztok! Még mindig a sárkányrepülős projekt: akartam venni még egy komplett két csöves strobi autóselektronikát, amiben összekötöm a két nagyfesztrafót, és elvágom a vezérlését egyiknek, és akkor egy jel 2 nagyfesztrafót vezérel (csak így lesz két felesleges csövem, mert 2vel árulják). De nem akar megjönni a boltba a cucc.

Elkezdtem nézelődni a neten, de szinte mind 220Vos. itt is végigolvastam majdnem a fórumot. Volt is 12V-os, de nekem nem kell ilyen bonyolult! Tud valaki feldobni egy rajzot egy olyanról, ami másodpercenként egyet (max 2t) villan, és ennyi! Semmi felesleges potizás, meg állítgatás, meg kapcsolgatási lehetőség. És ha lehet vagy bírjon el 2 csövet, vagy kettőzze meg nekem a nagyfeszrészét, hogy együtt villogjon.

Ilyen a villanócsövem. Ebből van 2 db. És úgy kell számolni, hogy 10-10m (3x1mm sodrott 220Vos kábelt raktam be) vezeték végén van.

cső1.jpg

Miért nem tudom szerkeszteni másodszor az előző hsz-emet? Mindegy.

Szóval azért jó az a cső, mert bőven elég (lenne), és gyárilag be volt tokozva egy átlátszó műanyag házba (mert ugye autós cucc szett volt)

Szóval vagy egy olyan kapcsit várok, mitn amit részleteztem, vagy:

Ledes megoldás is lehet érdekelne, hasonló felállásban: 12V, másodpercenkénti villogás, és itt még bónuszként lehetne olyan viollogása, minrt amit a youtube-on látttam, hogy "egy felvillanáskor" kettőt vagy akár 3at villan . Tehát 2-3 villanás, szünet, 2-3 villanás, szünet. Viszont ez akkor így karcsú lenne, áram méretezés szempontjából mondjuk 10-10 (2-2 állna minden irányba, hogy jól látható legyen mindenhonnan) ledre
(#) zezoka válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Húú, nagyon nagyon köszönöm, fater már szétrágja a fülem, h mikor lesz valami megoldás. De természetesen örömmel kivárom.

Igen, 12V-ra!
(#) zezoka válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Olyan nincs amikor egy hagyományos, boltban kapható trafó kell hozzá? Tekercselni ugyanis nem tudok. Ha lehet csak bolti alaktrészek kellenének! Egyébként a gyárija is úgy volt, h csak párhuzamosan volt kötve a két villanócső. Na majd azt lerajzolom, és akkor megmondjátok max, h mit cseréljek le rajta, hogy mindkettő villogjon (ha csak egyet kötök rá, akkor villog a 10m-es kábelen keresztül).
(#) Georgee válasza zezoka hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Hali már vagy 2szer feltöltöttem a 12 voltos strobiról egy kapcsit, működik is! Tudod aki keres az talál. Nem nehéz a szerkezetet megcsinálni, állítható a villogási sebessége, és egy sima mezei trafó kell hozzá (2*12v)
(#) Travolta válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Még véletlenül sem fog neked működni, ha a két csövet simán párhuzamosítod!!!Itt minden csőnek külön gyujtóelektronika és anódfesz kell!!!
Olvassatok is!!!Ezerszer le lett írva!
(#) Travolta válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Az áramkört megépítettem,és nekem is elsőre elindult.És ha tudnál olvasni,és értelmezni,akkor értenéd, hogy mit is írtam.Nem azt írtam, hogy a kapcsolás nem működik,hanem a villanócsöveknél a párhuzamosítás nem működő megoldás.De gondolom Te már rengeteg többcsöves rendszert csináltál, hogy ezt le merted írni!

És ha vennétek a fáradtságot, hogy mielőtt kérdeztek végigolvassátok a fórumot, nem kéne kérdezgetnetek se, mert mindenre ott a válasz!
(#) zezoka válasza Georgee hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Tudom, asszem láttam is, sőt asszem le is van mentve! Csak most a 2 cső miatt vagyok meglőve, mert egyszerre kéne villogjanak.
(#) zezoka válasza Travolta hozzászólására (») Aug 19, 2008 /

Műxik, mert itt gyárilag úgy volt, és a kábel hosszabbításig tökéletesen működött is, meg még akkor is villogott, mikor 6-6 m kábel volt rajta mindkettőn, de akkor már épphogy csak halvány villanás volt. Ellenben mikor már mind a 10m benne volt oldalanként, akkor már meg se nyikkant, csak ha egyiket levettem, akkor egyenként, külön-külön.

Nade! Ami volt autósboltos, szétszedtem, és lerajzoltam. Kicsit hevenyészett a rajz, nincs elrendszerezve. Megpróbálja nekem ezt értemlezni valaki? A kis téglalap 2 illetve 4 lábbal nemtom milyen trafó, továbbá, hogy mi az a C2655 Y 3AL feliratú tranzisztorszerűség (csak magasabb), és hogy mekkora az a bordósvörös CY400 334J nevű kondi ott a sarokban. A poti a 105 felirattal 10,5k?

Megpróbál valaki segíteni megerősíteni, hogy ISMÉT ellássa a két csövet (csakmert hidd el Travolta, télleg 2 párhuzamosan volt kötve)? Vagy ha nem, veszek még egy ilyent, vagy csinálok, de akkor csak a nagyfeszrészét gyártanám mégegyszer, h a vezérlés közös legyen, tehát együtt villogjon. Diódairányokra se vegyetek mérget!
Következő: »»   25 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem