Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nos, haladtam előre valamit!
Megnéztem a TV-t, aminek a hátulján a AC21T szerelpel, a távirányítón pedig YG-1258 van. Ezen paraméterek alapján valakinek beugrik valami? A válaszokat előre is köszi . Üdv.: Zoli
Sziasztok Tanult kollégák!
TV: Orion T2125 stx Tünet: Bekapcsoláskor emelkedő "sercegés", pukkanás és retry. Mit nézzek meg? Kapcs rajzot estleg vki tudna hozzá? Előre is thx a helpet! Bye, Laci
Udv
Kosd le a sorveget,ved ki a sorkimeno tranzisztort,es a kolektor laba hejere rakj egy 220-100W izzot,a masik huzalja meg legyen a panel foldjen.Lehet hogy a sorkimeno pukanozik De legeloszor csereld ki az elkokat a primer korben.Nez korul nem latsz valahol felpuposodot elkot,ez is okozhatja.Az izzos terheles utan mar tobbet tudunk
Hello!
Nekem van egy kis orion TV szerintem tunerhibás,Most költöztünk ide egy hete,ott T-online T-kábel TV volt,Itt UPC van a kis tunerhibás TV-men 1 azaz 1 csatorna bejön a hálóza TV. Mivel hogy tunert még nem javítottam,és nem is láttam belülről a szakikat megkérdezném MI LEHET A BAJA? Amúgy a kép színes és hangja is van,de többet nem fog kössz
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
egy kicsit bovebben ha leirnad milyen tipusu orion akkor biztosan tudnek segiteni
Hello!
Ez az Orion T1428MTXS Remélem hogy lehet rajta segíteni,úgy kaptam,színte vadonat Új,szürke kávás kis készülék Kössz a segítséget!
Lehet nem a tuner hibás, csak át kéne állítani a csatornakiosztást, hogy ott keressen.
távirányítóm nincs hozzá,úgy kaptam hogy a vezetékét valami rágcsálló megrágta,azt a 1. nap ki is cseréltem,aztán hogy hogy kell beállítani a csatorna kiosztást végképp foggalmamsincs!
Felvilágosítanál? Amúgy oylanok vannak a menüben:Csatornaátugrás----->bekapcsolva Csere csatprna----->Ok Stb STb Stb még bovebb infora lenne szuksegem hogy segiteni tudjak mi jelenik meg a menuben kereseskor? Esetleg ha belekukkintottal akor megnezted-e milyen proci van benne es sogy milyen ic van aszelektorban . nehany napon belul tudok rajzot szerezni ha erdekel. Vagy tuner hiba vagy proci . Kesobb meg jelentkezem . amugy tv javitassl foglalkozom Erdély Romania.
Nem nekem van bajom... (illetve van, kinek ne lenne)
Sziasztok!
Lenne itt egy 100Hz-es Tevion MD7115 VTS-A masina, a "bele" az Schneider... Már nincs ötletem vele. A sorok egymáshoz képest el vannak csúszva, tehát ha egy függőleges vonalat képzelünk oda, akkor az nem vonal hanem négyszögjel A sorkimenőn a "screen" potit tekergetve amig változik a fesz addig a sorok helyremásznak, de utánna újra szét... Állítólag a képméret is változik, megnő időnként, meg ki is kapcsolgat, de nálam ezek nem jelentkeztek. Rajzom sajna nincs, amire tippeltem azokat cseréltem. Eprom-ra nem gyanakszom hogy köze lenne hozzá. Van bármi tipp valakinek? Köszi szépen.
Sziasztok!
Légyszi sagítsetek.Egy CW-25m064v készülékben cseréltem J6810A tranyót mert tök zárlatos volt. Ezzel annyit elértem,ha bekapcsolom a főkapcso- lót felvillan a készenléti led,és olyan mint ha indulna de 1 mp múlva kattan a relé és elalszik a led és ennyi. Érdemes még vele foglalkozni? Előre is köszönöm a segítségeteket. Hali:Maczi
Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy lehetséges-e az egyik működőképes TV képernyőjét áttenni a másik TV-be? Esetleg csak a sorkimenő trafóval lehetne? Minden ötletet szivesen várok.
Sziasztok!
Légyszi sagítsetek.Egy CW-25m064v készülékben cseréltem J6810A tranyót mert tök zárlatos volt. Ezzel annyit elértem,ha bekapcsolom a főkapcso- lót felvillan a készenléti led,és olyan mint ha indulna de 1 mp múlva kattan a relé és elalszik a led és ennyi. Érdemes még vele foglalkozni? Előre is köszönöm a segítségeteket. Hali:Maczi
Sziasztok!
Szia
Valahol meg zárlat van.Kosd le a sorveget,ved ki a sorkimeno tranyot es colektor laba helyere tegy egy 100w izzot.Ha izzik kozepes fenyel akkor 90%hogy jo a tap,es mashol a gaz.
Oké holnap megpróbálom és tájé-
koztatlak a fejleményekről. Köszi a tanácsot.
Szia
Kipróbáltam az izzós megoldást,de semmi. Mit tegyek a továbbiakban?Légyszi segíts. Köszi
Szia
hova tetted a masik huzaljat a 100w izzonak?Nem lattol pupos elot valahol a tapban?
A szekunder oldal hidegpontjához.
Amikor bekapcsoltam a főkapcsolót akkor felvillant az izzó.
Mi is ez a tv valójában?Tipusa?Attól hogy villan még lehet jó a táp és lehet jó a sorvég is.Ha adsz pontos tipust megnézem.
Hy!
Először nézd meg a lemágnesezést/PTK/megy-e rendesen?Amatőr módon :készülék bekapcs/előtte persze kihúz a konektorból/készülék bedug.Hallani kell egy kis mágnesezési zajt+a tápot amint feláll készenlétre.Ja és ami fontos,ha a készülék előtte be volt dugva abban az esetben kihúzás után ajánlatos várni kb15 percet inkább 30-at.Csak a kellő hatás elérése miatt.Az újabb készülékek már csak akkor demagnetizálnak amikor konkrétan nézni akarjuk rajta a műsort. Remélem ez nem egy delta csöves ketyere!!!
Opcio hiba!
Üdv mindenki!
Van nekem egy Sony Trinitron kv-c25 TV-m. Hirtelen ilyen érdekes kép lett rajta: Kép: Hivatkozás Kép: Hivatkozás Kép: Hivatkozás Kép: Hivatkozás Na ez mi a szösz? Valakinek valami indító 5let? Köszi szépen!!! Ui: Nem nagyon látok így képet belinkelve, de a lehetőséget adta a fórum. Ha ez így hiba, kérem jelezzétek, és linkelek inkább. Bocsi.
Még annyit, hogy most jobban megnézve, az első képen az "ujjlenyomatszerű", és a második képen a függőleges piros csíkok a valóságban, nincsenek, xtem a kamera rakta rá. Végülis csak szörnyen mosott az egész kép, mintha nem lenne kontraszt, de itt a szinek is csúsznak szerintem egymáshoz képest... Vagy nem is tom hogy mondjam. Szivárványnak, éjjelilámpának, tökéletes, de a kicsi gyerekeim így nem fognak mesét nézni rajta az tuti
Ui: Alul az a zöld "izé" a hangerő vonala lenne, de az is kivehetetlen gyakorlatilag....
Udv
Egy otlet,nincs kirohadva a szinvegfoknal a sorkimanonek oda erkezo fokusz huzalnak a forrasztasa?Vagy probald meg a sorkimenon levo potit tekerd picit,nem reagal ra?Enyi juttot eszembe hirtelen.
Udv
Jol csinaltad a tesztet,es nem probaltad bekapcsolni taviranyitoval a tvt?Altalabban izzani kenne az izzonak ha jo a tap,na de vannak tvk aminel nem jon be,mert kell kapjon visza jelet a sorkimenotol,vagy az ujaknal ha valami nem ok a proci lealitja a tapot ,na ott nehez a javitas.Elso sorban nem artana kidobalnod a primer korben levo elkokat,lehet hogy nem sztabil a tapod,nem draga tettel.2-3 db van belole.Istvan
Szia
Kiegészitve hard-ot: elkozd át a tápot és a színvégfokot is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |