Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hibrid erősítő
Témaindító: (Felhasználó 1542), idő: Ápr 10, 2006
Témakörök:
Cak lehetne nagyobbat is kreálni hozzá ...
Ha , akarod akkor itt van :
Utolsó kérdés: Meg kell emelni az ECC fűtőfeszét, mint az SRPP kapcsolás esetén?
Azt olvastam, hogy az SRPP-hez meg kell emelni a fűtőfesz potenciálját 100V-ra. Remélem érted mire gondolok, nemtudom jól megfogalmazni. Nagyon köszönöm az eddigi segítségeket: Müszi
Mivel az egyik trióda katódja jóval 100V felett lesz és a katód és a fűtöszál között nem lehet ekkora fesz .külömbség , így kb 80V-ra érdemes felemelni , ezzel teljesül mind 2 trióda katód / fűtőszál fesz.külömbsége 100V alatt lesz
Most látom mindig elütöm az n betűt , természetesen különbség ...
Köszi !
Ha megépíted , akkor a félvezetős részét cső nélkül állítsd be , nyug .áramát ha lehet 10 fordulatú trimmerrel , bemelegedés után ismét mérd meg , stabilan kell tartania a beállított áramot . Kicsatolón 1/2 tápot ellenőrizd , ha ez ok , akkor mehet a csöves fokozat , a katódon kb. 120-130V -ot kéne mérned (ECC88). A 40V-os változatot már 0,5V eff. teljesen kihajtja , ha ez érzékeny lenne akkor ákár elhagyhatod a kondit ( 470u) a katódból . (Még mindig nagyobb tápot javasolnék !)
Müsziben kristályosodik kifelé a szilícium, ahogy nézem!
Szerintem aszimmetrikus tápban gondolkozik, végfok szinten.
Barátom...
Hány ilyen műved van még??? Szoktál te enni is néha??? ![]() ![]()
Most is rögtön azt csinálom már, mint az evést ...
Nem sok van már amit nem láttál . Idézet: „Még mindig nagyobb tápot javasolnék !” Hiába szeretnénk nagyobbat ha nincs nagyobb ![]()
Szevasztok, Látom régen nem írt már senki, Hátha fellendül a téma egy kicsit.
A lényeg hogy rámjött a csövezhetnék. Annál is inkább, a Hibrid Építés érdekel. Két kérdésem lenne. Ecc85 van nekem egy valaggal, Használhatom e előerősítőnek, és ha igen mien rajzot (kapcsolást ajánlotok, hozzá.)? A második, Mi az a fet amivel a lehető legnagyobb Teljesítményt tudom produkálni. Kissebb összejövetelekre Bulikra szeretném alkalmazni. Hangás miatt kellene Csöves Fetes Hibrid. Valamint a nagy teljesítményű csöves véget nem bírom finanszírozni. Mellesleg a cső látványnak sem utolsó a kiáll szépen a házból, valami sejtelmes leddel megvilágítva,. Előre is köszönöm.
Szerintem attól hogy csöves az előfok nem feltétlenül fog jobban szólni mintha félvezetős lenne, mivel a vég is benne van a láncban. A csöves erősítők hangzását a végcső és a kimenő adja. De viszont ahogy írtad is jól fog benne mutatni a cső.
Használhatod , kb. 30-40W- ig elegendő lehet 1 ECC85 megfelelő félvezetős véggel .
Értem. Szóval. A ecc85 használahatom előerősítőnek,
30-40W ig? Ezt nem értem. Ugyanis ha megcsinálja az előerősítést onnantól nem a végen múlik a kimenőteljesítmény?
És még arra gondoltam, hogy keresek egy óképű Mosfet vég rajzot, és azzal pírosítom össze az ecc 85 ösömet.
Ehhez Mit szóltok? kb 100-150w ot szeretnék produkálni. Nemrégiben csináltam egy st 151 et de az istennek se szól, sztem max 20on. Pedig elvileg 100wos.
Én olyan hibridről beszélek aminek a fesz. erősítője cső és meghajt egy félfezetős puffert , aminek nincs erősítése . Ezér a csöves fokozat erősítése meghatározza a kimeneten kapható hangfrekis feszültség nagyságát és ez a kivehető teljesítményt is 8 Ohm -on .
Annak meg nem sok értelme van , ha teljesen félvezetős erősítő elé még teszel egy csöves előfokot ..
Sziasztok!
Engem is foglalkoztatnak mostanában a hibrid erősítők. Szemezgetek is Ágoston lajos egyik kapcsolásával, ezzel. Egy probléma van vele, hogy a diyaudio fórumon azt írják róla, hogy működésképtelen ![]() Előre is köszönöm a segítséget! Üdv: FazksG
Szia!
Az első rajz a TEXAS végfok hibrid módosítása. Nem spórolsz semmit az IC-shez képest, csak még bonyolultabb a táp és nem hiszem hogy jobban szólna. ngyzoli azt írta hogy megépítette Bővebben: Link Szerintem konzultálj vele! A másik kapcsolást nem ismerem. Üdv:bgsf
Tulajdonképpen van aki megépítette valamelyik hibrid erősítőt?Ha lenne aki tudna nekem segíteni az építésében az legyen szíves keressen meg privátba.
Köszi
Hmmmm, az első kapcsolás végfok részét szerintem a TI-nél tervezték, úgy harminc éve...
A meghajtó rész pedig az unalomig ismert, de én áttervezném.. A visszacsatolás visszavezetése ez esetben nem túl szerencsés, mondhatnám naív, mivel éppen pozitív visszacsatolás lett belőle... Szóval meg kell próbálni negatív visszacsolás nélkül, úgy azért fog műkodni.
Szia!
Akkor most visszajöttél a nyaralásból?
Szia!
Ha valakivel összekeversz , akkor igen! ![]()
Szia CHZ!
végig olvastam ezt a topikot és láttam, hogy lépésről lépésre egyszerűsítetted le a végfokot. segítő készségedet látva szeretnélek megkérni, hogy nekem is küldj rajzot, linket(ek) Engem egy akárhány tápos, fet végű csöves meghajtású végfok érdekelne! 2-3 kettős trióda+4-8 fet 100-150w kimenő teljesítmény, biztos működés. Ezek lennének a kritériumok. Előre is köszönöm. Szia!
Szia !
Ok. Keresek a kérésednek megfelő kapcsolást .
Sziasztok szakik.Szerintetek mennyire megvalósítható egy csöves előfok egy quad 405 vég mellé?? Ötletek? Ha valaki csinált már ilyet,eredmény? Megéri,nem éri meg.Maradjak az ic-nél?
![]()
Valamikor tavaj agusztusban elkezdtem egy hibrid véget , és most jutottam oda hogy befejezzem már csak egy - két apró símítás van rajta !
IRFP, E88CC, ECC81 2X50Watt Annyit még hozzá tennék , ez is a CHZ mester tervei alapján készült amiért köszönet neki ! ![]() ![]() ![]()
Nemhiába ,
Cirok Laci a fémek királya! ![]() Laci minőség, gyönyörű darab! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |