Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hibrid erősítő
Témaindító: (Felhasználó 1542), idő: Ápr 10, 2006
Témakörök:
Cak lehetne nagyobbat is kreálni hozzá ...
Ha , akarod akkor itt van :
Utolsó kérdés: Meg kell emelni az ECC fűtőfeszét, mint az SRPP kapcsolás esetén?
Azt olvastam, hogy az SRPP-hez meg kell emelni a fűtőfesz potenciálját 100V-ra. Remélem érted mire gondolok, nemtudom jól megfogalmazni. Nagyon köszönöm az eddigi segítségeket: Müszi
Mivel az egyik trióda katódja jóval 100V felett lesz és a katód és a fűtöszál között nem lehet ekkora fesz .külömbség , így kb 80V-ra érdemes felemelni , ezzel teljesül mind 2 trióda katód / fűtőszál fesz.külömbsége 100V alatt lesz
Most látom mindig elütöm az n betűt , természetesen különbség ...
Köszi !
Ha megépíted , akkor a félvezetős részét cső nélkül állítsd be , nyug .áramát ha lehet 10 fordulatú trimmerrel , bemelegedés után ismét mérd meg , stabilan kell tartania a beállított áramot . Kicsatolón 1/2 tápot ellenőrizd , ha ez ok , akkor mehet a csöves fokozat , a katódon kb. 120-130V -ot kéne mérned (ECC88). A 40V-os változatot már 0,5V eff. teljesen kihajtja , ha ez érzékeny lenne akkor ákár elhagyhatod a kondit ( 470u) a katódból . (Még mindig nagyobb tápot javasolnék !)
Müsziben kristályosodik kifelé a szilícium, ahogy nézem!
Szerintem aszimmetrikus tápban gondolkozik, végfok szinten.
Barátom...
Hány ilyen műved van még??? Szoktál te enni is néha???
Most is rögtön azt csinálom már, mint az evést ...
Nem sok van már amit nem láttál . Idézet: „Még mindig nagyobb tápot javasolnék !” Hiába szeretnénk nagyobbat ha nincs nagyobb
Szevasztok, Látom régen nem írt már senki, Hátha fellendül a téma egy kicsit.
A lényeg hogy rámjött a csövezhetnék. Annál is inkább, a Hibrid Építés érdekel. Két kérdésem lenne. Ecc85 van nekem egy valaggal, Használhatom e előerősítőnek, és ha igen mien rajzot (kapcsolást ajánlotok, hozzá.)? A második, Mi az a fet amivel a lehető legnagyobb Teljesítményt tudom produkálni. Kissebb összejövetelekre Bulikra szeretném alkalmazni. Hangás miatt kellene Csöves Fetes Hibrid. Valamint a nagy teljesítményű csöves véget nem bírom finanszírozni. Mellesleg a cső látványnak sem utolsó a kiáll szépen a házból, valami sejtelmes leddel megvilágítva,. Előre is köszönöm.
Szerintem attól hogy csöves az előfok nem feltétlenül fog jobban szólni mintha félvezetős lenne, mivel a vég is benne van a láncban. A csöves erősítők hangzását a végcső és a kimenő adja. De viszont ahogy írtad is jól fog benne mutatni a cső.
Használhatod , kb. 30-40W- ig elegendő lehet 1 ECC85 megfelelő félvezetős véggel .
Értem. Szóval. A ecc85 használahatom előerősítőnek,
30-40W ig? Ezt nem értem. Ugyanis ha megcsinálja az előerősítést onnantól nem a végen múlik a kimenőteljesítmény?
És még arra gondoltam, hogy keresek egy óképű Mosfet vég rajzot, és azzal pírosítom össze az ecc 85 ösömet.
Ehhez Mit szóltok? kb 100-150w ot szeretnék produkálni. Nemrégiben csináltam egy st 151 et de az istennek se szól, sztem max 20on. Pedig elvileg 100wos.
Én olyan hibridről beszélek aminek a fesz. erősítője cső és meghajt egy félfezetős puffert , aminek nincs erősítése . Ezér a csöves fokozat erősítése meghatározza a kimeneten kapható hangfrekis feszültség nagyságát és ez a kivehető teljesítményt is 8 Ohm -on .
Annak meg nem sok értelme van , ha teljesen félvezetős erősítő elé még teszel egy csöves előfokot ..
Sziasztok!
Engem is foglalkoztatnak mostanában a hibrid erősítők. Szemezgetek is Ágoston lajos egyik kapcsolásával, ezzel. Egy probléma van vele, hogy a diyaudio fórumon azt írják róla, hogy működésképtelen . Van viszont egy másik kapcsolás, amit szintén Ágoston Lajos tervezett (állítólag), és ez valóban működőképes (állítólag) - szintén másik fórumról való infó. Csak sajnos ebbe drágák a végtranyók, főleg ahhoz, hogy egy maráknyit elfüstöljek kísérletezés céljából :no: . Tehát érdekelne, hogy az elsőről van-e valakinek tapasztalata, módosítási javaslata, vagy a másikhoz milyen "emberi árú" tranzisztort lehetne használni? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv: FazksG
Szia!
Az első rajz a TEXAS végfok hibrid módosítása. Nem spórolsz semmit az IC-shez képest, csak még bonyolultabb a táp és nem hiszem hogy jobban szólna. ngyzoli azt írta hogy megépítette Bővebben: Link Szerintem konzultálj vele! A másik kapcsolást nem ismerem. Üdv:bgsf
Tulajdonképpen van aki megépítette valamelyik hibrid erősítőt?Ha lenne aki tudna nekem segíteni az építésében az legyen szíves keressen meg privátba.
Köszi
Hmmmm, az első kapcsolás végfok részét szerintem a TI-nél tervezték, úgy harminc éve...
A meghajtó rész pedig az unalomig ismert, de én áttervezném.. A visszacsatolás visszavezetése ez esetben nem túl szerencsés, mondhatnám naív, mivel éppen pozitív visszacsatolás lett belőle... Szóval meg kell próbálni negatív visszacsolás nélkül, úgy azért fog műkodni.
Szia!
Akkor most visszajöttél a nyaralásból?
Szia!
Ha valakivel összekeversz , akkor igen!
Szia CHZ!
végig olvastam ezt a topikot és láttam, hogy lépésről lépésre egyszerűsítetted le a végfokot. segítő készségedet látva szeretnélek megkérni, hogy nekem is küldj rajzot, linket(ek) Engem egy akárhány tápos, fet végű csöves meghajtású végfok érdekelne! 2-3 kettős trióda+4-8 fet 100-150w kimenő teljesítmény, biztos működés. Ezek lennének a kritériumok. Előre is köszönöm. Szia!
Szia !
Ok. Keresek a kérésednek megfelő kapcsolást .
Sziasztok szakik.Szerintetek mennyire megvalósítható egy csöves előfok egy quad 405 vég mellé?? Ötletek? Ha valaki csinált már ilyet,eredmény? Megéri,nem éri meg.Maradjak az ic-nél?
Valamikor tavaj agusztusban elkezdtem egy hibrid véget , és most jutottam oda hogy befejezzem már csak egy - két apró símítás van rajta !
IRFP, E88CC, ECC81 2X50Watt Annyit még hozzá tennék , ez is a CHZ mester tervei alapján készült amiért köszönet neki !
Nemhiába ,
Cirok Laci a fémek királya! Laci minőség, gyönyörű darab! |
Bejelentkezés
Hirdetés |