Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Egy nagyon érdekes jelenség
Témaindító: Maverick91, idő: Aug 27, 2008
Témakörök:
Sziasztok,
egy nagyon érdekes dologra lettem figyelmes. Megépítettem a BSS-n lévő spektrum analizátort (nem a multiplexereset). Kijelző egységből még csak 1 van. Bekötöm a +/- 12 V-ot és a +5V-ot, elindítom a zenét, a ledek csak alig pislákolnak. Jól ráfújok a kijelző részre, erre a ledek fénye normális lesz, szépen működik ahogy kell. A stab ic jobban melegszik. Vajon mi történik ilyenkor? Köszi: Maverick
esetleg hűtés történhet ami megindítja az egészet vagy véletlen valamelyik alkatrész rosszul forrasztottad be és a fújással a helyére "igazítod"
Valoszinuleg a lehelletedben levo paradus levego vezetove teszi az egyebkent rossz kontaktust.
Probald ki, hogy felulrol ralehellsz, illetoleg probald ki mondjuk hajszaritoval, illetve koppints ra tobb iranybol. Ha az elmeletem helyes, akkor lehellesre javul, hajszaritora nem.
OFF
Lehetne alkoholtesztert is építeni belőle ON
valószínűleg helyes, mivel lehelésre erősödik a ledek fénye, majd ha hajszárítóval ráfújok, gyengül, illetve nem erősödik.
akkor működik helyesen amikor nem lehelek rá? köszi: Maverick
Szerintem inkább valamelyik stabilizátor IC van túlmelegedve. Ezek ilyenkor visszaszabályoznak. Ha ráfújsz hűl egy kicsit és újra elkezd dolgozni a stab IC....ennyi. Próbálj meg hűtést tenni arra a stab IC re amelyik melegszik. Ha hűtés nélkül kézzel tapinthatóan meleg akkor még elmegy, ha viszont megégeti a kezed akkor hűteni muszáj mert bekapcsol benne az áram és a hővédelem. Ekkor szokot ilyen jelenség előfordulni.
ott a pont , közben már rájöttem én is
|
Bejelentkezés
Hirdetés |