Fórum témák
» Több friss téma |
Ehez már elvetemültség, és eszméletlen vagyon kell!
Ismertem ezt az oldalt, érdekesség . Én megelégednék a Big Gun-nal is
az oldal a terminal fórumon van és az exponenciális tölcsérek tervezésével foglalkozik
Jó reggelt minden kedves fórumozónak!
Pár kérdésemre keresek választ, hátha ti tudtok segíteni. Közép ládát szeretnék építeni van hozzá 2 db 250W-os 8 ohm-os 30cm hangszoróm ehez van egy erősítőm ami 8ohm-on hídban 400W rms-t produkál. Ha van valakinek valami jo kis rajza valami ládához azt szívesen fogadnám, valamint abban is segíthetnétek hogy kössem milyen útbontóval hogy maradjon a 8ohm és összeadódjon a 2 hangszoró teljesítménye mert ugye párhuzamosan kötve 4ohm-os lesz sorosan meg 16ohm. Ja és a legfontosabb hátha van valakinek erre is megoldása. Van egy cross overem 6 kimenettel 2 high 2 low és 2 full range (reflex sp1) viszont a full rangre rá kéne kötnöm kb 4 db végfokot , hogy tudom ezt legolcsóbban megoldani? Választ előre is köszönöm.
Helló
Hogy érted azt hogy közép láda? Tudnál képet felrakni a hangszórókról,mi a neve típusszáma? Lehet velem van a baj de a cross overes kérdést nem értem ,erről van kapcs rajz vagy valami?
Hello.
A közép ládára azért lenne szükség mert van egykomplett rendszerem 2db 400w os mélyláda 4 darab egyenként kb 150W os 16ohm os nyomokamrás hangfal ami párhuzamosan kötve üzemel. jól szól de a hangfalakban régi jbl vagy beag magas van. alu darabja kb mésfél kiló. Van sok mélyem és a magas is szépen szól de kevés nek érzem a közepet nem értek hozzá ugyhogy saccra a 300hrz-3-5000hrzig terjedő hangskála nem olyan erős mint a többi ezért nem szól telten a zene. Erre kéne egy 400W os középláda amit csak azért csinálnék mert a végfok is ott porosodik és a hangszorók is. Fotót nem rakok fel mert szégyenkezem 2 db mnc mély-mélyközép pirosas narancssárga habgumiperemmel. A crossover-est meg megprobálom leírni érthetőbben. Tehát a Cross over aktiv hangváltó és ugy vettem észre hogy ha a végfokok felét rákötöm a másik felét pedig nem azon keresztül viszem akkor kicsit késik a hang és furcsa lesz a zene , viszont a crossoveren csak 6 db kimenet van ami azt jelenti hogy 3 db sztereo végfok köthető rá. Na már most nekem valami olyan dologra lenne szükségem mint egy utp hub vagy switch, de azt se tudom hogy létezik e ilyen megoldás és ha létezik mi a neve. Tehát parasztosan megfogalmazva hogy tudok rákötni 6db sztereó végfokot olcsón gazdaságosan.
Köszönöm a választ, de a kérdés hogy jelveszteség nélkül vagy minimális jelveszteséggel hogy lehet vagy ha van valami erősítős elosztó az is jó lenne, de még a nevét se tudom
Hát nem hiszem hogy olyan sok jelveszteség lenne.... Így szerintem minimális. Mi mindig így csináljuk.
Helló
A közép ládának jó lesz egy nem túl nagy zárt doboz. A crossoverre szerintem is elég egy sima elosztó. Vagy használhatsz műveleti erősítőket is és úgy biztos nem lesz veszteség.Ez házilag is könynyen elkészíthető
És ilyen elosztót hogy fabrikáljak? fogjam a kimeneti kábel végét és forasszak rá párhuzamosan 4 kábelt és azokra rakjak csatit és ugy mehet a végfokokra? mert asszem a keverőből jon a 6voltos jel és ha az 4 felé megy szét az szétosztódik. a Gain-t meg nem lehet a végtelenségig tekerni.
Milyen szerencse hogy nem atomerőművet akarsz fabrikálni.
Egyszer összevitatkoztam shalaffival, hogy a kérdezőknek kérdezni is tudni kell. Nyilvánosan kijelentem tökéletesen igaza volt .Ide is vmilyen minimumszintű alapismeret azért szükséges legalább 3-as a 8. osztályos fizikaanyagból.
Ha alacsony a keverő kimeneti ellenállása,és nagy az erősítő bemeneti impedanciája akkor jelentősen nem csökken.
(ezt a 4 felé osztást én visszavonnám a helyedben) :bummafejbe:
6v-os jel jön a keverődből az erősítőkre??
Hali urak milyen ládát ajánlotok a 18" ew-18hn tip hangszórómhoz van aki band passt istenít???
eme a terv azt mondták ebben bombázni fog amúgy rms 600w de sokan 1000w-al küldik és semmi baja pesze 8.Ohmon
Hú,már megijedtem hogy bele van ragasztva.
Egyébként a band passt nem kell isteníteni ,de szerintem is nagyon jól tud szólni. Az általad belinkelt dobozzal lesz hangja elég szerintem ,bár én ezt a hangszórót inább reflexdobozba szerelném
összerakok 1 band passt és 1 refit és meghallom a különbséget mondták azt is hogy a band pass-ban a zárt teret tömjem ki vatelinnel akkor még nagyobb lesz a hangzás persze rács legyen a nyomón
amit sound.mannak rajzoltam itt lejjebb az 18"-os hsz hez való de a lakást akarod rombolni?
Azért kösz a segítséget. Több hülye kérdést már nem merek feltenni.
Fölösleges két dobozt összerakni hogy aztán meghallgatással eldöntsd melyik a jobb.
A winisdbeta-val lehet bandpasst és reflexet is tervezni,és az meg néhány kattintással megmutatja mire számíthatsz.
Jelentem megépítettem és hatalmas mélyeket produkál nem az a tipikus ütős hanem az a gyomor tépő agy rezgető
Milyet építettél?
-Agy rezgető- hogy erre én nem gondoltam
A Band passt amit belinkeltem,eszmélet ereje van és kültéren is gyönyörűen szorja a mélyet nem csak sávokban mint általában. :yes:
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy ha egy 2ohm-os hangfalat egy 4 ohm-ra való végfokkal hajtok,akkor lehet valami baja a végfoknak az eltérő impedanciák miatt?Valamint még annyi,hogy ha a magassugárzó +-és - vezetékével sorba van kötve egy fóliakondenzátor az egyenértékű-e egy hangváltóval?
Helló
-A 2ohmos hangfal valószínűleg leégeti a 4ohmos erősítőt a túl nagy áramok miatt. -a hangszóróval sorbakötött kondenzátor egy 6db/oktáv meredeségű szűrőt alkot ,és a kondi érteké határozza meg a törésponti frekit
Nem tudja valaki hogy ilyen szivacsot hol lehet kapni a láda elejére?
Köszi a gyors válszt.A 2 ohmot a hangfal bemeneti jackdugó hüvelyén mértem,viszont a hangfalban 4 ohmos mélysugárzó és magassugárzó van.Ezek szerint rossz a bekötése a hangszóróknak?Vagy egy hangváltó orvosolná a problémát a kondik helyett?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |