Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek!
Találtam egy oldalt, ami foglalkozik Primo utánépítéssel. Innen az ötlet, hogy építek egy commodore 64-est. Tud valaki valami segítséget, ötletet, tanácsot adni? Minden tanácsot szívesen várok!
Szia!
A Primót sokkal könnyebb utánépíteni! Abban nincsenek speciális IC-k. Ha ismered a C64-et, akkor abban sok speciális áramkör van (VIC, SID stb). Én sokáig kerestem alkatrészeket a rossz C64-em hez. Aztán Kb. 3 hónappal később sikerült beszereznem egy félig hibás gépet, abból szereltem ki a cuccokat. De itt a fórumon biztos tud valaki alkatrészt adni neked. Én inkább a ZX-80 -at ajánlom neked. ZX-80 ismertető kapcs rajz Itt van a teljes összeszerelési lista + ROM image
Hú, ez gyors volt! Kösz, ez a link is naygon érdekes. Nem néz ki nagyon komplikáltnak ez a ZX-80-as... Te megépítetted? Van hozzá rendes nyákterved? Látom, hogy azon az oldalon is csak egyszerű próbanyákon építették meg, de én nem igazán szeretem a próbanyákot... De azért a téma még mindig nagyon érdekel! Anmúgy igazad lehet, sok alkatrészt nehéz lehet beszerezni a commodore-hoz... (Egyáltalán gyártják még valahol a 6510-es mikroprocesszort?)
Én még nem építettem meg, de nekem már be van ültetve a próbanyák + kész az eprom. Én is inkább keresnék kész panelt, nem szeretek huzalozni.
Szerintem lesz itt valaki, aki fog gyártani nekünk panelt ![]()
Hát igen, a legnagyobb gond a billentyűkkel van. 100 euró? Hát az egy kicsit sok... A billentyűt hogy lehetne megoldani? Az a gond, hogy nem értem ezeket a membrán billentyűket. Ezt nem lehetne sima nyomógombbal helyettesíteni?
Én sima nyomógombokkal fogom megoldani. Szerintem nem kell "pergésmentesíteni" a billentyűket, mert elég lassú a gép ahhoz hogy csak egyszer vegye be a lenyomott állapotot.
![]()
Hát igen, elég lassúnak tűnik az adatok alapján.
![]()
Így van, egyszerűen ősszekapcsol két vezetéket. Amúgy a gép használható sebességű kis programokra, ha gondolod, töltsd le az emulátort és látni fogod, milyen. De persze bőven nem lesz olyan gyors mint a mostani gépek! De jól el lehet vele marháskodni + rengeteg tapasztalatot szerezni az építés közben. Az én gépem fényvezérlőként fog funkcionálni megépítés után: 8 vezeték vezérlése (256 kombináció) lesz a feladata.
Tényleg, most vettem csak észre, hogy az alkatrészlistában is ott van 40 nyomógomb.
nekem van egy feles c64-m
ha vkit érdekel.. írjon és megdumáluk :yes:
Te milyen programozóval programoztad fel az epromot? Milyen programot használsz hozzá?
Nem akar valaki gyártani a kapcsolási rajzhoz egy nyákrajzot? Nagy segítség lenne!
Engem érdekel!
icbuher@freemail.hu
tudom ajánlani neked az eagle-t, nem akarsz a kötözésel vesződni (megértem elég komplikált), megrajzolod a kapcsolást eaglebe (az nem olyan bonyolult) és a gép megcsinálja a nyákrajozt helyetted !!! (szerintem egyoldalassal ne is próbálkozz)
Honnan lehet letölteni? Van hozzá magyarosítás? (Én eddig a PCB123-al vesződtem, de az nagyon nem jött be... Alig van néhány alkatrész ...stb.)
ebbe van bőven
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nincs benne sok spec IC, Rom, Ram valami más típussal lehet helyetessíteni aminek ugyanaz a lábkiosztása, egyedül az a 780 as valami lesz akadály, de azt meg todod csinálni library szerkeztővel illetve remélem ![]() ja progit letudod tölteni a www.cadsoft.de oldalról, csak van egy bökkenő ez a nyák nem fog kijönni 10*10 panelon (gondolom én ![]() ![]() ![]()
már kezd derengeni hogy hogy kell spec IC ét csinálni
![]()
milyen inditatásból építetek ilyen gépet?
(hiszen venni is lehet nagyon-nagyon olcsón!)
Gyakorlat, poén, meg érdekelnek az ilyen gépek...
Amúgy hol tudsz venni ilyen gépet? Kb. mennyiért?
de lehet valmire használni? vagy csak jó hogy van?
konkrét elképzwelésem még nincs a géppel, de majd biztos ki fogok találni vele valamit. Szóval jó, hogy van.
18000 huf-ért laptopot láttam......
Szerinted? Ha hidetnéd, hogy ilyet keresel szerintem 5000 huf alatt szőröstül-bőröstül, aranytálcán adnának át ilyen gépet...
Csak egy saját építésű gép sokkal nagyobb örömet tud szerezli az építőjének, mint a drágán megvásárolt
Idézet: gép....„CSILI-VILI” Persze lehet venni bármit! De ha az ember elkészíti, mégha az nem olyan minőségű mint a gyári verzió, az mégis csak a saját alkotása!!! Tehát nevegyük el mások kedvét azalkotástól!!! Még akkor sem ah olcsóbban és jobb minőségben lehet elöállítani... A többit + döntse el mindenki maga....
ha már így rátértünk, a laptopra én 2000 Ft vettem 386 os Laptopot és működik 3.1 es windóz van rajta (német nyelvű) Mario elfut rajta igaz kicsit szaggat meg lassú a képrfrissítés, de nagyon király elmosódás effekt
![]() ![]() ![]() ![]()
Nem volt célom letörni az építési kedvet!!
Csak javaslat volt... Pl a billentyűzetet is fel lehetne használni. Vagy egy régi laptopot kibelezni és tenni bele valami mást.....komolyabbat,egyszerűbbet,ps2-t..... A lényeg az hogy a másolást nem "támogatom",akkor valami egyedit építsen az ember..... ![]()
most megmentk valakit
![]() ![]() nekem van otthon egy comodor 64esem és tök jól müxik mert még játszottam vele egykor és még most is néha ha nem engednek géphez ![]() ha kell akkor tudok küldeni róla kapcsolási képeket... mármint anyákról és alkatrészekről....
nekem az lenne a kérésem h commodore 64-hez magnót otthon lehet barkácsolni?
Lehet. Én anno visszarajzoltam az egészet, de biztos a neten is meg lehet találni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |