Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   27 / 123
(#) Skip válasza zezoka hozzászólására (») Szept 1, 2008 /

hát szeretni nem szereti de ha jól tudom elviseli csak melegszik!!
most lehet kicsit bajba leszek de csinálok hozzá tranyóval meghajtót azt majd az okosabbak megnézik, hogy jó-e?!
(#) zezoka válasza Skip hozzászólására (») Szept 1, 2008 /

Okés, köszi!
(#) norbika78 hozzászólása Szept 1, 2008 /

Hello mindenki!
Volna egy csövem amiből szeretnék egy brutál srobit csinálni.Én úgy tudom,hogy ez egy ívlámpa valamikor reptéren segített leszállni a repcsiknek.Ha valakinek lenne használható ötlete esetleg rajza azt megköszönném!!Teszek fel képeket róla.
(#) norbika78 hozzászólása Szept 1, 2008 /

És még.
(#) norbika78 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 2, 2008 /

Ami a koromat illeti nem sok közöd van hozzá de egyébként 30.Ami a csövet illeti egy darabból már készítettek strobit ami egy tornacsarnokot símán bevillogott,csak a haver elkeverte valahová a rajzokat a strobit meg eladta!Ezért kértem,hogy valaki segítsen!!!!
(#) norbika78 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 2, 2008 /

Köszi szépen de én ragaszkodnék a sajátomhoz!
(#) zezoka válasza Skip hozzászólására (») Szept 3, 2008 /

Szia! Szóval 12Vra kéne illeszteni a ledeket, 10x100mA=1A áramfolyna akkor a tranyón. Persze lehetne benne egy kis tartalék, h ne fűtsön annyira!
(#) Skip válasza zezoka hozzászólására (») Szept 3, 2008 /

valaki más segíthetne :yes: ebbe nem vagyok tuti.
(#) zezoka válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 4, 2008 /

Skip 267453hszében levő rajzot akarom megcsinálni, hogy 10db 5magos ledet villogtasson. SZóval ha a lednek az üzemije 3.2-3,6V, akkor járassam inkább 5Vról ell.áll.al, mint 12Vról ell.áll.al, mert akkor a 12V-nál nagyobb teljesítményű ell.áll kell. Ugynis mint mondtam, a ledek darabja 100mA-t kajál. Ennyi kell neki a max fényerőhöz. Csak akkor ezt meg már (az 1A-t) a feszstab bírni fogja? Egyébként a sárkányrepcsiben a 12V az adott. Vagy kössek sorba 4et? Úgyis kicsit több, mint 12V van? És akkor max nem 10et, hanem 2x4et=8at teszek be. Tudsz egy ilyen fetes szabályzót csinálni?

Skip neked meg köszi az eddigi segítséget is! Van miből elindulnom!
(#) sound.man válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Szerintem tedd fel újra és kapcsold ki a méretezést mert így nem sok minden látszik.
(#) sound.man válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Nah így azért sokkal jobban látszik minden.
(#) tbence3 hozzászólása Szept 5, 2008 /

Sziasztok!

Tudnátok nekem ajánlani valami SUB szűrőt? Nagyon sok féle terjed a neten de nem tom melyiket valósítsam meg. Egyébként srobimhoz kellene, hogy csak a basszusra villanjon. Előre is köszi!
(#) mammut hozzászólása Szept 7, 2008 /

Hali!

Megépítettem EZT a stroboszkópot annyi változtatással, hogy az áramkör 1 villanócsőhöz van át szerkesztve! Viszont az áramkör meg se nyikkan! 230V-os oldal rendben, érdekes, hogy az 555 1 és 4 lába között 13V-ot mérek.
Azt viszont nem értem, hogy a rajz miért nem jelöli az 1-es és 8-as lábak bekötését az 555-nél. (én attól függetlenül bekötötem)
Meg kérnék egy kis segítséget is a ztk bekötéséhez mert laz sem tiszta teljesen!
(#) zezoka válasza Skip hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Eztnézd! A tied az alapja természetesen! Csak kicsit állítgattam az időkön. De még nem tetszik. Sokkal rövidebb villanásokat szeretnék, nem ilyen hosszan, de ekkora üres szünettel. Tehát az első 555öst kell variálnom a hossz miatt, másodikat meg a hossz alatti villogás sebesség (freki) miatt.

Egyenlőre csak rá van akasztva 4 db 5 magos (250000mCd darabja) led párhuzamosan az inverter után. 5Vra közvetlenül , ell.áll nélkül! Bírja, pedig 3.6-3.8Von kell üzemelnie. Árammal meg hát szerintem a maxot kihasználom, amit a kis ick bírnak. Ha csak kettő van rajta nagyobb kicsivel a fényerő. Ehez kéne egy olyan végfok, hogy 1A-t áteresszen. Mert 8-10led (darabja 100mA) lesz rajta.

(Ja, és a videon az én telefonom merül, nem a tietek! )

Ledes villogó
(#) tomi675 válasza zezoka hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Üdv!
Nagyon megtetszett a strobid. Elkérhetném a kapcsolást?
(#) Skip válasza zezoka hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

De durva ledjeid vannak! hány mA-es? mindkét inverter be van kötve? mer azzal lehet megcsinálni h rövidebbeket villanjon.
(#) mammut hozzászólása Szept 8, 2008 /

HMM.... Hát igen egy pár 50000-es ledből én is tudnék csinálni strobit, de abban hol a kihívás, mert hát még programom is van hozzá....
(#) zezoka válasza tomi675 hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

Igazából nem strobi, csak villogó, az is csak fixen! Egyébként a kapcsolás nem az enyém, hanem Skip rajzolta nekem, csak egy-két elláll-kondi értéket cseréltem. De itt van alább belinkelve, Skip neve alatt, meg fogod találni.
(#) zezoka válasza Skip hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

Jaja, jó nagy fénye van, mondtam, elvileg 5 magos, 100mA-t kajál.

Ilyen van bene, csak nem ettől vettem, hanem egy másik eladótól, csak ezt hamarabb találtam.

Ha ráteszek 3,1V körül, olyan fénye van egynek, hogy nem lehet belenézni. De ha fixen rajta van, melegszik is mint barom, (kapcsolásban meg a feszstab is melegedett, mikor cserélgetések közben volt egy folyton világítás) de így impulzusüzemben nagyon rövid ideig villog csak, akkor is csak villog és nem világít, tehát mindene hideg marad.

Jaja, be van kötve mindkét inverter!

Ha közben valaki akaszt nekem a végére egy 1A-es végfokot 10 ilyen leddel, az jó lenne!
(#) fufuka válasza zezoka hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

szia!

És hol lehet ilyen 10mm-es 5 magos ledet kapni "bótban" ? mert nem rendelgetnék én ha lehet!
(#) zezoka válasza fufuka hozzászólására (») Szept 12, 2008 /

Gondolom elektronikai boltokban!

(egyébként semmi gond nem volt, leütöttem kedden délután, áttutaltam a pénzt, csütörtök reggelre a postaládában volt)
(#) Georgee válasza mammut hozzászólására (») Szept 12, 2008 /

Hello! először is az 1 es meg a 8as lábra megy a táp, szerintem azért nem jelölték mert logikus a dolog. A trafóval kapcsolatban a primer kört bekötöd majd a szekunder kör eggyik kivezetését rákötöd a a primer mellé de nem az opto csati 6 os lábára hanem a másik vélgére a szekunder maradék kivezetése megy a cső gyujtására...
(#) mammut hozzászólása Szept 13, 2008 /

A 3,9 voltos zéner is rosszul volt bekötve a rajzon, most minden jó volna, de mégsem indul el...
A ztk200-as trafó vékony és a mellette levő láb között 0ohm-ot, a két szélső lába között 68ohm, a vékony és a csőre menő lába között szintén 68ohm-ot mérek.
A villanócső polaritásáról valaki tudna nekem regélni?
Állítólag az sem mindegy, hogy van bekötve..

A kapcsolás EZ alapján készült el, egy csővel....
(#) DjPeat hozzászólása Szept 18, 2008 /

Sziasztok.
Nem rég építetek nekem egy strobit, idáig nem volt semmi baja. Ma ki próbáltam buli előtt és olyan jelenséget adott be hogy a cső piciket villan de nincs nagy fénye. 1500W cső van benne és akkora fény van kb mint egy gyenge led. Nem értem mi baja lehet mert néha villan de nagyon ritkán ha fény erőt adok rá akkor egyáltalán nem. Ha sebességet akkor is csak ha kedve van hozzá. Szerintetek mi lehet a baja?
Köszönöm a segítséget remélem tudtok segíteni.
Sziasztok.
(#) Georgee válasza DjPeat hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Hello! Nekem is ilyen strobim van, a fázishatással van baj nem a gyujtóval.... Nekem pl néha erősen villan néha épphogy huz egy kicsi ivet...
(#) epyn hozzászólása Szept 19, 2008 /

hali!égető kérdés...
van egy gyári ASTRO AF1500 tipusú(a régi gyártmány) sokkolóm.Kicsit megbuheráltam hogy ne hálózati táplású legyen a cső ,hanem kondiról működjön,sima feszkétszerezős egyenirányitás kapcsolással(melléklet)A probléma nem ezzel van hanem hogy a fényerő-szabályzás nem működik ezzel a villantó táppal.Viszont ha sima egyutas egyenirányitást alkalmazok(nem feszültségkétszerezést...)akkor viszont tudom a fényerőt állitani,bár igy nem ad le akkora energiát a cső hiába növelem a töltéstároló kondik kapacitását--az előtét ellenállás miatt nem tudja elég gyorsan feltölteni azokat(kb 3sec kell a teljes töltöttséghez az adott,3,3 ohm előtéttel+100 µF töltéstároló)igy a fényerő max az 1/4-e a "gyári" villanásnak.Ez elég zavaró ha zenei jellel vezérlem
Sajnos a vezérlő kapcsolását nem tudtam teljesen megfejteni,mert hazafiaink puritán módon másolásvédetté tették a kapcsolást egyszerű csiszolóvászon segitségével és egy IC-t nem tudok beazonositani
Segitséget kérnék olyan kollegáktól,akik ismerik ezt a tipusú stroboszkópot és némiképp értenek is a fázishasitáshoz nos?akkor hogy is tudom ezt megoldani?
(#) mex válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 28, 2008 /

Szevasz. Elnézted,kapcsolás kétszerez.
A 12µF a pozitiv félperiódusban az 50µF-es kondikat tölti,a negativ félperiódusban pedig ellentkező előjelű csúcsfeszre töltődik,majd a rákövetkező ismét pozitiv félperiódusban ez az ellentkező polaritású fesz a hálózati fesszel sorbakapcsolódva fogja a puffereket 2x-es csúcsfeszültségre tölteni.
A párhuzamosan kapcsolt diódákkal illene kisértékű áramkiegyenlitő ellenállásokat egyenként sorbakötni.

Ez sem jobb,viszont megvan az előnye,hogy nehezebb.
Nameg ez is 230V-al működik,ugyanolyan veszélyes.
(#) mex válasza mex hozzászólására (») Szept 28, 2008 /

Látom rájöttél,hogy a négydiódás sem különb. (törölt hsz-ed)

Hát ahogy elnézem ez meg négyszerez.

Egyébként én sem akarok strobit épiteni,csak szerettem volna rávilágitani a legelső hsz-od tévedésére.
További szép vasárnapot.
Következő: »»   27 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem