Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 72
(#) szilva válasza wadember hozzászólására (») Aug 21, 2008 /

Tkp. mi az a hibajelenség, amit látni kellene a videókon? Netán a függőleges csíkozás?
(#) wadember válasza szilva hozzászólására (») Aug 21, 2008 /

Már bocs de szerinted így kell viselkednie egy TFT monitornak??? Ha a Win2000-es videon nem is látszik de a másikon amikor jel nélkül van asszem eléggé szembeötlő a hiba. Egyébként a hiba a borzasztóan lassú és baromi homályos kép megtoldva a "felhőcskés" függőleges csíkozással. Egy szó mint száz olyan mintha túl lenne vezérelve az egész kijelző sor/oszlop meghajtása és emiatt nagyon lassan állnak vissza alapállapotba az elemi cellák. És mint írtam a a fényerő és a kontraszt is 0-án van a menüben.
(#) wadember válasza san398 hozzászólására (») Aug 21, 2008 /

köszi a 170C5 rajzot átbogarászom
(#) edgaar hozzászólása Aug 21, 2008 /

Hali !
Adott egy LG Flatron 775FT monitor(om). Egy ideje azt csinálta hogy néha cicergett amikor olyanja volt, néha nem. Most viszont beadta a kulcsot .. a kép vizszintesen kissé össze ment, de függölegesen még jobban, úgy kb felére vagy olyasmi. Gondolom a függőleges eltérítésben kellene a hibát keresni. Tud valaki tippet adni? Ok, világos hogy pár rongyért lehet kapni crt monitort, de nekem ennek a képe tetszett, és megfelel a célra amire használom, és ha nem jár túl nagy anyag költséggel meghegeszteném..
Valaki ?

Üdv,
Edga'r
(#) szilva válasza wadember hozzászólására (») Aug 21, 2008 /

Már megbocsáss, de abból a homályos videóból nem sok minden látszik. Az, hogy a kép eleve homályos, vagy a levideózás miatt lett olyan, az sem. Annál már a szöveges leírásod is sokkal többet ér szerintem.
(#) wadember válasza szilva hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

hidd el sajnos a kép annyira homályos nem a video. Teljesen életszerű a dolog azért van sötét a video-n hogy ne legyen külső zavaró fény.

A 170C5 rajzot megnéztem sajnos a vezérlő elektronika egyáltalán nem stimmel. A táp is csak részleteiben
(#) titaania hozzászólása Szept 5, 2008 /

Sziasztok!

A következő kérdéssel fordulok hozzátok. Van egy kb. 2 éves F-J W-19 sarokba állított monitorom. A következő probléma keletkezett: Pár napja bekapcsoltam a gépet és teljesen fehér volt a kép. Miután újraindítottam a gépet működött. Párszor ezt eljátszotta, de a probléma orvosolható volt a monitor ki-bekapcsolásával.
Most viszont már egyáltalán nem reagál semmire, fehér kép és utána kikapcsol. Kipróbáltuk több gépen , de mindegyiknél ezt csinálja, tehát tuti a monitor a bűnös.
Ha valakinek van ötlete, akkor megköszönök minden segítséget.
Üdv: Kinga
(#) pipi válasza titaania hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

bármi lehet , elektronika halálra tippelek, pl:túlmelegedés, de lehet lcd panelhiba is. ki kellene próbálni másik monitorral keresztbecserélni a dolgokat
(#) pipi válasza tornadoplus hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Pl samsung 710n-nél ez típushiba, processzor halálos.
osd működik, de a pc-ről nincs kép
(#) titaania hozzászólása Szept 5, 2008 /

Másik monitorral működik a gépem, azon látom a válaszokat a kábeleket is cserélgettük. Csak sajna ez nem az enyém és azért elég költséges egy új monitor
(#) tornadoplus válasza pipi hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Helo!
És akkor mi a teendő? Processzor csere, vagy a panel cseréje? A procit igen nehéz lehet ki-be forrasztani. Azt sem tudom hol lehet procit, vagy panelt kapni.
(#) pipi válasza titaania hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

nem igy gondoltam, monitor szétszed, belső elektronikájára masik monitorból lcd panel rádug, működik-e, ill. a másik moncsi elektronikájára a te lcdpaneled rádug, működik-e. elég jó eséllyel kompatibilisek egymással (az azonos ,éretű panelek)

de nincs proci, csak komplett panel, ks kerülőúttal sikerült szerezni a samsunghoz, de mondta is a srác hogy ez gyakorta döglik (2005-ös matricás panel)

Szervizekben próbálkozzak? Bontóban még nem láttam lcd panelokat

nem tom merre vagy, ha jövő héten kihozod kispestre
próbálhatunk egyet, van itt egy samsung táphibás, remélem addig elkészül, lehet keresztbecserélni.
persze ettől még nem lesz jó a monitorod, csak okosabbak leszünk, mi halt meg.
milyen szervízben volt? FS márkaszervíz? vagy csak akik általában foglalkoznak javítással? sajnos egyenlőre fs-hez nincs bejáratott anyagbeszerzésünk

Küldök egy képet, Ha a bekarikázott alkatrészhez újjal hozzáérek, van hogy minden elsötétül és még a kikapcsolásra sem reagál. ekkor kihúzom a tápkábelt, majd visszadugom és ekkor megint be lehet kapcsolni.
Nem tudom mi lehet ez az alkatrész. Nincs valami ötleted?
Számítógépes kis üzletben volt. Nem hiszem, hogy sokat törődtek vele, csak a bevizsgálási díjat szedték le. A Blahánál lakom. köszi a felajánlást és élni fogok a lehetőséggel.

nagyon rossz a felbontás, nem látszik.
sajna ilyen 2 fóliakábeles lcdpanelt nem tudok kipróbálni, ami van nálam azok lvds interfészűek, csak 1 csati van a panelon. megkérdezem a haverom, nála mintha láttam volna ilyen lcd panelt, de az meg villámcsapott volt, nem lehet tudni az lcd túlélte-e.
számold meg lécci hány érintkezősek a fóliakábelek

Az szélesebbik 50 a másik 30 érintős.
(#) tornadoplus válasza tornadoplus hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

A hosszúkás fémtokos alkatrészre ami be van karikázva
TCX 14.3f5AF van írva.
(#) bbalazs_ válasza tornadoplus hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Az a kvarc. Meghajtja a procit. Ha hozzaersz, akkor leall altalaban, mert tul nagy kapacitas vagy neki.
Ilyenkor a proci is leallhat, s miutan ez vezerli az osszes funkciot, ilyenkor fagyi van.
(#) tornadoplus válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Szerinted a proci lehet a hibás? mikor be van kapcsolva elég meleg de nem túl forró. ez így normális? Nem lehet, hogy a DSUB csatlakozó nem érintkezik rendesen a dugóval?

Sajnos, lehet hibas az is. Mint az abra mutatja...
Igazabol a proci felelos a celchip felprogramozasaert, ami atengedi magan az adatokat es konvertalja a TFT fele.
A procinak ELVILEG nem szabad melegednie, mivel az csak egy mikrovezerlo. Valoszinuleg talalsz rola adatllapot is. Talan meg aramkorlatozas is van minden kimeno laban.
Akkor az nalad be van forrasztva? A legtobb helyen egy kortokos IC, ami cserelheto. A celchip viszont soklabu szettaposott, beforrasztott, de persze azt is tudjak cserelni.

Ha semmi sincs hozzadugva, akkor is ezt csinalja? Ha a felbontast/frissitest allitod, (pl. DOS-os bootlemez), akkor javul a helyzet?

Szerintem annyit tudsz csinalni, hogy szerzel egy torottet, kb 5e a panel es csereled.

Na, lattam a kepet. A pirossal karikazott a proci, cserelheto siman (ket ellentetes sarkat egyszerre emeled valamivel). A sargaval karikazott az a cel-IC, forrasztani kell.
MELYIK MELEGSZIK??? A cel-IC forro lehet, a proci nem!

PANEL.jpg

(#) tornadoplus válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

A sárgával karikázott cel-ic a meleg. Másik crt monitorral már próbálgattam a beállításokat, de nem történt semmi változás. Tehát a cserélhető a proci. Ezt ha keresgélek, be tudok szerezni, olyan áron ami még megéri?
(#) semil hozzászólása Szept 5, 2008 /

Üdv mindenkinek! Vásároltam egy Acer AL 1951 LCD monitort ami nem üzemképes. A probléma a következő:
Bekapcsolom a számítógépet, betöltéskor valamennyi képváltáskor megvillan 1 mp erejéig, akkor teljesen nomális színekkel és fényerővel. Aműgy sötét. Ha előről megvilágítom látható halványan a képernyőtartalom, menü is egérmozgás stb. csak fény nincs. Ha ki-be kapcsolom a monitort ugyanűgy egyszer felvillan aztán elsötétül. A táp és az inverter panelján nem látható égés ill. barnulás. Eredeti táp hiányában számítógéptáp 12 voltjáról működtetem. 12V 4.1 A tápegység helyett.Lehet hogy ez a probléma?
(#) korgs2 válasza semil hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Lehet hogy a számítógép tápja nem bírja a monitor tehelését és ezért nem bűködik a világítása :yes: Én azt javaslom próbáld ki más tápról aminek a paraméterei megegyeznek az eredetivel
(#) semil válasza korgs2 hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Én is ezt gyanítom de egyenlőre nincs eredeti táp. És ha autó akksival próbálnám?
(#) korgs2 válasza semil hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Azzal is jó de vigyázz a mefelelő polaritásra sok szerencsét
(#) bbalazs_ válasza korgs2 hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Ha a szamitogep tapjanak 5V-os agara teszel egy kis autoizzot (mondjuk 24W-ost), akkor rendelkezesre all a 12V 8A koruli arammal. Ilyenkor nem fordulhat elo, hogy lerantja a feszt, ettol tularam keletkezik a hattervili panelben es letilt a vezerlese.
Egy 19-es hattervili kb 40W, szoval 3.5A korul be kell, hogy erje.
Esetleg nem tudod lemerni a tapfeszt mikozben a kepernyo felvillan?

De ha nem is volt uzemkepes, akkor miert vasaroltad?
Lattad mukodni az eladonal?

(#) semil válasza korgs2 hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Köszi! Holnap ez következik. És ha akksival is ezt csinálja akkor hol keressem a hibát szerinted?

Az jo, az meleg is szokott lenni altalaban. De azert az ujjad birja nagyjabol, ugye? Tehat nem sistereg?

Pont ugyanilyen tipusu kell. Szerintem a szervizeseket kell megkerdezni, tegyek be ideiglenesen egy jo monitoret. Ha az a hiba, akkor kezdhetsz torott kijelzojut keresni, kb 5e, mint mar irtam. Hogy megeri-e, azt dontsd el te, szerintem igen.
Következő: »»   14 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem