Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 72
(#) bbalazs_ válasza semil hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

A monitorra az van irva hatul, hogy 12V 4A?
Mert ha igen, az autoakksi tenyleg jo lehet, foleg, hogy az inkabb 13V uresen, szoval az aram meg kisebb lesz.
(#) semil válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Azért vásároltam meg mert megtetszett egy piacon és 3000 ft volt az ára. Gondoltam hogy valami gondja lesz ennyiért, de talán érdemes vele foglalkozni. Az általad leírtakat is kipróbálom Köszi!
(#) semil válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Igen az van írva a hátuljára.
(#) tornadoplus válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

Az ujjam simán bírja, nem sistereg. Ha jól értem a procit kell megnézetni, kicserélni. Még azt kérdezzem, hogy törött kijelzőjű monitort hol keressek, hol találhatok.
(#) bbalazs_ válasza tornadoplus hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

Az jo, akkor az normalis mukodes.
Nem biztos, hogy proci. De LEHET az a hiba es mivel a szervzben biztosan van olyan, amiben jo a proci, ki kellene probalni, mert egyszeru.
Torott monitort PC-bontokban es a hirdetesek (pl. apronet) utjan, ott lathatod azokat is, akik vesznek bontott/hibas/torott monitorokat, azokat kellene megkerdezni.
(#) pipi válasza semil hozzászólására (») Szept 6, 2008 / 4

szerintem vagy fénycső hibás, vagy zárlatos/áthúz benne a fénycső trafója, és az elektronika leszabályoz, lekapcsolja
(#) semil válasza pipi hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

A fénycső lehet rossz annak ellenére hogy közben felvillan? A fénycsőtrafó az inverterpanelon van?

Most értem haza.
Vegyem ki a procit, vagy a monitort vigyem be, vagy elég a panelt.
(#) bbalazs_ válasza tornadoplus hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

Ha jo a szerviz, akkor a panelt eleg. De ahogy latom, a te monitorod NEM dual-lvds (legalabbis a millio vezetekbol, ami megy a tft-hez arra kovetkeztetek), szoval en azert vinnem az egeszet.

De mondom, elotte telefonon olcsobb, hogy van-e pont ilyenjuk...mert szerintem mas nem jo es megsporolsz egy utat a dognehez monitorral.

Amit eddig lattam 17-est, az mind dual-lvds szabvanycsatis volt, kiveve a tegnapit, ahol a teljes elektronika magan a TFT panelen volt integralva.
(#) bbalazs_ válasza semil hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

A fenycsoben tul sok minden nem tud elromlani, de elvileg felvehet a nevlegesnel nagyobb aramot, ezt erzekelheti a vedoelektronika es lekapcsol. Azt is erzekeli, ha nincs radugva.
Pipinek igaza van, szekunderkori zarlat is lehet.

De most elsosorban azt probaljuk kideriteni, hogy primer oldal alacsony fesz miatti tularama-e a ludas.
(#) semil válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

Levettem a monitor hátlapját és az inverter tápcsatlakozójánál 12.3 V-ot mértem sötét állapotban .
Ha ki be kapcsolom akkor a fénycső felvillanásakor 12,1 re esik vissza a volt. Tehát az inverternél ott van az áram.
Szerinted mit mérjek még amivel közelebb kerülhetnék a probléma megoldásához?

Köszi a segítséget!
Ha történik valami érdemleges jelentkezem.
Üdvözlettel: Péter

Akkor a felvezetok jonnek:
Van a trafokhoz kozel negy (vagy ketto) fekete meghajto, vagy tranyo vagy fet. Ha nyolclabu, akkor fet, a felso negy laba ossze van kotve es az also harom is. A saroklab a vezerles.
Ezekbol vagy ketto vagy negy van.
Ezeket nezd meg, nincs-e zarlat vagy szakadas valamelyiken.
(#) semil válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

Igen van 4 db 8 lábű SP8M3 516 tipusú fet. A felső 4 láb össze van kötve,alul 1 test 2 nem tudom mi 3. 12 v 4 nem tudom mi . a test és a 12 v közt nincs zárlat csak a kondi miatt sípol rövidet a műszer. Mind a 4 ugyanazt mutatja.

Akkor kellene egy 17-es kijelzo, akar torott is, aminek a csovei biztosan jok. Azzal kiprobalni.
(#) pipi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

Semil! fénycsövet próbálhatsz nálam, eladni nem tudok
(kispest)
(#) bbalazs_ válasza pipi hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

En viszont igen. Remelem, az lesz a hiba

(#) Pizzus hozzászólása Szept 6, 2008 /

Üdv

Régóta szívok egy laptop kijelzőjének a világításával.
Próbáltam sokmindent, nekem is első gondolat az volt, hogy az inverternek vége, vettem másikat(nem belevalót), na most azzal működik, de nagyon gyenge a fénye. Fel tudom túrázni, de akkor meg megsülnek az inverter alkatrészei a túláramtól. A lényeg: hosszas külföldioldal olvasgatás után a végső következtetés: inverter ok, cső kampec. Mikor a ccfl csövek elfáradnak nagyobb áramot vesznek fel ugyanakkora fényerőhöz. Ezt az okosabb inverterek figyelik és lekapcsolják magukat mielőtt megsülnének az erőlködéstől.
Kérdés: tud valaki hazai helyet ahol ilyen csöveket forgalmaznak???
(#) bbalazs_ válasza Pizzus hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Laptopban altalaban csak egy cso van. Mekkora a kijelzo?
(#) Pizzus válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

13.3-as egy csöves
(#) Pizzus válasza Pizzus hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Szerintem ez az ami belevaló: http://www.lcdparts.net/ccflDetail1.aspx?ProductCCFL=MSLASUS133W
csak gondoltam hátha lehetne egyszerűbben is hozzájutni.
(#) bbalazs_ válasza Pizzus hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Szerintem ez a W a wide jelzese, akkor sajna nincs nekem ilyen...
(#) Pizzus válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Nem tudom, a notinak normál méretű kijelzője van (1024*768), nem wide, kb 280mm hosszú cső fér bele. Ekkora méretű esetleg ?
(#) semil válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Az én monitorom 19"-os. Nem tudjátok hogy van -e olyan üzlet ahol kapható fénycső ill. inverter vagy ahoz alkatrészek?
(#) semil válasza Pizzus hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Érdekes a mit írsz! Szerinted ha a fényerőt és a kontrasztot minimumra állítom akkor lehet hogy nem lőné le magát az inverter?
(#) semil válasza pipi hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Köszi a lehetőséget de több mint 200 km -re lakom tőled!
(#) bbalazs_ válasza semil hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Szerintetm a szerviz ingyen ad neked torott panelu 19-es kijelzot, abbol kibanyaszhatsz 2db kettes egyseget is, de persze nem garantalhato, hogy pont jo lesz az ujba.

A kontrasztnak semmi koze hozza.
(#) semil válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Összeraktam űjra a monitort elindítottam ugyan azt csinálta hogy megvillant 1 mp-re aztán sötét. Megvilágítottam elölről, beléptem a menübe, minimumra állítottam a fényerőt, ki-be kapcsoltam a monitort,és megjelent a kép. Ezután engedte emelni a fényerőt is.A kép tökéletes, viszont kb 5 perc után ki-be kapscolgat.Űjra levettem a fényerőt és így menettem. Így kb 1 percel tovább bírja aztán ki-be kapcsol.Nekem azért ez fejlemény. Lehet hogy a számítógép táp kevés?

Szerintem azt mar letargyaltuk, hogy nem keves.
De ha tudsz szerezni egy 15V-os tapot, azzal kivancsi lennek, hogy hogyan megy...a logikai resznek ugyis kapcsitap csinalja az 5V-ot, de a fenycsovet altalaban direkt hajtja a bejovo fesz, igy csokkentheted az aramot.

Igazabol akkor csinalhatnal egy kis csalast:
a vezerloic-t kell megnezni, van neki egy SC kimenete, ami tolt egy pufferkondit, altalaban elkot. Ezt a labat egy 1K-2.2K koruli ellenallassal kosd foldre. Igy a vedelmet becsapod.
Azert elotte nezd meg, hogy mi melegszik.
A trafo folotti reszhez tilos nyulni!
Következő: »»   15 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem