Fórum témák
» Több friss téma |
A monitorra az van irva hatul, hogy 12V 4A?
Mert ha igen, az autoakksi tenyleg jo lehet, foleg, hogy az inkabb 13V uresen, szoval az aram meg kisebb lesz.
Azért vásároltam meg mert megtetszett egy piacon és 3000 ft volt az ára. Gondoltam hogy valami gondja lesz ennyiért, de talán érdemes vele foglalkozni. Az általad leírtakat is kipróbálom Köszi!
Az ujjam simán bírja, nem sistereg. Ha jól értem a procit kell megnézetni, kicserélni. Még azt kérdezzem, hogy törött kijelzőjű monitort hol keressek, hol találhatok.
Az jo, akkor az normalis mukodes.
Nem biztos, hogy proci. De LEHET az a hiba es mivel a szervzben biztosan van olyan, amiben jo a proci, ki kellene probalni, mert egyszeru. Torott monitort PC-bontokban es a hirdetesek (pl. apronet) utjan, ott lathatod azokat is, akik vesznek bontott/hibas/torott monitorokat, azokat kellene megkerdezni.
szerintem vagy fénycső hibás, vagy zárlatos/áthúz benne a fénycső trafója, és az elektronika leszabályoz, lekapcsolja
A fénycső lehet rossz annak ellenére hogy közben felvillan? A fénycsőtrafó az inverterpanelon van?
Most értem haza.
Vegyem ki a procit, vagy a monitort vigyem be, vagy elég a panelt.
Ha jo a szerviz, akkor a panelt eleg. De ahogy latom, a te monitorod NEM dual-lvds (legalabbis a millio vezetekbol, ami megy a tft-hez arra kovetkeztetek), szoval en azert vinnem az egeszet.
De mondom, elotte telefonon olcsobb, hogy van-e pont ilyenjuk...mert szerintem mas nem jo es megsporolsz egy utat a dognehez monitorral. Amit eddig lattam 17-est, az mind dual-lvds szabvanycsatis volt, kiveve a tegnapit, ahol a teljes elektronika magan a TFT panelen volt integralva.
A fenycsoben tul sok minden nem tud elromlani, de elvileg felvehet a nevlegesnel nagyobb aramot, ezt erzekelheti a vedoelektronika es lekapcsol. Azt is erzekeli, ha nincs radugva.
Pipinek igaza van, szekunderkori zarlat is lehet. De most elsosorban azt probaljuk kideriteni, hogy primer oldal alacsony fesz miatti tularama-e a ludas.
Levettem a monitor hátlapját és az inverter tápcsatlakozójánál 12.3 V-ot mértem sötét állapotban .
Ha ki be kapcsolom akkor a fénycső felvillanásakor 12,1 re esik vissza a volt. Tehát az inverternél ott van az áram. Szerinted mit mérjek még amivel közelebb kerülhetnék a probléma megoldásához?
Köszi a segítséget!
Ha történik valami érdemleges jelentkezem. Üdvözlettel: Péter
Akkor a felvezetok jonnek:
Van a trafokhoz kozel negy (vagy ketto) fekete meghajto, vagy tranyo vagy fet. Ha nyolclabu, akkor fet, a felso negy laba ossze van kotve es az also harom is. A saroklab a vezerles. Ezekbol vagy ketto vagy negy van. Ezeket nezd meg, nincs-e zarlat vagy szakadas valamelyiken.
Igen van 4 db 8 lábű SP8M3 516 tipusú fet. A felső 4 láb össze van kötve,alul 1 test 2 nem tudom mi 3. 12 v 4 nem tudom mi . a test és a 12 v közt nincs zárlat csak a kondi miatt sípol rövidet a műszer. Mind a 4 ugyanazt mutatja.
Akkor kellene egy 17-es kijelzo, akar torott is, aminek a csovei biztosan jok. Azzal kiprobalni.
Semil! fénycsövet próbálhatsz nálam, eladni nem tudok
(kispest)
En viszont igen. Remelem, az lesz a hiba
Üdv
Régóta szívok egy laptop kijelzőjének a világításával. Próbáltam sokmindent, nekem is első gondolat az volt, hogy az inverternek vége, vettem másikat(nem belevalót), na most azzal működik, de nagyon gyenge a fénye. Fel tudom túrázni, de akkor meg megsülnek az inverter alkatrészei a túláramtól. A lényeg: hosszas külföldioldal olvasgatás után a végső következtetés: inverter ok, cső kampec. Mikor a ccfl csövek elfáradnak nagyobb áramot vesznek fel ugyanakkora fényerőhöz. Ezt az okosabb inverterek figyelik és lekapcsolják magukat mielőtt megsülnének az erőlködéstől. Kérdés: tud valaki hazai helyet ahol ilyen csöveket forgalmaznak???
Laptopban altalaban csak egy cso van. Mekkora a kijelzo?
Szerintem ez az ami belevaló: http://www.lcdparts.net/ccflDetail1.aspx?ProductCCFL=MSLASUS133W
csak gondoltam hátha lehetne egyszerűbben is hozzájutni.
Szerintem ez a W a wide jelzese, akkor sajna nincs nekem ilyen...
Nem tudom, a notinak normál méretű kijelzője van (1024*768), nem wide, kb 280mm hosszú cső fér bele. Ekkora méretű esetleg ?
Az én monitorom 19"-os. Nem tudjátok hogy van -e olyan üzlet ahol kapható fénycső ill. inverter vagy ahoz alkatrészek?
Érdekes a mit írsz! Szerinted ha a fényerőt és a kontrasztot minimumra állítom akkor lehet hogy nem lőné le magát az inverter?
Köszi a lehetőséget de több mint 200 km -re lakom tőled!
Szerintetm a szerviz ingyen ad neked torott panelu 19-es kijelzot, abbol kibanyaszhatsz 2db kettes egyseget is, de persze nem garantalhato, hogy pont jo lesz az ujba.
Összeraktam űjra a monitort elindítottam ugyan azt csinálta hogy megvillant 1 mp-re aztán sötét. Megvilágítottam elölről, beléptem a menübe, minimumra állítottam a fényerőt, ki-be kapcsoltam a monitort,és megjelent a kép. Ezután engedte emelni a fényerőt is.A kép tökéletes, viszont kb 5 perc után ki-be kapscolgat.Űjra levettem a fényerőt és így menettem. Így kb 1 percel tovább bírja aztán ki-be kapcsol.Nekem azért ez fejlemény. Lehet hogy a számítógép táp kevés?
Szerintem azt mar letargyaltuk, hogy nem keves.
De ha tudsz szerezni egy 15V-os tapot, azzal kivancsi lennek, hogy hogyan megy...a logikai resznek ugyis kapcsitap csinalja az 5V-ot, de a fenycsovet altalaban direkt hajtja a bejovo fesz, igy csokkentheted az aramot. Igazabol akkor csinalhatnal egy kis csalast: a vezerloic-t kell megnezni, van neki egy SC kimenete, ami tolt egy pufferkondit, altalaban elkot. Ezt a labat egy 1K-2.2K koruli ellenallassal kosd foldre. Igy a vedelmet becsapod. Azert elotte nezd meg, hogy mi melegszik. A trafo folotti reszhez tilos nyulni! |
Bejelentkezés
Hirdetés |