Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   231 / 2208
(#) korgs2 válasza sturbi hozzászólására (») Szept 7, 2008
Na készítettem valami műhelyrajz szerűséget. Remélem jól csináltam, ha nem javítsatok
(#) sturbi válasza korgs2 hozzászólására (») Szept 7, 2008
Szerintem hibátlan (bár én sosem használok 0,23-as-nál vékonyabb drótot, kölönféle okokból kifolyólag, pl. elszakítanám).
Megtekerhetem 0.23-assal? Elég kezdő vagyok a trfótekerés terén ezért van ennyi kérdésem Amúgy örülök hogy tetszik
(#) djhans válasza sturbi hozzászólására (») Szept 7, 2008
Én erre gondoltam. A középső az full tekercs az az egyik primer. A két szélső meg a másik. Ez jó?
(#) korgs2 válasza djhans hozzászólására (») Szept 7, 2008
És meik adja a jobb minőséget mert én itt most arra hajtok nagyon De az én megoldásom is működőképes? Amúgy csinálhatom vad tekercseléssel vagy muszáj menet menet mellé És ha megyek huzalt venni 0,23-ból kb hány m-t vegyek?
(#) djhans válasza korgs2 hozzászólására (») Szept 7, 2008
Szerintem a tiéd nem jó mert ha megnézed pl. az A2 tekercsnek mindíg a vasmaghoz közeli rész esik tehát az A2 tekercs rövidebb huzalból lesz mint az A1-es tehát nem lesz egyforma az ellenállása. Én azt tanácsolom csináld ahogy rajzoltam. 0,2-es huzal már jó lesz hozzá. Számold ki hogy közepes tekercs átmérőnél milyen hosszú egy menet és azt szorozd be a menetszámmal így kb. megkapod mennyi huzal kell. Sajnos menet-menet mellé kell tekerni mert csak akkor fog elférni a csévén a huzal. Tudom ez időigényes de ha már kimenőt tekersz csináld jól.
(#) korgs2 válasza djhans hozzászólására (») Szept 7, 2008
Aha mindent értek köszi a sok segítséget majd ha kész leszek teszek föl képet de 1. kimenőm ne várjátok hogy gyorsan végezni fogok
(#) sturbi válasza djhans hozzászólására (») Szept 7, 2008
Szerintem nem kell ennyire az egyenáramú ellenállásra kihegyezni a trafót, én korgs2 megoldását jobbnak tartom, de az összekötést igazából meghallgatással lehet eldönteni. A közepén is mindkét tekercset ki kell vezetni, akkor bármilyen variáció kipróbálható.
Én amúgy így kötném össze:

kimenőtr.jpg

(#) sturbi válasza korgs2 hozzászólására (») Szept 7, 2008
Ha mono lesz az erősítő, tekerheted vadtekercseléssel is (10 cm2 vason szerintem elfér). Ha sztereo erősítőt csinálsz, akármeddig tart is próbáld egyformára tekerni a két trafót (ez csak menet menet mellé tekeréssel fog sikerülni), mert kűlönben nem lesz jó a hangkép (és az roppant bosszantó tud lenni).
Legjobb, ha megszívod magad, és szépen menet menet mellé tekercselsz, nem fogod megbánni. :yes:
Mono gitárerősítő lesz belőle. Én is valahogy úgy gondoltm hogy minden kivezetést kivezetek külön forrpontra és majd próbálgatni fogom Ha kész leszek majd megosztom veletek a tapsztalataimat. Amúgy már rászántam magam a menet menetmellé tekerésre mert ha már egyszer elkeztem szeretném a lehető legjobbra megcsinálni
(#) EcoPityu válasza makai1 hozzászólására (») Szept 7, 2008
Ha leírod a csövességbeni jártasságod,
és, hogy mennyit is szánnál rá,
és, hogy esetleg milyen alkatrészek állnak a rendelkezésedre,
és, hogy milyen minőségben szeretnél erősítőt építeni, zenekari, avagy HighEnd,
Na és az sem mindegy, hogy mono, vagy sztereó.
Akkor szívesen elkalauzolunk a neked megfelelőhöz...
(#) makai1 válasza EcoPityu hozzászólására (») Szept 8, 2008
Meg nem epitettem csoves erositot soha. De mar elolvastam az elektroncso.hu-n az osszes informaciot rolla. A megepitessel nem lesz gond mert a munkam is az hogy minden nap alaplapokat javitok
-alaktersz az all rendelkezesre amit megveszek.
-minosegre azt gondoltam hogy ha csinalok valamit akkor legyen A-kat Highend
-Es persze stereo.
-Es raszanni ugy gondolkuodjukn a 30-50ezer forintos alkatresz koltsegben.
(#) Imi65 válasza makai1 hozzászólására (») Szept 8, 2008
Hm. Milyen jó Neked,hogy ennyit rá tudsz szánni....
Hát, lássunk neki. Ezért azt még tisztázni kéne, mi a leginkább hallgatott műfaj, szükség van-e "kakaóra", stb...
Pityuval a PP-t ajánlanánk, 6P45Sz-el (vagy GU50-el), feltéve, hogy popot hallgatsz, és azért az se baj, ha nem kell minduntalan a hangerő gombot LEFELÉ csavargatnod, mert az elsőre jónak tűnő hangerő a fortékon csúnya túlvezérlésben ér véget, ahogy a PCL, és társai, 1-2 W-os kis csodák esetében.
(#) makai1 válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 8, 2008
ja pop, rock.
Akkor - szerintem - a 6P45Sz lenne talán a legjobb választás. Véleményem szerint igen jó hangú cső, és pentódaként, vagy UL-bn is lesz benne elég teljesítmény. (Középhangoknál akár a 80W is) Nem árt hozzá jó méretes hálózati táp, és kimenők. Rajzokat találsz itt, raktunk fel egypárat. Nem is régen foglalkoztunk is vele.
(#) Ricsi1992 hozzászólása Szept 8, 2008
Köbzoli....,köszi a képeket.Látom,volt választék rendesen... A következőre elvileg én is megyek....
éertem koszi.
neked nincs meg veletlen a kap rajz es leiras hozza?
megmondom az igazat 524oladalt atnezni az a halalom lenne
(#) Imi65 válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Szept 8, 2008
Nekem nem válaszoltál, Ricsi.
(#) korgs2 válasza sturbi hozzászólására (») Szept 8, 2008
Ja és még valami : szükség van soronkénti szigetelésra vagy csak a pr és a sec határára tegyek trafószgetelőt?
(#) makai1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 8, 2008
huha az tobb is volt mint amibol ki tudnam szurni a lenyeget. vegigneztem voltak erdekes kepek.
de pl:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/be/be7928dda2201246d3662...49.jpg
o mit tud?
koszi akkor mosmar ezt is tudom.

Ha a megbeszelt kritiriumoknak megfelelo erositonek a kapcsolasi rajzat meg egy alkatresz listat tudsz nekem adni megkoszonom. es rengeteg sörel jonnek neked
A Zoli nem szereti a sört!
Itt egy jó kis rajz, amin minden látszik.
Szerk. Természetesen lehetünk kreatívak, sok mindent másképp is lehet megoldani, gondolok itt a tápellátásra.

6P45Sz 3.gif

ok ertettem. kilove
ez a kapcs rajz teccik.
epitette mar meg valaki itten? es milyen lett? es teljesitmeny?
Ehhez nagyon hasonlót építettem már. A 40W-os huzalellenállás megolvasztotta a műanyag tartót, amire raktam. Azóta is rajta van a ráolvadt műanyag.
Ez volt eddig a csúcs, amit hallottam.
A Zoli meg ezt a kapcsolást imádja , és hallotta is. Nekem azért nem tetszik annyira, mert a hálózatija meg komplikáltabb.
(#) rockersrac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 8, 2008
ez jó kis cuccnak tünik! sok sikert hozzá!
(#) Moszkvai hozzászólása Szept 8, 2008
Hali!
Van két régi /fekete/TUNGSRAM neon folytóm.
40W ír. Tudom ezt használni valahogy GU50SE-ben?
Ha nem esetleg valami másban, mondjuk PP-ben vagy kis PCL-hez?
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 8, 2008
Zoli sajnos javítanom kell , ez nem füles erősítő .
Csöves RIAA .
huha
ha mar kettot csinaltal. mi a velemenyed rolla?
hogy szol? milyen hangja van? milyen hangfalakat hajt meg? Es W-ban mennyi?
(#) netuddki válasza korgs2 hozzászólására (») Szept 8, 2008
nézd át a köv. oldalt:
http://europa.spaceports.com/~fishbake/ot1/ot.htm
Kisseb vaskeresztmetszettel van, de ha a te vasadra tekercselsz nagyobb lessz a mélyátvitel.
Következő: »»   231 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem